Gilasın faydası haqqında
Dietoloqların fikrinə görə, gilas insanın qan damarlarını təmizləyir və möhkəmləndirir, qanda xolesterini azaldır, orqanizmdən artıq mayeni çıxardır.
Gilas varikoz xəstəliyindən və anemiyadan (qanazlığı) əziyyət çəkənlər üçün xüsusən xeyirlidir.
Dietoloqlar, sarı gilası qlükozanın miqdarının çox olduğuna görə diabet xəstələrinə məsləhət görmürlər. Allergiyadan əziyyət çəkən insanlar isə qırmızı gilas yeməməlidirlər.
Gilası yeməklər arası yemək lazımdır (dərhal qida qəbulundan sonra - yox). Gilası həddindən çox yedikdə mədə-bağırsaq sistemində meteorizm (qarın köpü) və spazmlar meydana çıxa bilər.
Milli.Az / news.milli.az









Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Şirin yuxu gətirən qidalar
Dedilər onlar bakılıdır, biz kəndli, Tamillanı alma' - Xalq artisti
Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün
Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir
Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır
Ürək problemləri bu yaşdan başlayır - Həmin vaxt nə yemisinizsə, qocaldıqca
Kirkorov məhkəməyə verildi
Tez sağalmaq üçün bu supu için
Aktrisa 100 yaşında vəfat etdi
Oğlu Nüşabə Ələsgərlinin arzusunu ürəyində qoydu