Qızartma yeməklər üçün hansı yağ daha xeyirlidir?

Qızartma yeməklər üçün hansı yağ daha xeyirlidir?Qızartma yeməklərin sağlamlıq üçün faydalı olmadığı hər zaman bəyan edilsə də, müasir dövrdə bu qidaların populyarlığını nəzərə alan həkimlər, yeməkləri hansı yağla qızartmağın daha faydalı ola biləcəyini araşdırıblar.   
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, qızartma yeməyin zərərini azaltmaq üçün yağ seçimini diqqətlə nəzərdən keçirmək lazımdır. Hesab olunur ki, ənənəvi günəbaxan yağları sağlamlıq üçün ən yaxşı seçim deyil.
Mütəxəssislər qızartma yeməklər üçün aşağıdakı üç variantdan birini seçməyi məsləhət görürlər:
1. Avokado yağı. Hipertoniya və ürək-damar sistemi xəstəliklərinin qarşısının almaq üçün mükəmməl yağ sayılır. Bundan əlavə, avokado yağı iltihabi proseslərin inkişafına mane olur.
2. Kokos yağı. Digər yağlardan daha az oksidləşməyə həssasdır, bu da uğurlu bir seçim ola bilər.
3. Zeytun yağı. Zeytun yağının istifadəsinin faydaları elmi olaraq sübut edilib. Mütəxəssislər bunu əsas yağ kimi məsləhət görürlər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1573   Tarix: 09 dekabr 2019
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

15 saniyəyə ürəyinizin sağlamlığını yoxlayın - Həkimə getməyə ehtiyac yoxdur

İki barmağınızı qatlamaqla orqanizminizin sizə nə demək istədiyini öyrənə bilərsiniz. Bu çox asandır.   -a istinadən türkiyəli həkim Müfit Karacabeyliyə istinadən bu sağlamlıq testini təqdim edir. İki əlinizin şəhadət barmağın

.

Arzuları yerinə yetirən sehirli ot – Zəncirotu barədə bilmədiklərimiz

Ana təbiət əslində hamıya səxavətlə davranır,  otunu, çiçəyini insanların ayaqları altına sərir. Sadəcə, biz onun dilini bilmirik, hansı otun, çiçəyin hansı dərdə dərman olmasından xəbərsizik. "Şəfalı bitkilər"

.

Yumurta qabığını atmayın - Bu faydaları var

a istinadən yumurta qabığından istifadə edə biləcəyiniz sahələri təqdim edir:. - Tərkibindəki kalsium, maqnezium və digər minerallar sayəsində təbii gübrə kimi istifadə edilə bilər. Torpaqla qarışdıqda bitkilərin qidalanmasın

.

Yaponlar qara ənciri niyə çox yeyirlər? – İnanılmaz faydaları

Sağlamlıq və uzun ömür dedikdə ağla ilk gələn ölkə olan Yaponiyada meyvə və tərəvəz istehlakına çox əhəmiyyət verilir. Yaponların ən sevdikləri meyvələrdən biri də qara əncirdir. Hətta Yaponiya 2025-ci ildə Türkiyənin Burs

.

Bədənin hansı hissəsindəki şişkinlik nə mənayə gəlir? – Bu halda həkimə müraciət edin

Bədənin müxtəlif yerlərində vaxtaşırı yaranan şişkinlik, çoxumuzun zaman-zaman yaşadığı problemdir. Bu, adətən mayenin müvəqqəti olaraq toplanmasından qaynaqlanır. Ancaq şişkinlik tez-tez baş verirsə, diqqət tələb edən məsələy

.

Köpün qarşısını almaq üçün lobyanı belə bişirin

Lobya bir çoxlarının sevdiyi qida növü olsa da, bişirilən zaman o mədədə şişkinliyə səbəb ola bilir. . -a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar bunu lobyanın düzgün bişirilməməsi ilə əlaqələndirirlər. Bildirilir ki, lobya düzgü

.

Boğaz ağrısı zamanı hansı qidaları yemək olmaz?

"Boğazda qıcıqlanma və ya boğaz ağrısı varsa, duzlu, yağlı və ədviyyatlı yeməklərdən imtina etmək daha məsləhətlidir". -a istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı otorinolarinqoloq Asiyat Zirkuyeva deyib. "İl

.

Kimlər balqabaq tumu yeməməlidir: Bu siyahıda olub-olmadığınızı yoxlayın

Balqabaq tumu orqanizm üçün çox sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar üçün faydalı olmaya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, allergik reaksiyalarla müşayiət olunan fərdi dözümsüzlüyünüz varsa, bu məhsulu istifadə etməməlisiniz

.

Hər ayrılqda insanın ürəyi qırılırmı? - Kardioloq açıqladı

Sən mənim ürəyimi sındırdın, çətin bir də düzələ. Travma və stresdən sonra "ürəyi qırılanlar, sınanlar" əslində nə yaşayır?. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, kardioloq Valeria Txorikova "qırılmı

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik geyim seçimi qadin dunyasi soyuqdəymədən necə qorunmalı ana haqqinda atalar sozleri dirnaq berkiden maskalar ayaq şişməsi kosmetika sanama uşaq nece olur aydin sani novruza aid hakisda burcler haqqinda