Manna yarması ilə zərif piroq

Manna yarması ilə zərif piroqManna yarması şirniyyatların hazırlanmasında tez-tez istifadə olunur. Manna yarması xəmiri çox yumşaq və zərif edir.
Lazım olan məhsullar:
- Manna yarması - 1 stəkan
- Qatıq - 1 stəkan
- Şəkər tozu - 1 stəkan
- Soda - 1/2 çay qaşığı
- Yumurta - 2 dənə
- Kərə yağı - 60 qr
- Kakao - 2 ç.q
- Vanilin - 1 bağlama
- Kişmiş - zövqə görə
- Şəkər kirşanı (piroqun üzərinə səpmək üçün)
Hazırlanması:
1. Manna yarmasını qaba tökün, üzərinə 1 stəkan qatıq tökün (ev temperaturunda olmalıdır) və 40 dəqiqə ərzində saxlayın ki, manna şişsin.
2. Yumurtanı şəkər tozu ilə yaxşı çalın, yumşalmış kərə yağı və vanilin əlavə edib qarışdırın.
3. 40 dəqiqə keçdikdən sonra mannanı qatıqla yumurtalı-şəkərli kütlə ilə yaxşı qarışdırın və limon şirəsi ilə söndürülmüş soda əlavə edib yenə yaxşı qarışdırın.
4. Xəmiri 2 hissəyə bölün. Birinə kakao, digərinə kişmiş əlavə edib qarışdırın. Kişmişi əvvəlcədən yaxşı yuyun, üzərinə qaynar su tökün ki, yumşalsın və kağız dəsmalın üzərinə töküb qurudun.
5. Formaya perqament və ya digər şirniyyat bişirmək üçün istifadə olunan kağız sərin və əvvəl kakao ilə olan xəmiri, üzərinə isə kişmişli xəmiri tökün.
6. Piroqu əvvəlcədən 1800 C kimi qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə ərzində bişirin.
7. Piroq soyuyandan sonra üzərinə şəkər kirşanı səpin və ya zövqə gözə giləmeyvələrlə, şokoladla, qozla və s. bəzəyin.
Nuş olsun!

Saglamolun.Az

Mətbəx     Baxılıb: 3989   Tarix: 30 mart 2017
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi geymler 2024 qaşların formalari əl işlərinin hazırlanması valideynlərə məsləhət qadın dünyası.az yanıltmacalar kosmetika novruza aid hakistalar bedii edebiyyat novruz haqistalari novruz hakistasi bayati