Ballı su parazitlərin məhv olmasına və arıqlamanıza səbəb ola bilər

Ballı su parazitlərin məhv olmasına və arıqlamanıza səbəb ola bilərBir çay qaşığı bal bir stəkan qaynamamış suda qarışdırılır. Bu zaman 30%-li bal məhlulu alınır. Bu məhlul qanın plazmasına daxil olmaq üçün ideal tərkibə malikdir. Çiy suda balın strukturu dəyişilir. Bu zaman suda bir qrup kimyəvi birləşmələr əmələ gəlir. Bu birləşmələr ballı suyun orqanizmdə fəaliyyətini gücləndirir və ballı su orqanizm tərəfindən tez və asan sorulur.
Ballı suyun faydaları
Ballı su həzm prosesini sürətləndirir, mədə-bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Ballı su orqanizmin immunitetini yüksəldir.
Parazitlərin bütün növləri mədə və bağırsaqlarda sarı rəngli qidaların olmasından xoşlanmırlar. Bağırsaq parazitlərini sarı rəngli şüalarla şüalandırdıqda onlar çoxalma prosesini dayandırırlar.
Ballı suyun tərkibindəkilər bağırsaqlardakı nəcis kütləsinə qarışdıqda onun rəngini və tərkibini dəyişdirirlər. Ballı suyu içməyə başladığınız ilk günlərdə qarnınızda şişkinlik olarsa, qorxmayın. Bunun səbəbi isə nəcis daşlarının ballı su içdikdən sonra yumşalması, şişməsi və bağırsaqları genişləndirməsidir. Bir-neçə gün ballı su içdikdə nəcis daşları yumşalır və bağırsaqlardan xaric olmağa başlayır. Bir sozlə ballı su orqanizmi hüceyrə səviyyəsində təmizləyir. Ballı su içdikdə yoğun bağırsağın fəaliyyəti normallaşır, bağırsaqların mikroflorası bərpa olunur, disbakterioz aradan qalxır.
Balın suyu asanlıqla özünə çəkmək qabiliyyəti vardır. O orqanizmə daxil olduqda artıq mayeni özünə çəkir. Bu səbəbdən də gecələr sidik kisəsi və böyrəklər yüklənmir və rahatlaşır.  
Ballı suyu müalicə və profilaktika məqsdiə səhərlər acqarına içmək lazımdır. Bu zaman bir stəkan suyu birbaşa içmək lazımdır. Bu qaydaya əməl eləmək çox vacibdir. Ballı suyu birbaşa içməkdə məqsəd suyun hamısının mədəyə eyni zamanda daxil olmasına nail olmaqdır. Suyun yarısı içilən zaman mədə girəcəyindəki sfinktor bağlanır və ballı suyun üzərinə mədə turşusu tökülərək tərkibi dəyişir. Amma bir dəfəyə içildiyi zaman turşuluq ballı suyun tərkibini az dəyişir və su qana sorulur.
Ballı su üzün dərisi üçün də əla kosmetik vasitə hesab edilir. Həm qədim zamanlarda, hən də müasir kosmetologiyada ballı sudan üzün dərisinin gözəlləşməsi üçün geniş istifadə edilir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1052   Tarix: 07 iyul 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

.

Zərərli nə yeyirsinizsə yeyin - Bu meyvələr onların zəhərini bədəndən təmizləyir

Orqanizmdə toksinlərin təbii şəkildə xaric olunmasına yardım edən bir çox məhsul var. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı bioloq İrina Lyalina məlumat verib. Onun sözlərinə görə orqanizmi zərərli maddələrdən təmizləmək baxımında

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq

"Alkoqolsuz" içkilər də zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim-fizioloq Aleksandr Kalyujin deyib. "Alkoqolsuz içkilər heç də tam "təhlükəsiz" deyil. Onlarda spirt səviyyəsi 0,5%-ə qədər ol

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Dəri xərçəngindən bu sadə üsulla qorunmaq olar

ABŞ-nın Çikaqo Universitetinin alimləri günəş işığının sağlam dəri hüceyrələrini xərçəng hüceyrələrinə çevirə bilən mexanizmini də müəyyən ediblər. . xəbər verir ki, araşdırmaya görə, uzunmüddətli ultrabənövşəyi (UB) şüalanm

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

turlar.az

reseptler sac duzumleri hamilelikde qidalanma yuxuyozmalar qadın orqanizmi ədəbiyyat testləri psixoliji məsləhətlər kosmetika novruz haqistalari bayati bayatilar faydalı maskalar sanama