Yeməklərdə bu sudan istifadə edənlər DİQQƏTLİ OLUN
Bir çox insanlar yemək hazırlayarkən krandan su alır və sonra bu suyu qaynadıb yeməklərdə istifadə edirlər. Məlumdur ki, kran suyunun qaynadılması onu zərərli bakteriya və mikroblardan təmizləyir.
Milli.Az news24.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla belə, kran suyundan istifadə hələ də risklidir.
Mütəxəssislər yemək hazırlayarkən krandan su istifadə edənlərə xəbərdarlıq edib. Kran suyundan yeməklərin hazırlanmasında istifadəsi müəyyən hallarda zərərli hesab olunur.
Kran suyunun yeməkdə istifadə edilməsi üçün onu düzgün şəkildə təmizləmək lazımdır. Suyun tərkibində olan zərərli bakteriya və mikroblar yüksək temperaturda yaşaya bilməsələr də, kran suyu düzgün və ətraflı təmizlənmədən keçməyibsə, bu, yeganə narahatçılıq deyil. Kran suyunda həmçinin ağır metallar, radioaktiv maddələr və zərərli kimyəvi maddələr ola bilər.
Eyni şey içməli kran suyuna da aiddir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun









Hakışta
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Xalq artisti 'Görüşək'in remiks variantını təqdim edib - AUDİO
Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız
Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu
Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir
50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN
Ülviyyənin öldüyünə hələ də inana bilmirəm' - Xalq artisti