Ətdə bu bakteriyaların olub-olmadığını necə bilməli?
Qiymədə salmonella və listeriya olub-olmadığını qoxusun aəsasən müəyyən edə bilərsiniz.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Yelena Solomatina bildirib. O, "Вечерней Москвой"ya müsahibəsində bakteriyaları tanımağın yollarını izah edib. Solomatinanın fikrincə, bu, dolayı əsaslarla edilə bilər.
"Məsələn, əgər qiymənin buzu artıq əriyibsə, uzun müddət rəfdə qalıbsa və mağazadakı soyuducu yaxşı işləmirsə, bundan əlavə, əgər ət məhsulunun qoxusu pis olarsa, bu, tərkibində təhlükəli bakteriyaların olmasından xəbər verə bilər. Salmonella və Listeria təzə ətdə də ola bilər. Onlar uzun müddət isti saxladıqda, həmçinin ilkin olaraq əvvəlki tərkibində olublarsa və yeni məhsul həmin ətçəkən maşından keçibsə, daha da çox çoxalacaqlar. Termal üsul qiymə ətdə olan salmonella və listeriadan qurtulmağa kömək edəcək, lakin belə əti çox yaxşı qızartmaq və bişirmək lazımdır. Məsələn, bişdikdən sonra ətdə qan qalsa, bakteriyalar ölməyəcək", - diyetoloq bildirib.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Alimlər uzun ömrlülüyün sirrini tapdı - 100 qramı 2 manatdır
Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa
2025-ci ilin ən populyar körpə adları açıqlandı - Şarlotta, Ezra, Mateo
20 il beyinsiz yaşadı
Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar
Pendirin beyinə faydası nədir?
"Kişilər performans üçün dərman atır, amma bilmirlər ki, arıqlamaq bəs edir"
Nərmin Kərimbəyova bayram konsertində səhnə aldı - FOTOLAR
Süd vəzi xərçənginin əsas əlamətləri açıqlandı
Sahibinin stressi heyvanlarda ürək problemlərinə səbəb olur