Hər gün şorba yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Hər gün şorba yesək, orqanizmdə nə baş verər?Dietoloq Lidiya Polyançuk hər gün şorba yeməyin sağlamlığa necə təsir etdiyini açıqlayıb. 
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, sağlamlığı qorumaq üçün pəhrizinizdə balans saxlamaq vacibdir.
Onun sözlərinə görə, mütəmadi olaraq şorba istehlak etmək orqanizm üçün faydalıdır:
"Şorba kartofdan ət, balıq, tərəvəz və taxıl kimi müxtəlif məhsullardan hazırlana bilər. Bu, yemək prosesini asanlaşdırır və daha sürətli edir. Həmçinin bədəni lazımi enerji ilə təmin edir və onun iş qabiliyyətini bərpa edir.
Şorbalar maye qəbulunu artırmağa kömək edir, bu da nəmləndirməni saxlamaq üçün vacibdir. Bəzi şorba növləri, məsələn, göbələk və ya paxlalılar, zülal mübadiləsinin pozulması və ya orqanizmdə əks göstərişə səbəb ola bilər.
Ağız və yemək borusunun yanmaması üçün şorbanı çox isti yeməyin. Ödəmi olan insanlara həddindən artıq duz, ədviyyat və ya duzlu kələm olan şorbalar qəbul etmək tövsiyə edilmir. Beləliklə, hər gün şorba yeməyin həm müsbət, həm də mənfi tərəfləri ola bilər və sağlamlığı qorumaq üçün pəhrizinizdə tarazlığı qorumaq vacibdir".
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 679   Tarix: 04 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlandı

Alimlər ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlayıblar.   -a istinadən xəbər verir ki, hazırda bu sensor ABŞ-da və İsrailin böyük müəssisələrindən birində sınaqdan keçirilir. Mütəxəssislər ət parçasını

.

Xiyar bitkisinin kifdən təmizlənməsi ÜSULLARI

Xiyar bitkisinin kiflənməyi bir çoxları üçün problemdir. .   -a istinadən xəbər verir ki, kiflənmə məhsula ziyan verməklə yanaşı, sağlamlıq baxımından da təhlükəlidir. Kiflənmənin yaranması hava şəraiti ilə bağlıdır. . Bun

.

Kivini qabığı ilə yeyin: Daha FAYDALIDIR

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib. Lakin az adam bilir ki, bu meyvəni qabığı ilə yemək daha faydalıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, kivi qabığı çox sağlamdır. Tərkibində çoxlu lif, fol turşusu, kalium, C və E vitaminlər

.

Köpün qarşısını almaq üçün lobyanı belə bişirin

Lobya bir çoxlarının sevdiyi qida növü olsa da, bişirilən zaman o mədədə şişkinliyə səbəb ola bilir. . -a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar bunu lobyanın düzgün bişirilməməsi ilə əlaqələndirirlər. Bildirilir ki, lobya düzgü

.

Dönər alarkən bunlara diqqət etmək lazımdır

Dönər alarkən vətəndaşların diqqət etməli olduğu məqamlar açıqlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin məlumatında bildirilib. Dönər alarkən aşağıdakılara diqqət edilməlidir:. -Qida təhlükəsizliy

.

Mətbəxin ən çirkli əşyası – Təhlükələr nələrdir?

Mətbəxdə ən çirkli əşya müəyyən edilib.   -a istinadən xəbər verir ki, masaların üstünü silmək üçün istifadə olunan əskidir. . Bildirilir ki, o daim qida və yağ ilə təmasda olur. Bu da böyrək problemlərinə və hətta pnevmoniyay

.

İllərlə özünü büruzə verməyən təhlükəli xəstəliyin adı AÇIQLANDI

Hipertoniya illər boyu aşkar edilmədən ürəyə və böyrəklərə zərər verə bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim Olqa Malinovskaya məlumat verib. Həkimin sözlərinə görə, yüksək qan təzyiqi həmişə başgicəllənməy

.

Yatarkən belə yağ yandırmaq mümkündür – Necə?

Salk İnstitutunun araşdırmasına görə, nə qədər oyaq qalsaq, bir o qədər çox kalori qəbul edirik. Buna görə də alimlər kalori qəbulunu azaltmağın ən sadə yolunun erkən yatmaq olduğunu bildirirlər. Yatarkən arıqlamağın başq

.

Xərçəng əmələ gətirməyə qadir - 5 ət məhsulu

Xərçəng tətikləyən qidalar içində ilk pillədə kanserogenlərlə zəngin ət məhsulları gəlir. -a istinadən xəbər verir ki, əslində həyatımız boyu müəyyən qədər kanserogenli qida qəbul etməyimiz mümkündür. Amma əgər rasionda

turlar.az

sonxeber.az donlar 2024 yaz geyimleri 2024 gozel gorunmek sac duzumleri maskalar saç üçün kisiler yataqda moda kosmetika qogal opusme xanim.az azerbaycanli is adami amerikada gullelendi oxatan