Saçların rənginə görə xəstəliklər: sarışın, qaraşın, qumral

Saçların rənginə görə xəstəliklər: sarışın, qaraşın, qumralTrixoloqlar hesab edir ki, saçlar sağlamlığın barometri hesab edilir.
Milli.Az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, saçların rəngi və materialı insanın hansı xəstəliklərə meyilli olacağından xəbər verir.
Sarı saçlar
Statistikaya görə, sarışın qadınlar daha çox görmə torunun distrofiyasından əziyyət çəkir. Anadangəlmə sarı saçlılarda göz problemləri çox olur. Ona görə onlar rasionlarına daha çox lütein və çeaksantinlə zəngin qidalar daxil etməlidir. Bu maddələr yaşıl noxud, ispanaq, yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə olur. Onlara kənd yumurtası sarısı vacibdir.
Açıq rəngli saçı olanların digər problemli nahiyəsi dəriləridir. Qaraşınlara nisbətən onlarda daha az melanin sintez olunur, ona görə sarışınların dərisi az müdafiə altındadır. Bu səbəbdən sarışınlarda dəri xərçəngi, melanoma, xallarla problemlər çox olur. Sarışınlar daha çox, hər gün SPF krem, papaq və eynək istifadə etməlidir.
Qəhvəyi saçlılar, qumrallar
Daha çox bu qadınlarda saç tökülməsi olur. Çünki bu rəng saçlarda əvvəldən saç follikulu sayı az olur. Eləcə də bu saç rəngi olanlarda anemiya, qan azlığı da çox rast gəlinir.
Kürənlər
Təbii kürənlər DNT-də nadir mutasiyaların nəticəsində yaranır. Məhz bu mutasiya səbəbindən bu insanlarda narkoz, anesteziya gec təsir edir, onlara 20% daha çox anestetik, keyidici lazım olur. Kürənlər digər rəng saçlılardan parkinsona 70% daha çox meyillidir.
Parkinsonun qarşısını almaq üçün fol turşusu vacibdir: mərci, ispanaq, paxlalılar yeyin.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 697   Tarix: 13 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Ölkənin bu ərazilərində xəstəliklərin artması müşahidə olunur" – HƏKİM SƏBƏBİ AÇIQLADI

Əldə olunan göstəricilərə görə, 18 yaşadək insanların ən yüksək ümumi xəstələnmə Bakı, Abşeron və Xızıda qeyd olunur. . Maraqlıdır, bəs bunun səbəbi nədir? Yaşadığımız yer sağlamlığa nə dərəcədə təsir edir?. xəbər verir ki

.

İbn Sinanın bəhs etdiyi qida: zəkanı artırır, gözə dərman

Əqli gücü artıran, zəkanı kəskinləşdirən müxtəlif qidalar olduğu bilinir. -a istinadən xəbər verir ki, bunlardan birinin adını məşhur tibb alimi İbn Sina əsrlər öncə açıqlayıb. Sağlamlıq sahəsində müxtəlif tədqiqatlar apara

.

Min bir dərdin dərmanı – Zəncəfilli çay

Min bir dərdin dərmanı - Zəncəfil. Təkcə immunitetin artmasına deyil, eyni zamanda payız aylarında əhvalınızın yaxşı olmasına kömək edəcək. Əgər təzə zəncəfil yerinə toz halına salınmış zəncəfil istifadə etsəniz, o zama

.

Qanqalın möcüzələri - Çölə tökülən can dərmanı

Bahar gələndə yol kənarlarında soyulmuş qanqal satanları çox görmüsünüz yəqin. Çox ucuz qiymətə satılan bu yabanı bitki dadlı olmaqla yanaşı həm də sözün həqiqi mənasında can dərmanıdır.   -a istinadən "Şəfalı bitkilər"

.

Mədəkiçiltmə erasının sonu gəlir: Cərrahi müdaxilə olmadan arıqlamağın yolu tapıldı

Elm adamları mədəyə cərrahi müdaxilə olmadan piylənmə ilə mübarizə aparmağın üsulunu tapıblar. Yeni metod mədənin yuxarı hissəsinin selikli qişasının yandırılmasını nəzərdə tutur. Bu üsul orqanizmdə qrelinin (aclıq hormonu

.

Konservləşdirilmiş balıqdan imtina etməyin - Amma belə yeyin

Konservləşdirilmiş məhsullar sağlam hesab edilmir.   -a istinadən xəbər verir ki, şəkərlə doldurulmuş konservləşdirilmiş tərəvəz və meyvələrdən imtina etmək daha yaxşıdır. . Mütəxəssislər konservləşdirilmiş balıqdan imtin

.

Gec yemək yemək xərçəng riskini 25 faiz artıra bilər

Yatmazdan əvvəl yemək təkcə fiquranıza zərər vermir, həm də sağlamlığınızı riskə atır.   -a istinadən xəbər verir ki, axşam saat 9-dan sonra yemək sağlamlığımıza ciddi təsir edə bilər. . Barselona Qlobal Sağlamlıq İnstitutunu

.

Hıçqırıqdan necə qurtulmaq olar? - 6 sadə üsul

Mütəxəssislər hıçqırıqdan qurtulmağın yollarını açıqlayıblar. -a istinadən xəbər verir ki, hıçqırıqdan qurtulmağın 6 sadə üsulu var. 1. Əgər su içirsinizsə, onda yalnız buzlu su və yalnız kiçik qurtumlarla için və ya sadəc

.

Duzlu qida sevənlərə xəbərdarlıq: Dəhşətli xəstəliyə

Vyana Tibb Universitetinin (Avstriya) alimləri qidaya duz əlavə etmək, həmçinin duzlu qidaların həddindən artıq istehlakı ilə mədə xərçənginə tutulma riskinin 39% artması arasında əlaqəni müəyyən ediblər. Xərçəng əmələ gətirə

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli qaşların formalari kosmetoloq kakos yagi qadın məsləhətxanaları xəstəliklər elm biliye aid atalar sözləri kosmetika vicdan mikayıl abdullayev sağlıq geyim yumurta