Bu ərzaqları yumaq zərərlidir
Mətbəxdə gigiyenik qaydaları qorumaq üçün bir çox qidaları yuyuruq. Amma bəzi qidaları yumaq zərərlidir.
Milli.Az axşam.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bir çox qidanın yuyulmaması lazım olduğunu bildirir.
Çiy ətin yuyulması bakteriyanın çoxalmasına səbəb olur. Soyuduca dondurulan tərəvəz və meyvələr yuyulmadan istifadə edilməlidir.
Lobya, brokolli kimi tərəvəzləri yuyub, azca qaynadıb buzluqda saxlamaq lazımdır. İstifadə edildikdə isə suya salınmamalıdır.
Göbələyi suda uzun müddət yumaq olmaz. Belə ki, göbələyin tərkibində çoxlu su var. Bu da yeməyin dadına təsir edir. Onu sulu dəsmalla yaxşıca silmək daha uyğundur.
Yumurtaları yumadan istifadə edin. Suya salındıqda üzərindəki bakteriyalar çoxalır.
Makaronların tərkibində heç bir bakteriya yoxdur. Onu bişirmədən əvvəl və ya sonra durulamaq nişastanın çıxmasına və dadının pisləşməsinə gətirib çıxıb.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Bir İstanbul masalı' 22 il sonra yenidən çəkiləcək - FOTO
Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir
O qədər evsiz qalmışam ki, küçədə qalmaq qorxum var' - Zaurdan etiraf
Mən Ulu Öndəri hər gün, hər an, hər saat xatırlayıram' - Bilal Əliyev
"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur
Qəlb qırıb, ah almışam' - Rəqsanə səhvlərini etiraf etdi