Gilasın ürəyə faydası

Gilasın ürəyə faydasıGilas həm dadlı, həm də çox faydalı meyvədir. Gilasın tərkibində B qrupu, C, PP, A kimi faydalı vitaminlər, mis, sink, yod, dəmir, kalsium, maqnezium, marqans və s. kimi minerallar var.
Həmçinin gilasın tərkibində digər çox faydalı maddələr də var. Belə ki, gilasın tərkibində olan pektinlər bağırsaqların normal fəaliyyəti üçün çox vacibdir, "antosian" adlı maddələr ifadə olunmuş şişəleyhinə təsirə malikdir və s.
Tünd qırmızı rəngdə olan gilas ən xeyirli sayılır.
Gilas insanın immun sisteminə müsbət təsir edir.
Gilas ürək-damar sistemi üçün də çox xeyirlidir - qanın tərkibini yaxşılaşdırır, damarların divarlarını təmizləyir və möhkəmləndirir, hipertoniyadan əziyyət çəkən insanlar üçün xeyirlidir.
Gilas mədənin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qəbizliklə mübarizədə kömək edir. Lakin onu da nəzərə almaq lazımdır ki, gilasın çoxlu miqdarda qəbulu ishala, köpə, mədədə ağrılara səbəb ola bilər. Gilası az miqdarlarda olmaqla (100-150 qr) gün ərzində 2-3 dəfə yemək olar. Gilası qida qəbulları arasında yemək lazımdır.
Gilas bağırsaqları müxtəlif ziyanlı maddələrdən təmizləyir.
Gilasın tərkibində yod var. Bu mineral gilası qalxanvari vəzi pozulmaları zamanı çox xeyirli edir.
Gilas dəmirlə zəngindir. Anemiyadan əziyyət çəkən insanlar bu meyvəni mütləq öz qidasına daxil etməlidir.
Gilasda antioksidantlar var. Bu maddələr orqanizmdə gedən qocalma prosesləri ləngidir, orqanizmi cavanlaşdırır.
Gilas azkalorili məhsuldur. Digər tərəfdən gilas insanı tez doyuzdurur və tox saxlayır. Bu səbəbdən arıqlamaq istəyən insanlar gilası rahat yeyə bilərlər. Hər gün qida qəbulundan 30 dəqiqə əvvəl 1 ovuc gilas yeyən insan daha az miqdarda qida qəbul edəcək və arıqlayacaq.
Gilas insanın sinir sisteminə də çox müsbət təsir edir - əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır, stresdən və depressiyadan azad olmağa kömək edir.
Dəri xəstəlikləri, müxtəlif səpgiləri zamanı gilas dərini təmizləyir.
Gilas kosmetologiyada kosmetik maskalar tərkibində istifadə olunur. Gilas dərini təmizləyir, cavanlaşdırır, daha elastik və dartılmış ed

Xəbərlər     Baxılıb: 2246   Tarix: 08 mart 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Günəş işığı xeyir ya zərərdir?

Oklend Universitetinin alimləri gün işığının immun sisteminin infeksiyalarla mübarizə qabiliyyətini artırdığını müəyyən ediblər. Tədqiqat zamanı şəffaf bədən quruluşuna malik və genetik baxımdan insanla oxşar xüsusiyyətlər

.

Uşaqlara verilməməsi tövsiyə olunan qidalar – Valideynlərə mühüm xəbərdarlıq

Uşaqların sağlam inkişafı üçün balanslı və yaşlarına uyğun qidalanma həyati əhəmiyyət daşıyır. xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uşaqların gündəlik rasionuna bəzi ərzaq məhsullarının daxil edilməsi n

.

Diş fırçalamağın düzgün zamanı - Alimlərin tövsiyələri

Səhərlər dişləri yeməkdən əvvəlmi, yoxsa sonra fırçalamaq lazımdır? Alimlər bu sualın cavabını aydınlaşdırıblar. Diş minası, bakteriyalar və düzgün vaxtlama ilə bağlı bilməli olduğunuz əsas məqamlar burada. Gündəlik həyatımızd

.

Ən keyfiyyətsiz yağlar bunlardır

Mütəxəssislər tərəfindən aparılan araşdırmalar nəticəsində bəzi məşhur günəbaxan yağı markalarında ciddi keyfiyyət pozuntuları müəyyən edilib. xəbər verir ki, "Solntse Moe", "Kuban" və digər istehsalçıları

.

Havalar isinir, amma qrip təhlükəsi artır - nə etməli?

avanın istiləşməsinə baxmayaraq, qripə yoluxma hallarının artması müşahidə olunur. Mütəxəssislər bildirirlər ki, sadəcə isti geyinmək bu problemin qarşısını almağa kifayət etmir. Qripdən qorunmaq üçün ilk növbədə düzgün v

.

Yumurta kartonlarını təkrar istifadə etməyin - sağlamlığınız risk altındadır

Bəzi insanlar ətraf mühitə töhfə vermək və israfın qarşısını almaq məqsədilə yumurta kartonlarını yenidən istifadə edirlər. Lakin mütəxəssislər bu vərdişin ciddi sağlamlıq riskləri daşıdığını bildirirlər. xəbər verir ki

.

Səhər yeməyində "bəh-bəh"lə yeyilən bu tərəvəz acqarına zərərli imiş

İllərdir sağlam qida kimi tanınan və xüsusilə səhər yeməyində bol istifadə edilən çiy pomidorun əslində acqarına yeyildikdə bəzi insanlar üçün təhlükəli olduğu üzə çıxıb. bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə çiy pomido

.

Həftədə neçə dəfə saç yumaq doğrudur?

Saçların yuyulma tezliyi saç tipindən və həyat tərzindən asılı olaraq dəyişir. Ümumilikdə, yağlı saçlar üçün gündəlik və ya hər iki gündə bir yumaq məsləhət görülür, çünki bu saç tipi tez yağlanır. Quru və zədələnmiş saçla

.

Bu hərəkətlər sizi bağırsaq xərçəngindən qoruyur

Fiziki aktivlik yalnız sağlam qalmaq üçün deyil, xərçənglə mübarizədə də mühüm rol oynaya bilər. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, Yeni aparılan beynəlxalq araşdırma sübut edib ki, yoğun bağırsaq (kolon) xərçəng

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar kosmetika mehsullari qaşların formalari goy qursagi nece yaranir yoğun bağırsaq xəstəlikləri baliqqulagi limonun faydasi uzeyir cinsi əlaqə babasil opusme namiq qaraçuxurlu