90% insan düyünü səhv bişirir - Tərkibindəki zəhərli mərgümüş orqanizmə düşür

90% insan düyünü səhv bişirir - Tərkibindəki zəhərli mərgümüş orqanizmə düşürYəqin ki, siz də düyünü səhv bişirənlərdənsiniz. Alimlər sübut edib ki, hətta peşəkar aşpazlar belə düyünü qaydasında bişirə bilmir.
Deyəcəksiz ki, düyüdür, necə bişdi nə fərqi, əsas yumşalsın, dadı olsun, yağı vurulub yeyilir.
İş ondadır ki, düyü orqanizm üçün zərərli ola biləcək qidadır.
Məsələ düyüdə yox, onun plantasiyalarda yetişdirilmə texnologiyasındadır. Düyü tarlaları çox vaxt suyun içində olur. Düyünn kökü torpaqdan kremnezin alır, lakin bu zaman torpaqda olan zəhərli mərgümüş, yəni daha çox stomatoloqların diş siniri öldürərkən bir vaxtlar istifadə etdiyi mərgümüş də kremniy kimi maddə olduğundan düyü tərəfindən mənimsənilir. Bitkidə mərgümüşün daha çox toplandığı yer isə düyünün özü olur.
Sübut olunub ki, düyü digər taxıllarla nisbətdə daha çox mərgümüş udur. Bu da onun su ilə bol torpağından qaynaqlanır.
Düyü yetişdirilən ölkədə, sahədə torpaq nə qədər çox pestisidlərlə çirklənibsə, orda yetişdirilən düyü bir o qədər toksiki olur.
Məsələn, beynəlxalq rəqəmlərə görə hind düyüsünün 1 qramında 0,05 mkq mərgümüş, Avropa düyüsündə 0,15 mkq, amerikan düyüsündə 0,26 mkq mərgümüş olur. Təsəvvür edin, bizim istifadə etdiyimiz müxtəlif ölkələrin, hətta Çinin düyüsündə nə qədər mərgümüş var.
Medicina.az bildirir ki, insan orqanizmi üçün zəhərli təsir göstərən mərgümüş sinir sistemini dağıdır, insanın beynini toksinləşdirir, qaraciyəri sıradan çıxarır, şiş yaradır. Düyüdəki mərgümüşü neytrallaşdırmağın yeganə yolu onu düzgün bişirməkdir.
Maraqlısı odur ki, düyünün düzgün bişirilməsinə məhz çinlilər və yaponlar əməl edir. Hansı ki, Avropa və Amerika bunu bilmir. Qaydaya baxanda görürürük ki, Azərbaycanda da qədimdə nənələrimiz düzgün bişirirdilər. Amma indi müasir qadınlar asan yolu seçib, rus, türk üsulu düyü süzürlər.
Düyüdəki mərgümüşü təmizləmək üçün düzgün yol: düyünü yuyub, üzərinə bol su alıb, gecədən islağa qoymaqdır.
İngiltərənin Kral Universitetinin professoru Endi Miyerq düyünün düzgün bişirilməsini belə izah edib:
- Lazım olan qədər düyü götürüb, onun 3 misli qədər təmiz su alınır. Yəni 1 kq düyüdürsə, 3 litr su tökürsüz.
- Düyü suda gecədən səhərə kimi, azı 10 saat qalır.
- Daha sonra o su atılır. Düyü bir neçə dəfə, suyu təmiz çıxana kimi yuyulur.
- Daha sonra düyü qurudulur.
- Qazana 5/1 nisbətində su alınır, duz əlavə olunur və qarışdırılır.
- Qaynara düşən kimi, qapağı bərk örtülüb, zəif odda 10 dəqiqə bişirilir.
- Çəngəllə və ya taxta qaşıqla düyünün içində buxarının çıxması üçün dəliklər açın.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1155   Tarix: 14 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xəyanətin əsas səbəbi açıqlandı

Uzunmüddətli münasibətlərdə xəyanətin əsas səbəbi açıqlanıb. xəbər verir ki, xəyanətə səbəb olan əsas amil cansıxıcılıq deyil, uzunmüddətli münasibətlərdə emosional və erotik tənəzzüldür. Bu barədə 45 illik təcrübəyə mali

.

5 dəqiqəyə xoşbəxt olmağın yolu

İnsanlar adətən xoşbəxtliyi pulda, karyera uğurlarında və ya tanınmaqda axtarırlar. Lakin araşdırmalar göstərir ki, əsl xoşbəxtlik daha sadə və gündəlik sosial münasibətlərdə gizlənir. Bir insanla səmimi sarılmaq, ya da sadəc

.

Bu əlamətləri nəzərə almadı, 15 ay sonra bağırsaq xərçəngindən öldü

İngiltərədə yaşayan 44 yaşlı Laura Dawson bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulduqdan 15 ay sonra vəfat edib. xəbər verir ki, iki uşaq anası olan qadın yaşadığı şişkinlik və yorğunluğu menopozla əlaqələndirərək həkimə getməyib

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!

Yuxuda nar görmək qadın üçün ziyarət və mücevherata, kişi üçün də övlada, dövlət məmurları üçün terfie, zabitlər üçün əmrlərinin keçməsinə, kəndli üçün oktyabr bərəkətinə, tacir üçün çox quru, xalq üçün yaxşı bir idarəy

.

Qarpızdan zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yay aylarının sevilən meyvələrindən biri olan qarpız təkcə dadlı deyil, həm də bədən üçün faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, lakin düzgün seçilmədikdə və ya düzgün saxlanmadıqda, qarpızdan zəhərlənm

.

Ətri hara vuraq ki daha qalıcı olsun?

Ətirdən düzgün istifadə onun qalıcılığını xeyli artırır. Mütəxəssislərin fikrincə, bədənin müəyyən nahiyələrinə vurulan ətir daha uzunmüddətli təsir göstərir. -ın məlumatına görə dermatoloqlar bildirirlər ki, ətirin qalıc

.

Bu qidaları birlikdə YEMƏYİN – Ekspertdən xəbərdarlıq

Bəzi qida birləşmələri sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, düzgün olmayan qidalanma vərdişləri, xüsusilə ziddiyyətli məhsulların eyni vaxtda qəbulu həzm sistemində problemlərə, vitamin-minera

.

Qarpız tumları təbii "viaqra"dır?

Qarpız tumlarının "təbii viaqra" təsiri göstərdiyi irəli sürülür. Lakin, mütəxəssislər bildirir ki, bu məlumatın elmi əsasları yoxdur. xəbər verir ki, qarpız tumları protein, sink, maqnezium və omeqa yağ turşular

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim necə seçməli qadın geyimi yaz geyimleri 2025 statuslar lasyon hazirlanmasi qara gavalinin faydalari balıqlar bürcü 8 mart cekc pornuxa qizlar rus dilini öyrənək masturbasiya