Hər gün zəncəfil çayı içəndə nə olur?

Hər gün zəncəfil çayı içəndə nə olur?Pandemiya dövründə, ələlxüsusu da havaların soyuması ilə əlaqədar olaraq bir çox insan xəstəliklərin qarşısını almaq üçün çoxlu miqdarda ədviyyatlar qəbul etməyə başlayıb. Bu ədviyyatlar arasında zəncəfil də var. Zəncəfil mikroelementlərlə ən zəngin ədviyyat sayılır. Zəncəfil bədəndə möhkəmləndirici, canlandırıcı və iltihab əleyhinə təsir göstərən vitaminlər, mikroelementlər və efir yağları mənbəyidir.
Zəncəfilin sağlamlığa bir çox faydası var. İltihab əleyhinə xüsusiyyəti olan bu ədviyyatı, xüsusən öskürək, qrip və soyuqdəyməyə qarşı qəbul edirlər. Onu yemək yox, çayını içmək daha faydalı hesab olunur. Bir çoxları hər gün zəncəfil çayı içir. Hər gün zəncəfil çayı içmək orqanizmə necə təsir edir? Bu halda orqanizmdə nə baş verir?
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bu barədə məlumatları təqdim edir:
Araşdırmalara görə, hər gün zəncəfil çayı içmək ürək xəstəliklərindən qoruyur.
Bu zaman pis xolesterində azalma, yaxşı xolesterində artım yarandığı müşahidə edilir.
Qan təzyiqinin tarazlığı təmin olunur.
Çəkini nəzarətdə saxlamağa kömək edir. Tez-tez yemək alışqanlığı varsa, çəkinizə nəzarət etməkdə çətinlik çəkirsinizsə, zəncəfil çayı içmək bu baxımdan sizə çox kömək edəcək. Araşdırmalar bu ədviyyatın aclığı boğaraq gün boyu tox qalmağa kömək etdiyini təsdiqləyib.
Bəzi araşdırmalara görə, 12 həftə boyunca hər gün zəncəfil çayı içmək şəkərli diabet zamanı ağırlaşmaları azaltdır. Amma belə hallarda zəncəfil və zəncəfil çayı qəbul etməzdən əvvəl mütləq bir mütəxəssislə məsləhətləşmək lazımdır.
Hər gün zəncəfil çayı içmək oynaqlarda, dizlərdə olan ağrıları, iltihabı azaldır. 6 ay zəncəfil çayı içmək oynaqlarda olan iltihabın azalmasına kömək edir.
Zəncəfilin tərkibində mədə, mədəaltı vəzi, qaraciyər və bağırsaq xərçəngi kimi müxtəlif növ xərçənglərin qarşısını almağa kömək edən güclü maddələr var.
Nəhayət, hər gün zəncəfil çayı içmək immunitet sistemini gücləndirir. Bu, qrip, soyuqdəymənin qarşısını ala bilər. Bu təsiri 21 gündən sonra görmək olur. 21 gün tamam olanda orqanizm infeksiyalara davamlı olur, immunitet sistemi əvvəlkilərdən daha güclü hala gəlir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1340   Tarix: 28 noyabr 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

turlar.az

geyim şəkilləri yemek reseptleri qadın geyimi psixoloji məsləhətlər evde manikur nece edilir badimcan murebbesi hazirlanmasi cennet almasinin hazirlanmasi kosmetika novruza aid hakistalar tərəzi tut ağacı tutdudu salam sperma