İnfeksionist koronavirusa yoluxmanın yeni sirrini AÇDI - Hüceyrələrə nüfuz edir və...

İnfeksionist koronavirusa yoluxmanın yeni sirrini AÇDI - Hüceyrələrə nüfuz edir və...Rusiyalı infeksionist Timur Bessarab koronavirusa yoluxmanın xüsusi mexanizmi haqqında danışıb.
Milli.Az xəbər verir ki, tibb elmləri namizədi, koronavirusla əlaqəli vəziyyətə nəzarət üzrə qərargahın üzvü olan Bessarab RT kanalına verdiyi müsahibədə COVID-19-a yoluxma mexanizmi barədə söhbət açıb:
"Koronavirusun hüceyrələrə nüfuz etmək üçün xüsusi üsulu var. O digər əksər viruslar kimi ixtiyari yerlərdə hüceyrə membranına nüfuz etmir. Yeni tip virusun tacı həyati fəaliyyət üçün vacib olan zülallarla "korona"nın molekullarını əvəz etməklə hüceyrələrə hücum etməyə xidmət edir.
Qeyd edək ki, bundan öncə Rusiya İstehlakçıların Hüquqları və İnsan Sağlamlığının Müdafiəsi Sahəsinə Nəzarət üzrə Federal Xidmətin rəhbəri ("Rospotrebnadzor") Anna Popova 1-ci kanala müsahibəsində bildirmişdi ki, COVID-19-a yoluxan xəstələrdə virusa qarşı immunitet yaranır. Onun sözlərinə görə, M və G immunoqlobulinləri sayəsində orqanizm yeni yoluxmadan qorunur.
Əlavə edək ki, COVID-19 160-dan çox ölkədə qeydə alınıb, 380 mindən artıq insan bu virusa yoluxub, onlardan 100 mindən çoxu sağalıb. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1668   Tarix: 25 mart 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

turlar.az

aksessuarlar adlarin menasi qadın geyimi usaq masajlari əli əmirli qazan kotleti sifahi xalq edebiyyati haqqinda kosmetika vətən haqqında bayatılar arxadan olmag narin faydasi oglan evi sperma