Kivini qabığı ilə yeyin: Daha FAYDALIDIR

Kivini qabığı ilə yeyin: Daha FAYDALIDIRKivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib. Lakin az adam bilir ki, bu meyvəni qabığı ilə yemək daha faydalıdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, kivi qabığı çox sağlamdır. Tərkibində çoxlu lif, fol turşusu, kalium, C və E vitaminləri var.
Qabıqda bu faydalı maddələr kivinin özündən də çoxdur. Kivi qabığı ilə yeməkdən əvvəl onu yaxşıca yumaq lazımdır.
Yadda saxlamaq lazımdır ki, kivi qabığı ilə və ya qabığı olmadan çox miqdarda istehlak edilməməlidir, çünki bu, həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
Gündə iki və ya üç kivi qabığı olmadan, bir ədədi isə kivini qabığı ilə yeyə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 967   Tarix: 14 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yumurta qəbulunun orqanizmə təsiri

Ekspertlər yumurtanın müntəzəm istehlak edilməsinin sağlamlıq üçün vacib olduğunu bildiriblər. Kaliforniya Universitetinin (San Dieqo) alimləri yumurtanın qadınlarda idrak funksiyalarına müsbət təsir etdiyini müəyyən ediblər

.

Saç tökülməsini dayandıran resept

Minlərlə insan saçlarının sağlam olmasından şikayətlənir. Saç tökülməsi, baxımsız saçlar və tez yağlanan saçlar üçün müxtəlif həllər təklif olunur. Araşdırmalara görə, A, E və K vitaminlərinin saçlara təsiri məlumdur. Bə

.

Beynin qocalmaması üçün üsullar - Alimlərdən tövsiyə

Elm adamları beynin qocalmasının qarşısını almaq və uzun müddət gənc qalmasını təmin etmək üçün yeni üsullar aşkar ediblər. Tədqiqatçılar beyin funksiyalarının yaşla əlaqədar olaraq zəifləməsini önləmək üçün bir neçə tədbi

.

Yazda qəbul edilməli 4 ən vacib vitamin

Yaz aylarında orqanizmin dəyişən hava şəraitinə uyğunlaşması və immun sisteminin gücləndirilməsi üçün bəzi vitaminlər xüsusilə vacibdir. Bu dövrdə lazımi qidalanma ilə sağlamlığı qorumaq mümkündür. C vitamini (Askorbin turşusu)

.

Qəhvə və yaşıl çaydan daha yaxşı beyini gücləndirən İÇKİ

İntellektual fəaliyyətlə məşğul olan insanlar beyin və sinir sisteminin fəaliyyətini daim stimullaşdırmalıdırlar. Adətən enerji çatışmazlığı, diqqət və güc itkisini qəhvə və yaşıl çay ilə kompensasiya edirlər, çünki bu içkilərd

.

Diş sağlamlığınız üçün bu qidalara üstünlük verin

Dişlərin sağlamlığını qorumaq yalnız düzgün diş fırçalama və müntəzəm diş həkimi ziyarətləri ilə deyil, həm də düzgün qidalanma ilə mümkündür. Dişləri güclü və sağlam saxlamaq üçün bəzi qidaların istehlakı çox vacibdir. 

.

Noxudu necə tez bişirmək olar?

Təcrübəli ev xanımları adətən noxudu bişirməzdən əvvəl 8-10 saat ərzində isladır, lakin bu proses çox vaxt aparır. Bəs gecədən islatmadan noxudu tez bişirmək mümkündürmü?. xəbər verir ki, əgər noxudu gecədən islatmadan te

.

Səhərlər acqarnına kofe içənlərin NƏZƏRİNƏ

Bir çox insanın səhərlər bəzən acqarına qəhvə içməsi sağlamlıq üçün bəzi risklərə səbəb ola bilər. Acqarına içilən qəhvə mədədəki turşuluğu artırır, çünki qəhvənin tərkibindəki kafein mədə turşusunun istehsalını stimullaşdırır

.

Düz qarına sahib olmaq üçün nə edək?

Düz qarına sahib olmaq üçün düzgün qidalanma, müntəzəm idman və sağlam həyat tərzi vacibdir. xəbər verir ki, birinci növbədə, şəkərli və işlənmiş qidalardan uzaq duraraq zülal, sağlam yağlar və lif baxımından zəngin qidala

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az reseptler qaşların formalari geymler 2025 qadin donlari ləkə üçün maskalar qara qaragatin faydalari ilk öpüş banan burcler heyati novruza aid hakışta pomidor