Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, o, gizli duz və şəkər tərkibli məhsulların xüsusilə təhlükəli olduğunu deyib.
"Duz arterial təzyiqi artırır, şəkər və doymuş yağlar isə xroniki iltihabı və aterosklerozu təşviq edir. Buna görə də şirinləşdirilmiş qazlı içkilər, tortlar, piroqlar, hazır desertlər, mayonez, ketçup və müxtəlif salat souları, eləcə də ağ çörək və paketlənmiş şirələrin istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bu məhsulların tez-tez istifadəsi insult riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - deyə Popov qeyd edib.
Bundan əlavə, mütəxəssis çox miqdarda əlavə duz, şəkər, trans yağlar, emulqatorlar, qatılaşdırıcılar və süni dadverici tərkibli yarımfabrikatlardan və fastfuddan çəkinməyi məsləhət görür. Bu cür məhsullara çipslər, qurudulmuş çörəklər, hazır səhər yeməkləri, qızardılmış kartof, hamburgerlər, dondurulmuş pizzalar və konservlər daxildir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 694   Tarix: 04 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu cihazı barmağınıza taxıb xəstəliyinizi biləcəksiniz

Alimlər tərlə aktivləşdirilən yeni barmaq sarğısı ilə insanın səhhətinin monitorinqini asanlaşdıracaq texnologiya hazırlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bu elektron sarğı sadəcə sarğı kimi barmağa taxıla bilər və tə

.

Ana bətnindəki uşağı autizmdən qoruyan məhsul

"Omeqa-3" yağ turşuları ilə zəngin balıqları daha çox yeyən qadınların autizmli uşaq dünyaya gətirmə ehtimalı daha azdır. -a istinadla bildirir ki, bu barədə "HealthDay" nəşri yazır. Qeyd olunub ki, alimlə

.

Qaynar çay içənlərə XƏBƏRDARLIQ: xərçəngə səbəb olur

Onkoloqların araşdırmalarına görə, isti çay içmək dil xərçənginin inkişafına səbəb ola bilər. . xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, dil xərçənginin əsas səbəbləri siqaret çəkmək, isti yemə

.

Gülmək göz sağlamlığına müsbət təsir edir?

Gülmək göz quruluğuna müsbət təsir edə və göz damcıları qədər təsirli ola bilər. unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə araşdırma "BMJ" jurnalında dərc olunub. Gülüşün depressiya, narahatlıq, stress və xronik

.

Qarğıdalının zərərləri nələrdir?

Qarğıdalı, əsasən faydalı bir qida olsa da, bəzi insanlar üçün zərərli ola biləcək tərəfləri də var. Aşağıda qarğıdalının potensial zərərləri qeyd edilib:. 1. Yüksək Karbohidrat Miqdarı. Qarğıdalı yüksək miqdarda karbohidra

.

Bu pəhrizlər diabet riskini artırır

Araşdırmalara görə, arıqlamaq üçün nəzərdə tutulan pəhrizlərin çoxu 2-ci tip diabetin inkişaf riskini 20% artıra bilər.   -a istinadən bildirir ki, aşağı karbohidratlı, yüksək yağlı pəhriz artıq çəki ilə mübarizənin məşhu

.

Hər gün bir ovuc kişmiş yeməyin faydaları

Quru üzüm kimi istifadə edilən kişmişinin orqanizm üçün bir çox faydaları var. Tərkibi maqnezium, kalium və bir çox faydalı minerallarla zəngindir. Mütəxəssislər gündəlik rasiona bir ovuc qara kişmiş əlavə etməyi məsləhə

.

Axşam yemək yeməsək nə baş verər?

Axşam yemək yeməməyin orqanizmə bir neçə təsiri ola bilər və bu təsirlər şəxsdən şəxsə dəyişir. axşam saatlarında yeməkdən imtinanın bəzi mümkün nəticələrini təqdim edir:. 1. Aşağı enerji səviyyəsi: Axşam yeməkdən imtin

.

Limonlu su bu xəstəliklərə səbəb ola bilər

Bir çox insanın gündəlik olaraq istifadə etdiyi limonlu suyun faydaları ilə yanaşı, zərərləridə var. -a istinadən limonlu suyun zərərlərini təqdim edir:. - Yüksək turşuluq səbəbindən diş sağlamlığınız zədələnə bilər. Zamanl

turlar.az

sonxeber.az kosmetoloq qis geyimləri 2024 kosmetik vasiteler gilasın faydası qarabasaq kotleti findiq yaginin faydalari yuxuda balqabaq kosmetika yutube aysel sevda baldiza aid haxisda intim