Konservləşdirilmiş zeytun - Faydalıdır və ya zərərlidir

Konservləşdirilmiş zeytun - Faydalıdır və ya zərərlidirBu məhsulun unikal dadı və bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, konservləşdirilmiş zeytun yeməkdə, həmçinin müxtəlif xəstəliklərin müalicəsi və qarşısının alınması üçün ənənəvi tibbdə istifadə olunur.
Zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Konservləşdirilmiş zeytun tərkibində çox miqdarda faydalı yağ turşusu, B, E, K, A qrupunun vitaminləri, lif, dəmir, kalium, mis, fosfor, natrium, sink, selen, manqan, maqnezium və digər faydalı maddələr var.
Tez-tez pəhriz qidalanmasında istifadə olunur. Qan dövranı, həzm, immun, sinir və s. sistemlər üçün faydalıdırlar. Qəlyanaltı kimi istifadəsi ürək-damar sisteminin aşağıdakı patologiyalarında faydalıdır: yüksək təzyiq; varikoz damarları; tromboflebit; ateroskleroz; İşemik ürək xəstəliyi; ürək ritminin pozulması. Bundan əlavə, bu meyvə aşağıdakı faydalı xüsusiyyətlərə malikdir:
həzm sisteminin normal işləməsinə kömək edir;
bədənin viral xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır;
hüceyrələrin yaşlanma prosesini ləngidir;
hemoroidə kömək edir;
həzm sistemini toksinlərdən və toksinlərdən təmizləyir;
öd kisəsində daş meydana gəlməsinin qarşısını alır;
qaraciyər sağlamlığına dəstək;
diabetə faydalıdır;
saç və dırnaqları gücləndirir;
apatiya, depressiya və xroniki yorğunluqla mübarizə;
beyin fəaliyyətini gücləndirir;
yaddaşı bərpa edir;
anemiyanın qarşısını alır;
dərinin sağlamlığına müsbət təsir göstərir;
xərçəngin başlanmasının və inkişafının qarşısını alır;
iştahanı artırır;
beyin dövranını yaxşılaşdırır;
insult və infarkt riskini minimuma endirir.
Unutmayın ki, konservləşdirilmiş zeytun çox miqdarda duz ehtiva edir. Bədəndə mayenin tutulmasına kömək edir. Bu baxımdan bu məhsul sistitdə kontrendikedir. Bundan əlavə, bu giləmeyvə aşağıdakı xəstəliklərdən əziyyət çəkən insanların sağlamlığına zərər verə bilər: allergiya; qastrit; mədə və bağırsaqların peptik yarası; pankreatit və xolesistitin kəskin mərhələsi; böyrək daşları. Bundan əlavə, konservləşdirilmiş məhsul süd verən analara, erkən hamiləlik və 3 yaşa qədər uşaqlar üçün tövsiyə edilmir. Yüksək təzyiqdən əziyyət çəkən insanlar bu konservi yalnız az miqdarda yeyə bilər. Konservləşdirilmiş zeytun alarkən onların tərkibinə diqqət yetirməlisiniz.
Tərkibinə dadlandırıcılar, monosodyum glutamat, konservantlar və ya oxşar zərərli aşqarlar daxil edilməməlidir. Normal miqdarda konservləşdirilmiş zeytun qəbul etmək sağlamlıq üçün son dərəcə faydalıdırsa, bununla birlikdə bir sıra əks göstərişlərə malikdir. Zeytunun həddindən artıq istifadəsi zəhərlənməyə və digər problemlərə səbəb ola bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1329   Tarix: 03 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dərinin qocalmasını ləngidən vitamin açıqlandı

Yapon tədqiqatçıları C vitamininin dərinin qocalmasını necə ləngidə biləcəyini kəşf ediblər: o, genetik mexanizmlərə təsir edərək dəri hüceyrələrinin böyüməsi və yenilənməsinə cavabdeh olan genləri aktivləşdirir. . -a istinadə

.

Günvurmadan necə qorunmaq lazımdır? - Həkimdən vacib xəbərdarlıq

Yay aylarında temperaturun yüksəlməsi ilə bağlı günvurma hallarına tez-tez rast gəlinir. Həkimlər bildirir ki, xüsusilə günorta saatlarında birbaşa günəş altında qalmaq ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. xəbə

.

Cavan dəriyə sahib olmağın sirri

Yaşlandıqca dərimiz qalınlığı və elastikliyini itirir, xarici təsirlərdən daha az qorunur. Bariyer funksiyasından məsul olan dərinin xarici təbəqəsi olan epidermis yaş artdıqca xüsusilə incələşir. . Bizim.Media-a istinadə

.

İsti havalarda bu məhsulları yemək təhlükəlidir

Yayda əksər insanlar "soyuq" yeməklərə üstünlük verir, lakin bu yanaşma xüsusilə qastrit, pankreatit, xolesistit və mədə-bağırsaq traktının digər xroniki xəstəlikləri olan xəstələrdə sağlamlıq problemlərinə səbə

.

Alimlər qoxunun xoş və ya xoşagəlməz olmasına beynin necə qərar verdiyini kəşf ediblər

UF Health-in yeni araşdırması bəzi qoxuların niyə iyrənc olduğunu və beynin onlara necə emosional reaksiya verdiyini izah edir. Mikrodalğada sobada bişirilən balıq təkcə mətbəxdə qalıcı bir qoxu deyil, həm də xoşagəlməz xatirələ

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Gənələrdən necə qorunmalı? - Sadə tədbirlər həyat xilas edə bilər

Yay aylarında gənə təhlükəsi artır. Xüsusilə açıq havada daha çox vaxt keçirən insanlar, piknik və kənd yerlərinə səyahət edənlər bu parazitlərə daha çox məruz qala bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlı

.

Uşaqlarda dəri yanması riski: Xərçəngə səbəb olur

Yay aylarında günəşə məruz qalmanın müxtəlif faydaları var, lakin həddindən artıq olmamaq və müəyyən saatlarda kölgədə qalmaq lazımdır. e- -a istinadən xəbər verir ki, körpələrdə və uşaqlarda günəş yanıqları sonrakı illərd

.

Xərçəngin bu növü Y nəslinin yeni kabusuna çevrilib

Son illərdə daha çox gəncdə rast gəlinən aqressiv xərçəng növü - apendisit xərçəngi - tibb mütəxəssislərini ciddi narahat edir. Bu xəstəliyin dəqiq səbəbi hələ müəyyən edilməyib, lakin yayılma sürəti narahatedici səviyyəy

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim şəkilləri geyim necə seçməli hamiləlik korpelere qulluq dondurma reseptləri xiyar tursusu nece hazirlanir nergiz pasayeva itburnu kondom hamilelik xanim.az tərəzi bürcü