Yeməklərdə bu sudan istifadə edənlər DİQQƏTLİ OLUN

Yeməklərdə bu sudan istifadə edənlər DİQQƏTLİ OLUNBir çox insanlar yemək hazırlayarkən krandan su alır və sonra bu suyu qaynadıb yeməklərdə istifadə edirlər. Məlumdur ki, kran suyunun qaynadılması onu zərərli bakteriya və mikroblardan təmizləyir.
Milli.Az news24.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla belə, kran suyundan istifadə hələ də risklidir. 
Mütəxəssislər yemək hazırlayarkən krandan su istifadə edənlərə xəbərdarlıq edib. Kran suyundan yeməklərin hazırlanmasında istifadəsi müəyyən hallarda zərərli hesab olunur.
Kran suyunun yeməkdə istifadə edilməsi üçün onu düzgün şəkildə təmizləmək lazımdır. Suyun tərkibində olan zərərli bakteriya və mikroblar yüksək temperaturda yaşaya bilməsələr də, kran suyu düzgün və ətraflı təmizlənmədən keçməyibsə, bu, yeganə narahatçılıq deyil. Kran suyunda həmçinin ağır metallar, radioaktiv maddələr və zərərli kimyəvi maddələr ola bilər.
Eyni şey içməli kran suyuna da aiddir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 1067   Tarix: 24 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Burun əməliyyatından sonra ağıl itə bilər? - Psixiatr danışdı

Ötən günlərdə gənc qızın burun əməliyyatından sonra depressiyaya qapıldığı, hallüsinasiyalar gördüyü, evdən çıxmadığı və sonda da eyvandan yıxılaraq ölməsi ilə bağlı xəbərlər yayıldı. Bundan öncə başqa qadında da əməliyyatda

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu

Dünyada ilk dəfə olaraq İsrailin Petax-Tikva şəhərində yerləşən Rabin Tibb Mərkəzinin həkimləri hamiləlik dövrünün sonlarında olan qadın üzərində qarın boşluğu açılmadan robotlaşdırılmış əməliyyat həyata keçiriblər. -a istinadə

.

Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü

Hindistanda son aylarda ən azı 24 uşaq öskürək əleyhinə "Coldrif" şərbətindən ölüb. xəbər verir ki, Tamilnad ştatının səhiyyə və dərman təhlükəsizliyinə cavabdeh məmurları şərbətin istehsalında istifadə olunan maddələri

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Dəri xərçəngindən bu sadə üsulla qorunmaq olar

ABŞ-nın Çikaqo Universitetinin alimləri günəş işığının sağlam dəri hüceyrələrini xərçəng hüceyrələrinə çevirə bilən mexanizmini də müəyyən ediblər. . xəbər verir ki, araşdırmaya görə, uzunmüddətli ultrabənövşəyi (UB) şüalanm

turlar.az

geyim necə seçməli kosmetoloq hamilelikde qidalanma dolma reseptleri sirin gilas ayaqqabılar seks pozalari kosmetika kahfe falı baliq burcu yutube qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə seksi