UNSUZ VƏ YAĞSIZ TORT – CƏMİ 5 DƏQİQƏYƏ!

UNSUZ VƏ YAĞSIZ TORT – CƏMİ 5 DƏQİQƏYƏ!Ərzaqlar:
Xəmir:
Yumurta – 3 ədəd
Üyüdülmüş fındıq – 200 qr.
Qabartma tozu – 1 ç.q.
Şəkər tozu – 80 qr.
Kakao – 1 x.q.
Krem:
Qaynanmış qatılaşdırılmış süd – 1 banka
Kərə yağı – 100 qr.
Hazırlanması:
Üyüdülmüş fındıq, yumurtalar, şəkər tozu, kakao və qabartma birlikdə qarışdırılır. Şüşə formalardan birini götürürük və içini kərə yağı ilə yağlayırıq, azca un səpirik. Xəmiri töküb, mikrodalğalı sobada 5 dəqiqə müddətinə 900 VT səviyyəsində bişiririk. Sonra xəmiri 5 dəqiqəlik bir kənara qoyuruq ki, soyusun.
Onu ortadan 2 korja bölürük. Arasına və üstünə qatılaşdırılmış südlə kərə yağının qarışığından hazırlanan kremi sürtürük. Üstünü şəkər kirşanı, meyvələr, şokolad və s. ilə bəzəyə bilərsiz.

Mətbəx     Baxılıb: 1519   Tarix: 17 avqust 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

turlar.az

sonxeber.az reseptler makiyaj etmek qaydalari hamiləlik sinir sistemi erzaqlar sevinc tofiqqızı qutab xemiri kosmetika layla terezi porno kəlamlar masqalar