Gilasın çoxsaylı faydaları - Ağ, yoxsa qırmızı?

Gilasın çoxsaylı faydaları - Ağ, yoxsa qırmızı?Gilas A, E, C, PP, B vitaminləri, yod, fosfor, kalium, maqniy, kalsiula zəngin olub, qışdan zəif çıxan orqanizmi lazımi minerallarla təmin edir. 
Səhər yeməyində nələr olmalıdır?
5 dəqiqə ərzində hazırlanır və ömürlük effekt verir
Bu insanlar çiyələkdən imtina etməlidir 
Uşaqlar, hamilə qadınlar, yaşlılar üçün də çox vacib meyvədir.
Milli.Az yenisabah.az-a istinadən gilasın faydalarını təqdim edir:
1. Qalxanvari vəz, zob xəstəlikləri - yodla zəngindir
2. Böyrək və sidik yolları iltihabi xəstəliklərində - iltihabı, spazmı, infeksiyanı aradan götürür
3. Mədə-bağırsaq problemləri - ağ gilas həzmi yaxşılaşdırır, çəki azaldır, arıqladır. Disbakterioz, ishalda yeyilməlidir
4. Öskürək, ağciyər xəstəliklərində - isti kompotu, məhlulu öskürəyi yumşaldır, bronxları açır
5. Yüksək təzyiqdə - tünd gilasda olan fenol birləşmələri kapilyarları möhkəmləndirir, bu da təzyiq və ürək xəstəliklərinin yaranmasını əngəlləyir
6. Tromb və qan qatılaşmasına qarşı - tərkibindəki kumarin qanın keyfiyyətini yaxşılaşdırır
7. Xərçəng şiş hüceyrələrindən qoruyur - gilas yüksək səviyyədə antioksidant təsirlidir. Hər gün 100 qr qırmızı "öküz ürəyi" gilası yesəniz kifayət edər.
8. Gözlərin dərmanıdır - ağ gilasda olan beta karotin gözləri sağlamlaşdırır. 
9. Ürəyin desertidir - Amerika kardioloqları bildirir ki, müntəzəm olaraq hər gün bir ovuc qırmızı gilas yedikdə, ürəyin işini yüngülləşdirib, onun dözümlüyüyünü artırarsız.
10. Yuxusuzluğa qarşı - gilas təbii melatonin-yuxu və gümrahlıq hormonu mənbəyidir. Axşama yaxın 100 qr gilas yesəniz yuxunuz şirin və yaxşı olacaq.
Ağ yoxsa qırmızı?
Rənginə görə dadı və tərkibində şəkər və orqanik turşuların miqdarına görə seçilir. 
Tünd qırmızı gilasda çox miqdarda antosianov piqmenti, P vitamini, antioksidant təsirli maddələr var. Bir sözlə, gilas nə qədər tünddürsə, bir o qədər faydalıdır. Fransada tünd gilasdan şərab daha qiymətli, faydalı hesab olunur.
Ağ gilasın özəlliyi odur ki, o nadir halda allergiya yaradır. Gilas nə qədər turşaşirin olsa, o qədər yaxşıdır. Lap şirin gilas orqanizm üçün elə də faydalı olmaz. 
Kimlərə olmaz?
Köpü, qəbizliyi olanlar az yeməlidir, çünki gilas qaz yaradır.
Diabet xəstələri də çox az qəbul etməlidir. Gilasın turş növlərini seçsinlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 887   Tarix: 26 may 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kimlərə yumurta yemək olmaz?

Yumurta çox faydalı qida olsa da, bəzi insanlar üçün sağlamlıq baxımından riskli ola bilər. Aşağıdakı hallarda yumurta yemək məsləhət görülmür və ya ciddi nəzarətlə qəbul edilməlidir:. Yumurta allergiyası olanlar. Ən ço

.

Dərinin qocalmasını ləngidən vitamin açıqlandı

Yapon tədqiqatçıları C vitamininin dərinin qocalmasını necə ləngidə biləcəyini kəşf ediblər: o, genetik mexanizmlərə təsir edərək dəri hüceyrələrinin böyüməsi və yenilənməsinə cavabdeh olan genləri aktivləşdirir. . -a istinadə

.

Bu dərmanları içməzdən əvvəl iki dəfə düşünün - Vacib xəbərdarlıq

Bəzi dərmanların və tibbi prosedurların böyrəklərə "zəhərli" təsir göstərə biləcəyi açıqlanıb. Nefroloq mütəxəssis Dos. Dr. Nadir Alpay xəbərdarlıq edir ki, ağrıkəsicilər, antibiotiklər, kontrast maddələr və bəz

.

Çinlilərin zəka artıran səhər YEMƏYİ - Sirri bu imiş

Tanınmış daxili xəstəliklər və kardiologiya mütəxəssisi Prof. Dr. Canan Karatay zəka inkişafını dəstəkləyən səhər yeməyi ilə bağlı yeni açıqlaması ilə gündəmə gəlib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, zəkanın açarı "yumurtadır"

.

Yumurtanı qaynadıb suyunu tökməyin – Bilmədiyiniz faydaları

Əksər insanlar yumurtanı qaynadıqdan sonra suyunu heç düşünmədən kanalizasiya ilə axıdır. Halbuki, bu sadə suyun orqanizm və gündəlik həyat üçün bir çox faydası var. Mütəxəssislər bildirirlər ki, yumurta qaynadılan su tamamil

.

Həkim təyinatı olmadan dərman qəbul edənləri bu təhlükə gözləyir

İyun ayı ərzində Kliniki Tibbi Mərkəzin Toksikologiya şöbəsinə zəhərlənmə səbəbilə 99 nəfər yerləşdirilib. Bu barədə Kliniki Tibbi Mərkəzdən verilən məlumata görə, həmin şəxslərdən 37-si dərman, 27-si sirkə turşusundan, 1-

.

Bu əlamətləri nəzərə almadı, 15 ay sonra bağırsaq xərçəngindən öldü

İngiltərədə yaşayan 44 yaşlı Laura Dawson bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulduqdan 15 ay sonra vəfat edib. xəbər verir ki, iki uşaq anası olan qadın yaşadığı şişkinlik və yorğunluğu menopozla əlaqələndirərək həkimə getməyib

.

İsti havalarda bu məhsulları yemək təhlükəlidir

Yayda əksər insanlar "soyuq" yeməklərə üstünlük verir, lakin bu yanaşma xüsusilə qastrit, pankreatit, xolesistit və mədə-bağırsaq traktının digər xroniki xəstəlikləri olan xəstələrdə sağlamlıq problemlərinə səbə

.

Xərçəngin bu növü Y nəslinin yeni kabusuna çevrilib

Son illərdə daha çox gəncdə rast gəlinən aqressiv xərçəng növü - apendisit xərçəngi - tibb mütəxəssislərini ciddi narahat edir. Bu xəstəliyin dəqiq səbəbi hələ müəyyən edilməyib, lakin yayılma sürəti narahatedici səviyyəy

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim dəbləri adlarin menasi geymler 2025 asiq qara tutun faydalari süd vəziləri dirnaq uzatmaq yollari yuxuda qara ilan gormek sekis salatlar əfsanələr bahar