Əridilmiş pendir zərərlidir? – Həkimdən CAVAB

Əridilmiş pendir zərərlidir? – Həkimdən CAVABDietoloq Aleksandra Razarenova emal edilmiş pendirin tərkibində təhlükəli qida əlavələrindən danışıb. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, işlənmiş pendirin tərkibində olan təhlükəli qida əlavələri bu məhsulu təbii pendirdən nəzərəçarpacaq dərəcədə fərqləndirir. 
O, emal edilmiş pendirin niyə geniş yayıldığını və populyarlaşdığını açıqlayıb. Bildirib ki, tez qəlyanaltıların hazırlanmasında istifadənin asanlığı və özünəməxsus dadı bunun ən böyük səbəbidir. Bununla belə, bu keyfiyyətlərə görə istehsalçılar emal edilmiş pendirə emulqatorlar, boyalar, ləzzətlər, ləzzət artırıcılar, stabilizatorlar və konservantlar əlavə etmək məcburiyyətində qalırlar, həmçinin tez-tez trans yağlardan istifadə edirlər.
"Pəhrizdə işlənmiş pendirin həddindən artıq miqdarı qanda xolesterinin yüksəlməsinə, piylənməyə, ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabetə tutulma riskinin artmasına səbəb ola bilər. İşlənmiş pendirin tərkibindəki əlavələr də bəzi insanlarda allergik reaksiyalar yarada bilər", - deyə Razarenova bildirib.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 676   Tarix: 09 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Böyrək daşından əziyyət çəkənlərin diqqətinə - Çarəsi bu meyvənin tumudur

Xurma bir çox insanın fikrincə ən faydalı meyvələrdən biridir. Tərkibində bol miqdarda lif və kalium olan xurmanın tumunun da özü kimi şəfalı olduğundan isə hər kəs agah deyil. -a istinadən xurma tumunun faydalarını araşdırıb

.

İdmanla məşğul olanlara ŞAD XƏBƏR: güc məşqlərinin gözlənilməz faydası

Güc məşqləri bədənlə yanaşı beyindəki əzələləri də gücləndirir.   -a istinadən xəbər verir ki, bu, aparılan araşdırmalar nəticəsində məlum olub. Ağırlıq məşqləri beynin qlükoza əldə etmək və emal etmək qabiliyyətini yaxşılaşdırır

.

Həftədə neçə dəfə makaron yemək olar?

Makaronlar sağlam pəhrizin tərkibində ola bilər. Bir şərtlə ki, makaron bərk buğda növündən olsun. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq Uitni Linzenmeyer faydalı pasta və makarondan qaçmamağı tövsiy

.

Qocalmamaq üçün nə qədər çiyələk yeməlisiniz?

Çiyələk çox yeyən insanlar vaxtından tez qocalmır və Alsheymer riski də azalır. -a istinadən xəbər verir ki, alimlərin fikrincə, çiyələk ən faydalı 10 giləmeyvə içində ön yerdədir. Terapevt, biotexnoloq Tatyana Solnçeva çiyələyi

.

Səhər saatlarında şirin sıyıq yeməyin zərərləri

Səhər saatlarında yeyilən şirin sıyıq orqanizmə zərərli təsir göstərir.   -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin gəldiyi qənaətə əsasən, xüsusən səhər saatlarında karbohidratlardan uzaq durmaq daha yaxşıdır. Eyni zamand

.

Bu ədviyyatı zeytun yağı ilə qarışdırın – Orqanizmi qalxan kimi qoruyur

Sarıkök və zeytun yağı ayrı-ayrılıqda sonsuz faydaları olan iki qida olsa da, bir araya gəldikdə gücünü ikiqat artırır. Ekspertlər bir qaşıq zeytun yağına bir çimdik sarıkök əlavə edəndə möcüzəvi təsirlərin üzə çıxdığın

.

Kirpiklərdə üzə çıxan xərçəng əlaməti – Bu baş verirsə…

Kirpiklər və qaşlar xərçəng siqnalı verə bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bədənimizin bu iki hissəsindəki tüklər saçlardan fərqli olaraq daha gec tökülür və yenilənir. Kirpiklər təbii olaraq hər 6-10 həftədən bir yenilənir

.

Bu qida ən aqressiv forma xərçəng yaradır – TOP 3

Avropalı mütəxəssislər adi yox, aqressiv forma xərçəng yaradan qidaları açıqlayıb.   -a istinadən xəbər verir ki,elmi araşdırmanın nəticələri Britaniya Tibbi dərgisində çap olunub. Söhbət çox şirin, yağlı və güclü termik

.

Bu meyvələr nəyə faydalıdır?

Hər bir fəsildə meyvələrin insan orqanizmi üçün faydaları mühüm və fərqlidir.   -a istinadən meyvələrin insan sağlamlığındakı rolunu təqdim edir:. Çiyələk - ən ləzzətli meyvələrdən biri olan çiyələk C vitamini, manqan v

turlar.az

sonxeber.az yemek reseptleri toy makiyajlari həkim məsləhəti stil və moda ancelina colinin sekilleri türk şirniyyatları qadın dünyası kosmetika sperma webnem tovuzlu 8 mart vicdan novruz haqistalari