Bu ərzaqları yumaq zərərlidir
Mətbəxdə gigiyenik qaydaları qorumaq üçün bir çox qidaları yuyuruq. Amma bəzi qidaları yumaq zərərlidir.
Milli.Az axşam.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bir çox qidanın yuyulmaması lazım olduğunu bildirir.
Çiy ətin yuyulması bakteriyanın çoxalmasına səbəb olur. Soyuduca dondurulan tərəvəz və meyvələr yuyulmadan istifadə edilməlidir.
Lobya, brokolli kimi tərəvəzləri yuyub, azca qaynadıb buzluqda saxlamaq lazımdır. İstifadə edildikdə isə suya salınmamalıdır.
Göbələyi suda uzun müddət yumaq olmaz. Belə ki, göbələyin tərkibində çoxlu su var. Bu da yeməyin dadına təsir edir. Onu sulu dəsmalla yaxşıca silmək daha uyğundur.
Yumurtaları yumadan istifadə edin. Suya salındıqda üzərindəki bakteriyalar çoxalır.
Makaronların tərkibində heç bir bakteriya yoxdur. Onu bişirmədən əvvəl və ya sonra durulamaq nişastanın çıxmasına və dadının pisləşməsinə gətirib çıxıb.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI