Bu səhvləri etməyin - dəridə problemlər yaradır

Bu səhvləri etməyin - dəridə problemlər yaradırHər bir kəs qüsursuz bir üz dərisinə sahib olmaq istəyər. Bunun üçün bir çox maskalardan, sınanmış vasitələrdən istifadə edirik. Bəzən isə bunların tam əksinə olaraq, etdiyimiz səhvlərlə dərimizdə problemlər yaradırıq.
Milli.Az medicina.az-a istinadən həmin səhvləri təqdim edir:
Yoxlanmadan alınan məhsullar: Dəriyə qulluq vasitələri və makiyaj məhsullarının ən böyük yan təsiri allergik reaksiyalardır. Bir məhsulu almadan öncə test edib, yoxlamaq lazımdır. Özəlliklə həssas dərisi olanlar bunu bir növ qayda halına gətirməlidirlər.
Makyajı təmizləmədən yatmaq: Gün içərisində üst-üstə və həddən artıq makiyaj edilməməlidir. Özəlliklə yatmadan öncə üz mütləq təmizlənməlidir. Çünki üzünüzdə makiyajla yatdığınız zaman dərinizdəki məsamələr tıxanır. Bu dərinizdə sızanaqların meydana gəlməsinə, eyni zamanda yaşlanmasına və gözlərdə qıcıqlanmaya səbəb ola bilər. Təmizlənən dəriyə nəmləndirici çəkilməlidir.
Sızanaqları sıxmaq: Sızanaqları sıxdığınızda məsaməni bağlayan nədirsə üzə çıxır, amma çoxu içəridə, dəri altında qalır. Amma yenə də hər dəfəsində sızanaqları sıxmaq insana, ən uyğun həll kimi gəlir.
Yuxu pozğunluğu: Yuxu pozğunluğu da bunun əsas səbəblərindən biridir. Gec yatmaq, yuxusuz qalmaq digər orqanlar kimi dərinizə də təsir edir.
Çoxlu şəkər və qəhvə istifadəsi: Gündə 2-3 stəkandan daha çox qəhvə içmək bədəndə mövcud olan kortizol dəyərini artırır. Yüksək kortizol (stress hormonu) yaşlanmanı artırır. Eyni zamanda qəhvə bədənin susuz qalmasına səbəb olur. Bədən susuz qaldığı zaman dəridə quruluğa və cansızlığa səbəb olur. Bu vəziyyətdə quru olan dəri qırışıqlıqların yaranmasını asanlaşdırır. Yenə də şəkər dərinin düşmənləri arasında olan bir qidadır. Dərinin daha parlaq və sağlam görünməsi üçün qanda şəkərin miqdarını normada saxlamaq lazımdır. Dərinin maye ehtiyacını qarşılamaq üçün isə su ən gözəl seçimdir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1143   Tarix: 18 sentyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri geyim dəbləri hakıştalar goyemin faydalari sudun terkibi düzgün makiyaj kosmetika yuxuda qara ilan gormek əfsanələr sevda sağlamlıq ariqlamaq