Fərqində olmadan zəhər "yeyirsiniz" - DİQQƏT

Fərqində olmadan zəhər Günəşdən qoruyucu vasitələr yay aylarının vazkeçilməz məhsullarıdır. Ancaq mütəxəssislər bu məhsulların təhlükəli ola biləcəkləri barədə xəbərdarlıq edirlər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, buna səbəb əksər günəşdən qoruyucu vasitələrin tərkibində titan dioksid adlı maddənin olmasıdır.
Titan dioksid toz halında olan metal birləşmədir. Ondan kosmetik məhsulların rəngini yaxşılaşdırmaq və onları daha parlaq etmək üçün istifadə olunur. Bundan əlavə, günəşdən qoruyucu vasitələrdə faydalı olan UV müqavimətinə malikdir.
Professor Dr. Keyt Uorriner bu maddənin təhlükəsini belə izah edib:
"Narahatlıq ondan ibarətdir ki, titan dioksid qəbul edildikdə - xüsusilə nanohissəciklər şəklində - hüceyrələrimizə daxil ola, hüceyrə zədələnməsinə səbəb olan radikallar istehsal edə və bu da xərçənglə nəticələnə bilər".
Beynəlxalq Xərçəng Araşdırmaları Agentliyi titan dioksidi "Qrup 2B kanserogen" kimi təsnif edir, yəni xərçəngə səbəb ola biləcəyi rəsmi şəkildə təsdiqlənib.
"The Wall Street Journal" bir araşdırmanın titan dioksid istehlakı ilə xərçəng riskini artıran bağırsaq iltihabı arasında potensial əlaqə tapdığını yazıb.
Bu cür tapıntılar istehlakçılar arasında narahatlıq yaradır.
Titan dioksid hissəciklərinin udulması aşağıdır. Bununla belə, onlar bədəndə toplana bilər. Fərqində olmadan titan dioksid istehlak etmək istəmirsinizsə, məhsulların etiketini oxumalı və tərkibində bu maddənin olduğu məhsullardan mümkün qədər uzaq durmalısınız.
Qeyd edək ki, bəhs edilən maddə müxtəlif növ konfetlər, saqqızlar, dondurulmuş pizza kimi hazır yeməklərdə də istifadə edilir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 780   Tarix: 24 iyun 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

.

Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama

İnfarkt və insult adətən qəfil baş vermir. Bu xəstəliklərin formalaşması illərlə davam edən risk faktorlarının toplanması nəticəsində baş verir. xəbər verir ki, bunu kardioloq, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibb və Profilaktik

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

Ağzınızdakı belə dəyişikliklər infakrtın xəbərçisi ola bilər

Alimlər diş əti xəstəlikləri ilə ürək və beyin xəstəlikləri arasında təhlükəli əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, araşdırma "Neurology Open Access" jurnalında dərc olunub. Araşdırma diş əti xəstəlikləri və diş çürüməsini

.

İstirahət günlərində nəyə görə xəstələnirik?

İşləyən insanların əksəriyyəti azı bir dəfə istirahət gününün ilk saatlarında və ya bütün günü boyunca baş ağrısı, halsızlıq və güclü yorğunluq kimi hisslərlə qarşılaşıb. xəbər verir ki, alimlər bu halın səbəbini araşdırara

.

Diş məcunları saçdan hazırlanacaq

Elm dünyasında maraqlı yenilik baş verib. xəbər verir ki, İngiltərənin "Kings College" London universitetinin alimləri insan saçından əldə edilən keratin adlı maddədən diş minasını yenidən bərpa edə bilən diş məcun

.

Qəhvə içib yatanlar yuxuda da stress keçirirmiş

İnsan yuxuda da stress keçirə bilər. xəbər verir ki, bu barədə kardio­loq Aurelio Roxas məlumat verib. "Yuxu zamanı bədənin müəyyən vəziyyətləri gündəlik stressin əlaməti ola bilər. Biləklərin bükülməsi və yumruqları

.

Gündə 5 saat yatmaq kifayət edir? - Alimlər açıqladı

Əgər siz saat 23:00-00:00 arası yatıb səhər 04:00-05:00-da özünüzdən asılı olmadan oyanırsınızsa, bu, sadəcə vərdiş deyil, nadir genetik xüsusiyyətin göstəricisi ola bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bəzi insanlard

.

Pendiri düzgün saxlama üsulu - Kifin qarşısını alın

Pendirin dadını və keyfiyyətini uzun müddət qorumaq üçün onu düzgün şəraitdə saxlamaq vacibdir. Əks halda, pendir tez quruyur, dadını itirir və kif tutur. xəbər verir ki, mütəxəssislər pendirin soyuducuda 5-8C temperaturd

turlar.az

qadın geyimi kosmetik vasiteler kosmetika mehsullari qadın psixologiyası qaymaqlı krem xina bayatilari kontrasepsiya və abort kosmetika sevgi nagillar saglam qidalanma vətən həsrətinə aid bayatılar qaynanaya aid