Yeməklərdə bu sudan istifadə edənlər DİQQƏTLİ OLUN

Yeməklərdə bu sudan istifadə edənlər DİQQƏTLİ OLUNBir çox insanlar yemək hazırlayarkən krandan su alır və sonra bu suyu qaynadıb yeməklərdə istifadə edirlər. Məlumdur ki, kran suyunun qaynadılması onu zərərli bakteriya və mikroblardan təmizləyir.
Milli.Az news24.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla belə, kran suyundan istifadə hələ də risklidir. 
Mütəxəssislər yemək hazırlayarkən krandan su istifadə edənlərə xəbərdarlıq edib. Kran suyundan yeməklərin hazırlanmasında istifadəsi müəyyən hallarda zərərli hesab olunur.
Kran suyunun yeməkdə istifadə edilməsi üçün onu düzgün şəkildə təmizləmək lazımdır. Suyun tərkibində olan zərərli bakteriya və mikroblar yüksək temperaturda yaşaya bilməsələr də, kran suyu düzgün və ətraflı təmizlənmədən keçməyibsə, bu, yeganə narahatçılıq deyil. Kran suyunda həmçinin ağır metallar, radioaktiv maddələr və zərərli kimyəvi maddələr ola bilər.
Eyni şey içməli kran suyuna da aiddir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 869   Tarix: 24 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yumurta qəbulunun orqanizmə təsiri

Ekspertlər yumurtanın müntəzəm istehlak edilməsinin sağlamlıq üçün vacib olduğunu bildiriblər. Kaliforniya Universitetinin (San Dieqo) alimləri yumurtanın qadınlarda idrak funksiyalarına müsbət təsir etdiyini müəyyən ediblər

.

Ac qalmağın inanılmaz FAYDALARI

Ac qalmaq, xüsusilə də aralıqlı oruc (intermittent fasting) və uzun müddətli aclıq kimi metodlarla düzgün tətbiq edildikdə, orqanizmə bir sıra faydalar verə bilər. Bu faydalar həm metabolik, həm də ümumi sağlamlıq baxımında

.

Xanımların diqqətinə: Mart ayında SPF istifadə etməyin VACİBLİYİ - FOTO

Mart ayında hava nə qədər sərin olsa da, günəşin zərərli UV şüalarından qorunmaq hələ də vacibdir. İqlim dəyişiklikləri ilə günəşin şüaları daha da güclənə bilər və dəriyə zərər verməkdə davam edir. Beləliklə, SPF (günəşdə

.

Niyə hər gün duş qəbul etməməlisiniz – FƏSADLARI

Hər gün duş qəbul etmək gigiyenik vərdiş kimi görünsə də, əslində dəri və ümumi sağlamlıq üçün bəzi mənfi təsirlərə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, tez-tez duş almaq aşağıdakı fəsadlara yol aç

.

Quş qripi bu qidada sağ qalırmış - FOTO

HPA1 H5N1 quş qripi virusu çiy süddən pendir hazırlanması prosesini "sağ" keçirə bilər. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "bioRxiv" platformasında dərc olunub. Alimlər izah ediblər ki

.

Hamiləlikdə körpənin inkişafına mane olan amillər hansılardır ?

Hamiləlik dövrü həm ana, həm də körpə üçün ən vacib və həssas dövrlərdən biridir. Bu müddət ərzində körpənin sağlam inkişafı üçün bəzi amillər önəmli rol oynayır. Lakin bəzi faktorlar körpənin sağlam böyüməsini və inkişafın

.

Bu etiketlə satılan qidaları ALMAYIN: xəstəlik yaradır

ABŞ-də sürətlə yayılan salmonella infeksiyası səbəbilə bəzi şirniyyat məhsulları ilə bağlı ciddi xəbərdarlıq edilib. .  xəbər verir ki, səlahiyyətli qurumlar vətəndaşlara bu məhsulların istehlak edilməməsi, satılmaması v

.

İmsakın ən məsləhətli yeməyi... - 40 dəqiqə sonra da yatın

Müsəlman aləmi üçün müqəddəs sayılan Ramazan ayının artıq 15-ci günüdür. Builki Ramazan təqviminə nəzər saldıqda görə bilərik ki, imsak-iftar arası zaman ölkəmiz üçün təxminən 14 saatdır. Bundan başqa, havaların yaz ayın

.

Səhərlər acqarnına kofe içənlərin NƏZƏRİNƏ

Bir çox insanın səhərlər bəzən acqarına qəhvə içməsi sağlamlıq üçün bəzi risklərə səbəb ola bilər. Acqarına içilən qəhvə mədədəki turşuluğu artırır, çünki qəhvənin tərkibindəki kafein mədə turşusunun istehsalını stimullaşdırır

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qis geyimləri 2025 kosmetoloq gözəllik məhsulları geyimler 2025 islamda qadın qiymenin hazirlanmasi körpəyə qulluq ağır itki dieta əqrəb usaq geyimleri layla