Gilasın faydaları haqqında - bu xəsətlikləri olanlar gilas yeməsin
Dietoloqların fikrinə görə, gilas insanın qan damarlarını təmizləyir və möhkəmləndirir, qanda xolesterini azaldır, orqanizmdən artıq mayeni çıxardır.
Gilas varikoz xəstəliyindən və anemiyadan (qanazlığı) əziyyət çəkənlər üçün xüsusən xeyirlidir.
Dietoloqlar, sarı gilası qlükozanın miqdarının çox olduğuna görə diabet xəstələrinə məsləhət görmürlər. Allergiyadan əziyyət çəkən insanlar isə qırmızı gilas yeməməlidirlər.
Gilası yeməklər arası yemək lazımdır (dərhal qida qəbulundan sonra - yox). Gilası həddindən çox yedikdə mədə-bağırsaq sistemində meteorizm (qarın köpü) və spazmlar meydana çıxa bilər.
Saglamolun.Az
f Paylaş








Özbaşına atılan ağrıkəsicilər böyrəklərin "evini yıxır" - Açıqlama
Dərmansız yüksək təzyiqin qarşısını belə alın - Kardioloqdan məsləhət
Oğluma ata ola bilmədim' - Gülüstan Əliyeva
Bir dəfə ək, illərlə yığ – eyni kökdən dəfələrlə məhsul verir
Su, yaşıl çay və kefiri unudun - Ən sağlam içki bu imiş
Ozan Güven həbs olunacaq
Mehman məndən qat-qat aşağı adamdır' - Ələkbər
Türk aparıcının canlı yayımda halı pisləşdi
Qazaxıstanlı məşhur bloger hicabını açdı - FOTO
Hər bölümdən 4 milyon qazanacaq
Vüqar Muradov xəstəxanalıq oldu
Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir
Gündə bir qaşıq yemək lazımdır - Bədəni cavanlaşdırır, xəstəliklərdən qoruyur
Bu virus 172 nəfərin həyatına son qoydu - Heyvanlardan yoluxur