Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADIPortağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir.
Onun sözlərinə görə, bunlara yüksək turşuluqlu qastrit, mədə və ya onikibarmaq bağırsağın peptik xorası, eləcə də tez-tez bağırsaq pozğunluqları da daxildir:
"Uşaqlar, hamilə qadınlar və süd verən analar portağaldan ehtiyatla istifadə etməlidirlər. Çünki portağalın allergik reaksiya ola bilər. Portağalların diş minasının vəziyyətinə mənfi təsir etdiyini də nəzərə almaq lazımdır. Bu meyvəni yedikdən sonra ağzınızı yaxalamaq məsləhətdir. Bundan əlavə, acqarına portağal və portağal suyu istehlak etmək tövsiyə edilmir, çünki bu, mədə yanmasına səbəb ola bilər".
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 680   Tarix: 12 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidalar ömrü qısaldır - DİQQƏTLİ OLUN

Araşdırmalara görə, insanın uun müddət yaşaması pis vərdişlərin olmasından, ekologiyasından və qidalanmasından asılıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, bunun üçün əvvəlcə pəhrizə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Gündəlik qidalanmad

.

Keçəlliyə qarşı dərman olan əməköməcinin bilmədiyiniz FAYDALARI

a istinadən "Şəfalı bitkilər" rubrikasında bu dəfə əməköməci barədə məlumat verəcək. Əməköməcinin el içində başqa adları da var. Ona bəzi bölgələrimizdə balba, bəzi bölgələrimizdə cırdana deyirlər. Bu bitki haqqınd

.

Yatmazdan öncə bunları edin: Səhər daha xoşbəxt olun

Özünüzü yaxşı bir günə hazırlamaq üçün axşam vərdişlərinizdəki bir neçə kiçik dəyişiklik etmək lazımdır. Bununla siz səhər əhval-ruhiyyənizdə böyük fərq yarada və uğurlar əldə edə bilərsiniz. -a istinadən psixoloqların ertəs

.

Yabanı halda bitən bu bitki xərçəng hüceyrələrini 48 saatda məhv edir

Xərçəng bütün dünyada əsas ölüm səbəblərindən biridir. Bu problemlə mübarizə aparmağın yolu ətraf mühit faktorları və tətikləyicilərdən xəbərdar olmaqdır. Xərçəngin qarşısını alan təbii mənbələr üzərində aparılan araşdırm

.

Birdəfəyə nə qədər kabab yemək olar?

"Sağlam insan bir dəfəyə 150 ​​qramdan artıq kabab qəbul etməməlidir. Ət nə qədər yağlı olsa, porsiya da bir o qədər kiçik olmalıdır". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Moskva Səhiyyə Departamentinin dietoloq

.

Bu şirədən gündə 2 stəkan içmək infarkt riskini yox edir

Bir çox ölümcül tibbi problemlərə səbəb olan qan təzyiqi və xolesterini aşağı salmağın çox asan yolu var. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə cəmi iki stəkan albalı şirəsi içmək bəzi ölümcül tibb

.

Yumurtanı qaynadanda bu üsulu da sınayın

Evdar qadınların çoxu yumurta qaynatmağa ciddi yanaşmır, çünki olar bu işi asan hesab edirlər. Çox güman ki, içindəki sarısı sərt, ağı isə tamamilə rezin kimi olacaq.   -a istinadən xəbər verir ki, daha dadlı yumuirta bişirmə

.

Üzümün dənəsini yemək orqanizmə necə təsir edir?

Üzümün özləri kimi, toxumları da antioksidant təsirə malikdir.   -a istinadən bildirir ki, üzüm çəyirdəyi yemək maddələr mübadiləsini və sinir sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, əsəb gərginliyini aradan qaldırır, apatiyay

.

Toyuğun bu hissələrini yeməyin: Xərçəng riskini artırır

Toyuq əti qiymətli kalium, flüor, kalsium, maqnezium, natrium, yod, dəmir, həmçinin bir çox vitamin, mikro və makroelementlər mənbəyidir. .   -a istinadən bildirir ki, həkimlər bu quşun bəzi hissələrinin insan sağlamlığ

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik aksessuarlar maskalar gözəl saçlar biznes qurmagin yollari usaqlarda angina yuxusuzluq kosmetika burclər qadin saglamlig vetene aid atalar sozleri haxisdalar kokelmek