Qeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTO

Qeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTOTərkib:
- 200 qr süd
- 1 ç.q. quru maya
- 40 qr kərə yağı
- 2 yumurta (1- xəmirə, 1- üzərinə çəkmək üçün)
- 8 x.q. şəkər tozu (4 x.q. xəmirə, 4 x.q. içlik üçün)
- 2 x.q. bitki yağı
- 1 paket vanilli şəkər tozu
- 1 çimdik duz
- 2-2,5 stəkan un
- şəkər pudrası (bulkaların üzərinə səpmək üçün)
- 300 qr çiyələk
Hazırlanması:
1. İlıq südə maya, 1 ç.q. şəkər tozu, 2 x.q. un əlavə edin, yaxşı qarışdırın, 15 dəqiqə isti yerdə saxlayın.
2. Kərə yağını əridin. İçinə duz, şəkər tozu, vanilli şəkər tozu, bitki yağı, yumurta əlavə edin, çəngəllə yaxşı qarışdırın.
3. Mayalı kütləyə 1/2 stəkan ələnmiş un əlavə edin, qarışdırın, yağlı kütləni əlavə edin, yaxşı qarışdırın. Tədricən ələnmiş un əlavə edin, xəmir yoğurun. Xəmir yumşaq və hamar alınmalıdır.
4. Xəmiri isti yerdə 1-2 saat saxlayın ki, gəlsin. Xəmir 2 dəfə artmalıdır.
5. Xəmiri bir qədər qatın və 10 hissəyə bölün.
6. Hər hissəni yayın, içinə çiyələk qoyun, üzərinə şəkər tozu səpin və şəkildə göstərildiyi kimi bükün.
Qeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTOQeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTOQeyri-adi çiyələkli bulkalar- FOTO7. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, tavaya perqament kağızı sərin, kərə yağı çəkin və bulkaları düzün. Bulkaların üzərinə çalınmış yumurta çəkin.  
8. Hazır bulkaların üzərinə şəkər pudrasını səpin.
Nuş olsun!
Mənbə: povaryonok.ru
Tərcümə: Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 1796   Tarix: 16 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari geyim şəkilləri yaz geyimleri 2024 qış geyimi geyimler uşaqlara yemək hazırlama kosmetoloq kosmetika yemekler yemek reseptleri irem derici saglam qidalanma rus dilini öyrənək 2 ci dərs