Bu müalicə maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır, orqanizmdən piy toxumalarını xaric edir

Bu müalicə maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır, orqanizmdən piy toxumalarını xaric edirBu müalicə maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır, orqanizmdən piy toxumalarını xaric edir, damarların divarında yığılıb qalmış artqları təmizləyir, damar divarlarının elastikliyini bərpa edir.Bununla da dəmləmə orqanizmi aşağıdakı xəstəliklərdən xilas edir:
* insult
* infarkt
* stenokardiya
* hipertoniya
* qulaqlarda səs
* görmənin zəifləməsi
* patoloji qocalma
Damarların təbbi yollarla təmizlnməsi, arteriya və venalardan artıq maddələrin xaric olunması da dəmləməni qəbul edən zaman müalicə olunan xəstəliklərin siyahısındadır.  
Arteriya və venaların təmizlənməsi orqanizmdən artıq duzların və şlakların xaric olunması damarların elastikliyini artırır və orqanizmi cavanlaşdırır. Bu resepti tətbiq edənlərin görmə qabiliyyətlərində yaxşılaşma, qara ciyərində, bağırsaqlarında təmizlənmə, bronxlarında, nəfəs yollarında isə rahatlıq əmələ gəlir.
1-ci resept
120 qram qurudulmuş və xərdalanmış çobanyastığı çiçəyi, solmazçiçəyi, ağcqayın toxumu, dəvədabanı qarışdırılır. Bir xörək qaşığı bu qarışımdan yarım litr qaynar suya əlavə edilir və axşam dəmlənir. Dəmləmədən 200 ml axşam, 200 ml isə səhər qəbul edilr. Dadlandırmaq üçün dəmləməyə bal əlavə etmək olar. Müalicə 5 ildə 1 dəfə təkrar edilir.
2- ci resept
Bir stəkan şüyüd toxumu, 2 xörək qaşığı pişikotu (valerian)kökü, 2 stəkan təbii bal 2 litrlik termosa tökülür və üzərinə qaynar su tökülür. Dəmləmədən gündə 3 dəfə 1 stəkan olmaqla yeməkdən əvvəl qəbul edilir.
3-cü resept
Aqrimoniya və ya kivi şirəsi damarları təmizləyir.
4-cü resept  
1 xörək qaşığı cigərotunun üzrəinə 200 ml qaynar su əlavə edilib 20 dəqiqə dəmlənir. Gündə 3 dəfə 3 xörək qaşığı içilir.
5-ci resept
200 qram qoz sürtkəcdən keçirilir, üzərinə 1 litr keyfiyyətli araq əlavə edilir. Qarışım sərin və qaranlıq yerdə 2 həftə saxlanılır. Sonra gündə 3 dəfə 20 damcı 1/3 nisbətində su ilə qatılıb qəbul edilir.
6-cı resept
Bir kök zəncirotunun yarpaqları və çiçəkləri rafinə edilməmiş günəbaxan yağına qatılır və qarışdırılır. Günün istənilən saatında istədiyiniz qədər yeyə bilərsiniz.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1039   Tarix: 06 oktyabr 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…

İshal çox vaxt mikroblarla əlaqələndirilsə də, həmişə səbəb infeksiya olmur. Yay aylarında bu halların artmasına diqqət çəkən qastroenteroloq Prof. Dr. Murat Sarıkaya bildirib ki, ishalın arxasında həzm sistemi pozuntuları

.

C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida

Portağal, C vitamini deyildikdə əksər insanlar tərəfindən ağla gələn ilk qida olsa da, əslində bu vacib qida maddəsi baxımından daha zəngin alternativlər mövcuddur. xəbər verir ki, Dr. Sohaib İmtiaz askorbin turşusunun (

.

Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü

Hindistanda son aylarda ən azı 24 uşaq öskürək əleyhinə "Coldrif" şərbətindən ölüb. xəbər verir ki, Tamilnad ştatının səhiyyə və dərman təhlükəsizliyinə cavabdeh məmurları şərbətin istehsalında istifadə olunan maddələri

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin

Bəzi yatış pozaları həzm sisteminə zərər verir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq Anastasija Qostrous deyib. "İnsanın yatdığı poza həzm sisteminə düşündüyümüzdən daha ciddi təsir göstərir. Yanlış vəziyyətd

.

Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş

Ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasında ən mühüm amillərdən biri düzgün qidalanmamaqdır. Gündəlik istehlak edilən bir çox məhsul bədəndə pis xolesterin (LDL) səviyyəsini artıraraq damarların tıxanmasına səbəb ola bilər. xəbə

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

turlar.az

gelinlikler geyim necə seçməli reseptler bürclər iyun 2025 kəpək maraqlı nermin ibrahimova kosmetika novruz hakışdaları meseller zəhmət novruz bayramina aid hakista suni mayalanma