Bu içki insanı cavanlaşdırır - Alimlərdən açıqlama

Bu içki insanı cavanlaşdırır - Alimlərdən açıqlamaSən demə qəhvə insanı cavanlaşdırır.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırma zamanı, qəhvənin tərkibindəki yüksək miqdarda olan antioksidantların orqanizmdəki yaşlanma prosesini zəiflətdiyi bəlli olub.
Alimlərin fikrincə, içki bədəndə oksidləşdirici prosesə səbəb olan sərbəst radikalları zərərsizləşdirir. Hansı ki, bu sərbəst radikallar ilk növbədə xroniki xəstəliklərin və yaşlanmanın inkişafına səbəb olur.
Alimlər qəhvə dənəsində təxminən min antioksidantın olduğunu və qovrulması zamanı isə yüzlərlə yenisinin yaranmasını təyin ediblər. Antioksidantlar artrit, ateroskleroz və bədxassəli şişlər də daxil olmaqla müxtəlif xroniki xəstəliklərin əsas səbəbi olan iltihaba qarşı mübarizə aparır.
Alimlərin fikrincə, ciddi xəstəliklərin inkişafının qarşısını almaq üçün  gündəlik 3-4 fincan qəhvə içməniz yetərlidir.
Ayrıca qəhvə xərçəng, ürək-damar, qaraciyər və diabet xəstəliklərinin yaranma riskinin azalmasınada kömək edir.  Eyni zamanda, qəhvəyə əlavə etdiklərinizə də  diqqət etməlisiniz:
Mütləq şəkər, krem ​​və ya südün miqdarına ciddi nəzarət edilməlidir. (ölkə.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1412   Tarix: 13 aprel 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari maskalar geymler 2025 qutab xemiri göyəm turşusu körpə və ona qulluq balqabaq tumu kosmetika fitat novruza aid hakisda tapmacalar gozde olar mekteb