Bu səhvləri etməyin - dəridə problemlər yaradır

Bu səhvləri etməyin - dəridə problemlər yaradırHər bir kəs qüsursuz bir üz dərisinə sahib olmaq istəyər. Bunun üçün bir çox maskalardan, sınanmış vasitələrdən istifadə edirik. Bəzən isə bunların tam əksinə olaraq, etdiyimiz səhvlərlə dərimizdə problemlər yaradırıq.
Milli.Az medicina.az-a istinadən həmin səhvləri təqdim edir:
Yoxlanmadan alınan məhsullar: Dəriyə qulluq vasitələri və makiyaj məhsullarının ən böyük yan təsiri allergik reaksiyalardır. Bir məhsulu almadan öncə test edib, yoxlamaq lazımdır. Özəlliklə həssas dərisi olanlar bunu bir növ qayda halına gətirməlidirlər.
Makyajı təmizləmədən yatmaq: Gün içərisində üst-üstə və həddən artıq makiyaj edilməməlidir. Özəlliklə yatmadan öncə üz mütləq təmizlənməlidir. Çünki üzünüzdə makiyajla yatdığınız zaman dərinizdəki məsamələr tıxanır. Bu dərinizdə sızanaqların meydana gəlməsinə, eyni zamanda yaşlanmasına və gözlərdə qıcıqlanmaya səbəb ola bilər. Təmizlənən dəriyə nəmləndirici çəkilməlidir.
Sızanaqları sıxmaq: Sızanaqları sıxdığınızda məsaməni bağlayan nədirsə üzə çıxır, amma çoxu içəridə, dəri altında qalır. Amma yenə də hər dəfəsində sızanaqları sıxmaq insana, ən uyğun həll kimi gəlir.
Yuxu pozğunluğu: Yuxu pozğunluğu da bunun əsas səbəblərindən biridir. Gec yatmaq, yuxusuz qalmaq digər orqanlar kimi dərinizə də təsir edir.
Çoxlu şəkər və qəhvə istifadəsi: Gündə 2-3 stəkandan daha çox qəhvə içmək bədəndə mövcud olan kortizol dəyərini artırır. Yüksək kortizol (stress hormonu) yaşlanmanı artırır. Eyni zamanda qəhvə bədənin susuz qalmasına səbəb olur. Bədən susuz qaldığı zaman dəridə quruluğa və cansızlığa səbəb olur. Bu vəziyyətdə quru olan dəri qırışıqlıqların yaranmasını asanlaşdırır. Yenə də şəkər dərinin düşmənləri arasında olan bir qidadır. Dərinin daha parlaq və sağlam görünməsi üçün qanda şəkərin miqdarını normada saxlamaq lazımdır. Dərinin maye ehtiyacını qarşılamaq üçün isə su ən gözəl seçimdir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1165   Tarix: 18 sentyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

turlar.az

donlar 2025 qadin dunyasi qadin sayti böyürtkənin faydaları karikatura kişilərə təsir etmək moda lüğəti kosmetika novruz hakistasi vətən haqqında bayatı seksler mekteb aydin sani