İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?

İnsanlar payız-qış aylarında niyə daha yorğun olur?Həkimlər insanların niyə payız-qış aylarında daha çox yorğunluq hiss etdiyini izah edib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, payız və qış təkcə soyuqdəymələrin artması dövrü deyil. Bu zaman əksəriyyət özlərini hədsiz yorğun hiss edir. 
Həkimlər bildirir ki, əvvəla, gün işığı kifayət qədər deyil. Onların sözlərinə görə, qaranlıqda daha çox melatonin istehsal olunur ki, bu da yorğunluq hissi yaradır. Buna görə də səhərlər qaranlıqda yataqdan qalxmaq daha çətin görünür. Beyninizin normal vəziyyətə qayıtması üçün 30 dəqiqədən daha çox vaxt lazımdır. Həkim zəngli saatdan sonra dərhal ayağa qalxmağı və "daha beş dəqiqə" uzanmamağı məsləhət görür.
Mütəxəssis həmçinin əlavə edib ki, qışda insanlar isinmək üçün daha çox yağlı qidalar yeyirlər. Ancaq bu cür qidalar həmişə sağlam olmadığı üçün özünüzü yorğun və tənbəl hiss edə bilərsiniz.
Bundan əlavə, həkim evdə çox qalmamağı və daha tez-tez təmiz havaya çıxmağı tövsiyə edir. Formada qalmaq üçün qışda da oksigen lazımdır. Evdə, pəncərələr bağlı, quru hava baş ağrısı, başgicəllənmə və yorğunluğa səbəb ola bilər.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 1500   Tarix: 17 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Meteohəssas insanlar üçün sabahın PROQNOZU

Mayın 9-da gözlənilən tibbi-meteoroloji proqnoz açıqlanıb. Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən -a verilən məlumata görə, Abşeron yarımadasında meteoroloji amillərin mülayim tərəddüdü gözlənilir ki, bu da  meteohəssas insanla

.

Ənənəvi, yoxsa elektron siqaretlər daha çox zərərlidir? - Professordan AÇIQLAMA

Son vaxtlar elektron siqaretdən istifadə edənlərin sayı artıb. Əvvəllər mağaza piştaxtalarında az görünən bu tip siqaretlərə indi qəzet köşklərində, market və hətta aksesuar satılan dükanlarda belə rast gəlinir.   -a istinadən xəbə

.

Qəhvə qiymətləri ən yüksək həddə çatdı

Espresso və hazır içkilərdə istifadə edilən Robusta qəhvəsinin qlobal qiymətləri aprel ayında 1979-cu ildən bəri ən yüksək səviyyəyə qalxıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Beynəlxalq Qəhvə Təşkilatının (ICO) so

.

Appendiksin çıxarılması bağırsaq xərçəngi riskini azalda bilər - TƏDQİQAT

Fukusima Tibb Universiteti və Harvard İctimai Sağlamlıq Məktəbinin alimləri müəyyən ediblər ki, appendiksin çıxarılması "Fusobacterium nucleatum" bakteriyasının səbəb olduğu bağırsaq xərçənginin bir növünün qarşısın

.

Yemək bişirəndə duzu nə zaman əlavə etməliyik?

Duz yeməyin dadının dəyişməsinə kömək edir. Məhz bu səbəbdən duz olmadan yemək yemək son dərəcə çətindir. .   -a istinadən xəbər verir ki, bəzi yeməkləri başlanğıcda duzlamaq lazımdır. Söhbət istənilən növ dənli bitkilərdə

.

Bir həftədə 3 kilo necə arıqlamaq olar? - PƏHRİZ SAXLAMADAN

Dietoloq Leticia Carrera pəhriz saxlamadan bir həftədə 3 kiloqram arıqlamağın yollarını açıqlayıb.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, həftədə 2-5 kiloqram arıqlamaq üçün ciddi pəhrizlərə müraciət etmə

.

Orqanizmdə iltihabı azaldan 7 qida

Bu qidaları çox miqdarda yemək lazımdır ki, bədəndə iltihab azalsın. Çünki iltihab xroniki xəstəlik və xərçəngin səbəbidir. -a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Trista Best antioksidant təsirli ən güclü qidaları açıqlayıb

.

İbn Sinanın bəhs etdiyi qida: zəkanı artırır, gözə dərman

Əqli gücü artıran, zəkanı kəskinləşdirən müxtəlif qidalar olduğu bilinir. -a istinadən xəbər verir ki, bunlardan birinin adını məşhur tibb alimi İbn Sina əsrlər öncə açıqlayıb. Sağlamlıq sahəsində müxtəlif tədqiqatlar apara

.

Sağlam qidalanmaqla bağlı yanlış fikirlər

Qidalanma sahəsində yanlış fikirlər sağlamlığınıza əhəmiyyətli dərəcədə zərər verə bilər, .   -a istinadən xəbər verir ki, buna görə də sosial şəbəkələrdən gələn bütün tövsiyələri həqiqət kimi qəbul etməməlisiniz. Bu gün

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti geyim seçimi yaz geyimleri 2024 qarabasaq kotleti oxatan burcu bulka reseptləri duru yeməklər kosmetika uşaq nece olur bayraq qaynanaya aid oyunlar insan