Əridilmiş pendir zərərlidir? – Həkimdən CAVAB
Dietoloq Aleksandra Razarenova emal edilmiş pendirin tərkibində təhlükəli qida əlavələrindən danışıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, işlənmiş pendirin tərkibində olan təhlükəli qida əlavələri bu məhsulu təbii pendirdən nəzərəçarpacaq dərəcədə fərqləndirir.
O, emal edilmiş pendirin niyə geniş yayıldığını və populyarlaşdığını açıqlayıb. Bildirib ki, tez qəlyanaltıların hazırlanmasında istifadənin asanlığı və özünəməxsus dadı bunun ən böyük səbəbidir. Bununla belə, bu keyfiyyətlərə görə istehsalçılar emal edilmiş pendirə emulqatorlar, boyalar, ləzzətlər, ləzzət artırıcılar, stabilizatorlar və konservantlar əlavə etmək məcburiyyətində qalırlar, həmçinin tez-tez trans yağlardan istifadə edirlər.
"Pəhrizdə işlənmiş pendirin həddindən artıq miqdarı qanda xolesterinin yüksəlməsinə, piylənməyə, ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabetə tutulma riskinin artmasına səbəb ola bilər. İşlənmiş pendirin tərkibindəki əlavələr də bəzi insanlarda allergik reaksiyalar yarada bilər", - deyə Razarenova bildirib.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Həmkarlarımın məclisinə qonorarla gedirəm' - Xalq artisti
Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir
Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı
Hadisə məhkəməni qazandı - Çakar təzminat ödəyəcək
Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb
Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin
O rola görə ürəyimdə problem yarandı' - Məleykə Əsədovadan illər sonra gələn etiraf
Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?
Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir