Meyvə və tərəvəz qabıqlarını atmayın - Banan pilinqi, təbii ətir

Meyvə və tərəvəz qabıqlarını atmayın - Banan pilinqi, təbii ətirHər gün zibil qutusuna atdığımız meyvə və tərəvəz qabıqları, üz təmizliyindən otaqdan gələn pis qoxuların qarşısını almağa qədər bir çox faydalı məqsədlər üçün istifadə edilə bilər.
Medicina.az meyvə və tərəvəz qabıqlarının faydalarını təqdim edir:
Qarpız qabığı - üz dərisindəki ləkələri təmizləyir.
Banan qabığının üzərinə şəkər tozu töküb dərinizə çəksəniz pilinq təsiri yaradar. Bundan əlavə olaraq həşərat dişlədikdə və allergiya olduğunuz zaman bu meyvənin qabığından istifadə edə bilərsiniz.
Kartof qabığı -gözaltı şişkinliklərinizi aparmaq üçün istifadə edə bilərsiniz.
Şkafınızda olan nəm və naftalin qoxusunun qarşısını almaq üçün portağal qabığından istifadə edə bilərsiniz. Həmçinin həşəratları da evinizdən uzaq tuta bilərsiniz.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1023   Tarix: 01 oktyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bir dilimi belə təhlükəli ola bilər - Alimlərdən pendirlə bağlı xəbərdarlıq

Türkiyə mətbəxinin ayrılmaz hissəsi sayılan pendir səhər yeməklərinin və qəlyanaltıların sevimli məhsulu olsa da, onun həddindən artıq qəbulu sağlamlığa ciddi zərər vura bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, pendirdək

.

Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları

Zeytun həm qədim dövrlərdən bəri "sağlamlığın simvolu" sayılır, həm də Azərbaycan süfrələrinin ayrılmaz hissəsidir. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, bu məhsulun faydaları çox olsa da, gündəlik qəbul miqdarı düzgü

.

Saat 18:00-dan sonra yemək orqanizm üçün vacib imiş

Axşam saat 18:00-dan sonra yemək sağlamlığa zərər verir fikri elmi baxımdan əsaslı deyil. Mütəxəssislərin fikrincə, əsas diqqət yeməyin vaxtına deyil, yatmazdan təxminən üç saat əvvəl qidalanmağı başa çatdırmağa yönəlməlidir

.

Pendirin beyinə faydası nədir?

Müntəzəm olaraq pendir yemək demensiyanın (ağıl zəifləməsinin) inkişaf ehtimalını azalda bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Nutrients" jurnalında dərc olunan yeni elmi araşdırmada göstərilib. Tədqiqat 65 yaşdan yuxar

.

Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır

Səhər yeməyində tam taxıl lifinin müntəzəm qəbulu ürək və damar sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə qoruyur. xəbər verir ki, Kolumbiya Universitetinin Mailman İctimai Səhiyyə Məktəbində aparılan tədqiqatda müəyyən edilib ki

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq

Evdə təmizlik zamanı istifadə olunan bəzi vasitələr sağlamlığa ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, bəzi təmizlik vasitələrinin tərkibində olan formaldehid, ftalatlar və uçucu üzvi birləşmələr kimi maddələr havada toplanara

.

Kivini qabığını soymadan yeyin

Sosial mediada "Dr. GI Joe" kimi tanınan qastroenteroloq Cozef Səlhab dünyanın ən faydalı meyvələrindən biri olan kivinin yanlış istehlakı ilə bağlı xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, bi

turlar.az

yemek reseptleri qadın geyimi sac duzumleri uz ucun maska resepti toyuq buglamasi gözəllik sirləri düzgün makiyaj kosmetika dolca babasil sirin qogal vətən kondom nedir