Əridilmiş pendir zərərlidir? – Həkimdən CAVAB
Dietoloq Aleksandra Razarenova emal edilmiş pendirin tərkibində təhlükəli qida əlavələrindən danışıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, işlənmiş pendirin tərkibində olan təhlükəli qida əlavələri bu məhsulu təbii pendirdən nəzərəçarpacaq dərəcədə fərqləndirir.
O, emal edilmiş pendirin niyə geniş yayıldığını və populyarlaşdığını açıqlayıb. Bildirib ki, tez qəlyanaltıların hazırlanmasında istifadənin asanlığı və özünəməxsus dadı bunun ən böyük səbəbidir. Bununla belə, bu keyfiyyətlərə görə istehsalçılar emal edilmiş pendirə emulqatorlar, boyalar, ləzzətlər, ləzzət artırıcılar, stabilizatorlar və konservantlar əlavə etmək məcburiyyətində qalırlar, həmçinin tez-tez trans yağlardan istifadə edirlər.
"Pəhrizdə işlənmiş pendirin həddindən artıq miqdarı qanda xolesterinin yüksəlməsinə, piylənməyə, ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabetə tutulma riskinin artmasına səbəb ola bilər. İşlənmiş pendirin tərkibindəki əlavələr də bəzi insanlarda allergik reaksiyalar yarada bilər", - deyə Razarenova bildirib.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi