Ev Şəraitində Suşinin Hazırlanma Qaydası

Ev Şəraitində Suşinin Hazırlanma QaydasıSuşi dünyanın ən məşhur Yapon yeməyidir. Hazırlanması çətin gəlsə də ev şəraitində hazırlanma qaydası olduqca asandır.

Tərkibi:

2 stəkan suşi düyüsü
2,5 stəkan su
1 stəkan düyü sirkəsi
½ stəkan ağ şəkər tozu
¼ stəkan duz
8-10 yarpaq suşi yosunu
İçlik üçün:

1 ədəd yetişmiş amerikan armudu (avokado)
4-5 budaq yaşıl soğan
2 xörək qaşığı labne pendiri
2 parça hisə verilmiş losos balığı
1 incə dilim somon balığı filesi
2 parça xərçəng surimi
Üzəri üçün:

1 incə dilim losos balığı filesi
8-10 ədəd krevetka
1 incə dilim hisə verilmiş ilan balığı
1 xörək qaşığı küncüt
Süfrəyə vermək üçün :

Soya sosu
Vasabi
Hazırlanma qaydası:

İlk öncə düyünü 4-5 dəfə yuyaraq nişastasından təmizləyin. Daha sonra düyünü bir qazanda 2,5 stəkan su ilə qaynayana qədər yüksək odda bişirin. Qaynadıqdan sonra qapağını bağlayıb ocağı azaldıb 10 dəqiqə daha bişirin. 10 dəqiqə sonra qazanı ocaqdan götürün və kənara qoyun. Ayrı bir qəhvədanın içərisində düyü sirkəsi, şəkər və duzu qarışdırın. Zəif odda ilınanadək eynicinsli hala gətirin. Ardından hazırladığınız sirkəli qarışığı soyuyan düyünün üzərinə az-az əlavə edərək, düyüləri əzməyərək taxta qaşıqla qarışdırın. Hazır qarışığı soyuması üçün kənara qoyun.

İçlik üçün avokadonun tumunu çıxarın və qabığını soyun. 5-6 mm uzun zolaqlar şəklində doğrayın. Somon balığı filesini də 7-8 mm diametrində nazik uzun lentlər şəklində doğrayın. Xərçəng surimiləri də uzununa ikiyə bölün. Suşi yosununu parlaq hissə altda qalacaq şəkildə sərin. Orta hissəsinə amerikan armudu, somon balığı və labne pendirini uzununa yerləşdirin. Suşini bambuk lövhəcik vasitəsilə möhkəm sıxın. Qara dürmək şəklində yaydığınız hissəni kənara qoyun. Lövhəciyin üzərinə əllərinizi isladaraq bir ovuc düyü götürün və bərabər şəkildə yayın. Düyünün orta hissəsinə hazırladığınız yosunlu rulonu yerləşdirin və suşini möhkən sıxın. Ardından lövhəciyin üzərinə hisə verilmiş somon balığını sərin və hazırladığınız rulonu üzərinə qoyun, lövhəciklə bərabər möhkən sıxın. Suşinizi doğrama taxtası üzərinə qoyub və kəskin bir bıçaqla paralel şəkildə irəli geri hərəkət etdirərək ehtiyyatla dilimləyin. Hər dəfə dilimlədikdə bıçağı yaş dəsmal ilə silərək təmizləyin. Quru ya da düyülü bıçaqla dilimləsəniz suşi dağıla bilər.

Bir digər növ suşi üçün əlinizi su ilə yüngülcə nəmləndirin və suşi düyüsündən bir az götürüb əlinizdə yuvarlayın. 1 dilim incə doğranmış somon balığını əlinizə yerləşdirin və tökdüyünüz plov topunu somon parçanın ortasına qoyaraq yayın. Daha sonra hazırladığınız suşiyi tərs çevirin və şəklini möhkəmləndirmək üçün 1-2 dəfə yanlardan basın.

Balıqlı suşini etdikdən sonra uzununa kəsdiyiniz suşi lövhəciyini tam ortasından burun, üzərinə küncüt səpin. Hazırladığınız suşiləri soya sosu və vasabi ilə süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş Olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1571   Tarix: 15 sentyabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

sonxeber.az maskalar aksessuarlar kosmetika mehsullari vetene aid bayatilar bal maskasi uz ucun usaq saclarinin yigilmasi oxucu mektubu kosmetika novruz hakistalari vətən həsrətinə aid bayatılar haqisda qiz burcu pomidor