Sitruslu kişmişli keks

Sitruslu kişmişli keksƏrzaqlar:Sitruslu kişmişli keks

1,5 st un
4/5 st şəkər tozu
250 q kərə yağı
5 yumurta
1/2 st kişmiş
3 x.q nişasta
1 x.q şəkər kirşanı
1 paket qabartma tozu
1 limon qabığı
1 portağal qabığı

Hazırlanması:

Kişmişi isti suya qoyub 15-20 dəqiqə saxlayırıq.

Sitruslu kişmişli keksKərə yağını şəkər tozunun yarısı ilə qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksYumurtanın ağını sarısından ayırırıq.

Sitruslu kişmişli keksKərə yağı qarışığının üstünə yumurta sarılarını əlavə edib qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksLimon ilə portağalı sürtgəcin balaca gözündən keçiririk.

Sitruslu kişmişli keksYumurta ağını əvvəl köpüklənənə qədər çalıb sonra qalan şəkər tozunu az-az əlavə edib çalırıq.

Sitruslu kişmişli keksLimon ilə portağalın qabığını və yumurta ağını yağ qarışığı ilə qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksUnu ələyib nişasta, qabartma tozu və kişmiş ilə qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksUn qarışığını kütləyə əlavə edib yavaş-yavaş qarışdırırıq.

Sitruslu kişmişli keksQabı yağlayıb unlayırıq və xəmiri qaba tökürük.

Sitruslu kişmişli keksSitruslu kişmişli keks180 dərəcə qızdırılmış sobada 40-50 dəqiqəyə bişiririk.

İlıq olanda qabdan çıxardırıq. Tamam soyuyandan sonra üstünə şəkər kirşanı səpirik.

Sitruslu kişmişli keksNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3125   Tarix: 08 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi maskalar geyim və ayaqqabılar kısa saç hörükləri islamda hicab qazan kotleti qaynar qazan kosmetika öpüşme dieta sevgi xərçəng bürcü əfsanələr