Xərçəng xəstəliyinin qarşısını alan ərzaqlar

Xərçəng xəstəliyinin qarşısını alan ərzaqlarXərçəng xəstəliyi hüceyrələrin mutasiya etdiyi vaxt, yəni orqanizmin sağlam fəaliyyətinə kömək edən hüceyrələrdən ona hücum edən hüceyrələrə çevrildiyi vaxt əmələ gəlir.
Xərçəngin reaktiv üsulla müalicəsinə böyük diqqət ayrılmasına baxmayaraq, bu xəstəliyin qarşısını necə almaqdan ötrü tədqiqat aparılıb. Nəticədə bu vəziyyətin yaranmasının qarşısını ala bilən 5 ərzaq müəyyən edilib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, xərçəng insanın hər hansı hüceyrəsini onun həyatının hər anında zədələyə bilər. Ölümün əsas səbəbləri arasında dünyada ikinci yerdə olan bu xəstəlik elmin ən qəddar düşmənlərindən biridir.
Xərçəngin daha çox yayılan 4 növü bunlardır: süd vəzisi, bağırsaq, ağciyər və prostat xərçəngi. Bu xəstəliklərin müalicəsinin sürətlə inkişaf etməsinə baxmayaraq, insanlar tərəfindən xəstəliyin bu və ya digər formada inkişaf riskinin necə aşağı salınmasına da diqqət yetirmək mühümdür.
Onkoloq Andrey Vorobyov deyib: "Tədqiqat tərkibində konkret bir kimyəvi qrupun - flavonoidlərin mövcudluğu sayəsində xərçəng xəstəliyi riskini aşağı sala bilən 5 ərzağı aşkarlayıb. Flavonoidlər bitkilərdə aşkarlanan polifonik təkrar metabolit növünü təmsil edir. Başqa sözlə desək, onlar adi meyvə və tərəvəzlərdə olan birləşmə qrupunu təşkil edir".
Flavonoidlər təbiətdə rast gəlinən digər birləşmələr kimi hansı flavonoidlərin hansı qidada və hansı kombinasiyada mövcudluğundan asılı olmayaraq, bir sıra üstünlüklərə malikdir. Onların bəziləri iltihabəleyhinə xassəyə malikdir, yəni xərçəngin inkişaf etməsi riskini azaltmağa qadirdir.
Onkoloq tərkibində yüksək miqdarda flavonoid olan beş ərzağı və onları hansı dozada qəbul etməyi məsləhət görüb: 1 fincan yaşıl çay, 1 alma, 1 portağal, 100 qram qaragilə, 100 qram brokkoli kələmi.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1009   Tarix: 10 oktyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xoşbəxt olmaq istəyənlər üçün vacib məlumat

2023-cü ildə dünyanın ən xoşbəxt ölkəsi seçilən Finlandiyada insanların xoşbəxtlik sirri ortaya çıxıb. xarici mətbauat istinadən xəbər verir ki, beş ildir ardıcıl olaraq "Dünya Xoşbəxtlik Hesabatı"nda birinci yer

.

Yoğun bağırsaq xərçənginə qarşı gündəlik qoruyucu: Gündə 5 qoz

Aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, gündə təxminən beş ədəd qoz istehlak etmək, yoğun bağırsaq (kolon) xərçəngi riskini azaltmağa kömək edə bilər. Bu təsir, qozun tərkibindəki zəngin bioaktiv maddələr, o cümlədən omega-

.

Uşaq beyin xərçənginin təkrarlanmasının səbəbi aşkarlandı

Sanford Burnham Prebys Tədqiqat Mərkəzinin alimləri müəyyən ediblər ki, uşaqlarda aqressiv beyin xərçəngi növlərindən biri olan neyroblastomanın yenidən yaranmasının səbəblərindən biri xromosomlardan kənar yerləşən dairəv

.

Azkalorili pəhriz düşündüyünüz kimi faydalı deyil – Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Arıqlamaq məqsədilə kalori miqdarını kəskin şəkildə azaltmaq və salat əsaslı pəhrizlərə keçmək düşündüyünüz qədər effektiv olmaya bilər. Əksinə, bu cür yanaşma orqanizmdə əks reaksiyalara səbəb olaraq, yağ toplanmasına v

.

Boğaz ağrısı ilə xəstəxanaya getdi: Antibiotik müalicəsindən bir gün sonra öldü

İngiltərədə 29 yaşlı Maykl Reynolds boğaz ağrısı ilə xəstəxanaya müraciət etdikdən sonra dünyasını dəyişib. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linkolnşir əyalətində yaşayan gənc, həkimlər tərəfindən tonzillit diaqnoz

.

Körpələr arasında ən çox bu xəstəliklərə rast gəlinir

Keçən il Azərbaycanda bir yaşa qədər körpələr arasında ən çox tənəffüs orqanları xəstəliklərinə rast gəlinib. xəbər verir ki, bu barədə Dövlət Statistika Komitəsi məlumat yayıb. . Məlumata əsasən, bu göstərici hər min körpəy

.

Qarpızı necə düzgün saxlamaq olar?

Şirin, yetişmiş qarpız yayda səbirsizliklə gözlədiyimiz ləzzətlərdən biridir. Lakin çox vaxt sual yaranır: onu necə saxlamaq lazımdır ki, dadı və şirəliliyi itməsin? Xüsusilə 5-7 kq, bəzən 10-12 kq-lıq iri qarpızlar alındıqda

.

Avqust "restartı": Zehni və emosional yüklərdən necə azad olaq?

Yay aylarının sonu avqust, təbiətin də yeniləndiyi, insanın daxili dünyasını yenidən kəşf etməsi üçün ideal zamandır. Zehni və emosional yüklərdən azad olmaq, stressi azaltmaq və yeni başlanğıclara hazırlaşmaq üçün avqus

.

Yaşıl mərcimək: Yumurtadan 10, ətdən isə 25 dəfə artıq fayda

Tərkibində yumurtaya nisbətən 10 dəfə çox protein, ətdən isə 25 dəfə çox dəmir olan yaşıl mərcimək, xüsusilə ət yeməyənlər üçün əvəzolunmaz qida hesab olunur. Bu faydalı məhsul orqanizmin zülal və dəmir ehtiyacını qarşılayır

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az adlarin menasi toy makiyajlari qadin dunyasi qadın müdafiəsi yuxu yozmalar gözəl qadin arıqlamaq qaydaları əqrəb novruz hakistalari novruz hakışdaları üzeyir hacıbəyli qız bürcü