Konservləşdirilmiş zeytun - Faydalıdır və ya zərərlidir

Konservləşdirilmiş zeytun - Faydalıdır və ya zərərlidirBu məhsulun unikal dadı və bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, konservləşdirilmiş zeytun yeməkdə, həmçinin müxtəlif xəstəliklərin müalicəsi və qarşısının alınması üçün ənənəvi tibbdə istifadə olunur.
Zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Konservləşdirilmiş zeytun tərkibində çox miqdarda faydalı yağ turşusu, B, E, K, A qrupunun vitaminləri, lif, dəmir, kalium, mis, fosfor, natrium, sink, selen, manqan, maqnezium və digər faydalı maddələr var.
Tez-tez pəhriz qidalanmasında istifadə olunur. Qan dövranı, həzm, immun, sinir və s. sistemlər üçün faydalıdırlar. Qəlyanaltı kimi istifadəsi ürək-damar sisteminin aşağıdakı patologiyalarında faydalıdır: yüksək təzyiq; varikoz damarları; tromboflebit; ateroskleroz; İşemik ürək xəstəliyi; ürək ritminin pozulması. Bundan əlavə, bu meyvə aşağıdakı faydalı xüsusiyyətlərə malikdir:
həzm sisteminin normal işləməsinə kömək edir;
bədənin viral xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır;
hüceyrələrin yaşlanma prosesini ləngidir;
hemoroidə kömək edir;
həzm sistemini toksinlərdən və toksinlərdən təmizləyir;
öd kisəsində daş meydana gəlməsinin qarşısını alır;
qaraciyər sağlamlığına dəstək;
diabetə faydalıdır;
saç və dırnaqları gücləndirir;
apatiya, depressiya və xroniki yorğunluqla mübarizə;
beyin fəaliyyətini gücləndirir;
yaddaşı bərpa edir;
anemiyanın qarşısını alır;
dərinin sağlamlığına müsbət təsir göstərir;
xərçəngin başlanmasının və inkişafının qarşısını alır;
iştahanı artırır;
beyin dövranını yaxşılaşdırır;
insult və infarkt riskini minimuma endirir.
Unutmayın ki, konservləşdirilmiş zeytun çox miqdarda duz ehtiva edir. Bədəndə mayenin tutulmasına kömək edir. Bu baxımdan bu məhsul sistitdə kontrendikedir. Bundan əlavə, bu giləmeyvə aşağıdakı xəstəliklərdən əziyyət çəkən insanların sağlamlığına zərər verə bilər: allergiya; qastrit; mədə və bağırsaqların peptik yarası; pankreatit və xolesistitin kəskin mərhələsi; böyrək daşları. Bundan əlavə, konservləşdirilmiş məhsul süd verən analara, erkən hamiləlik və 3 yaşa qədər uşaqlar üçün tövsiyə edilmir. Yüksək təzyiqdən əziyyət çəkən insanlar bu konservi yalnız az miqdarda yeyə bilər. Konservləşdirilmiş zeytun alarkən onların tərkibinə diqqət yetirməlisiniz.
Tərkibinə dadlandırıcılar, monosodyum glutamat, konservantlar və ya oxşar zərərli aşqarlar daxil edilməməlidir. Normal miqdarda konservləşdirilmiş zeytun qəbul etmək sağlamlıq üçün son dərəcə faydalıdırsa, bununla birlikdə bir sıra əks göstərişlərə malikdir. Zeytunun həddindən artıq istifadəsi zəhərlənməyə və digər problemlərə səbəb ola bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1363   Tarix: 03 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Evinizdə bu əşya varsa, dərhal atın

Mütəxəssislər odun sobalarının siqaret tüstüsünə bənzər şəkildə ağciyər sağlamlığına ciddi zərər verdiyini açıqlayıb. xəbər verir ki, Amsterdamda keçirilən Avropa Tənəffüs Cəmiyyəti Konqresində təqdim edilən yeni araşdırm

.

Çay və kofe ilə dərman içmək niyə zərərlidir?

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dərmanların çay, meyvə şirəsi və ya kofe ilə qəbulu orqanizmə ciddi zərər verə bilər. Səbəblər isə fərqlidir:. həmin səbəbləri təqdim edir:. Çay: Çayın tərkibindəki taninlər bəzi dərmanları

.

Qadınlar bu məsələdə özlərinə söz keçirə bilmirlər - Alimlər təsdiqlədi

Qadınlarda zərərli qidalardan asılılıq kişilərə nisbətən daha çox yayılıb. ABŞ-nin Miçiqan Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qadınlar kişilərdən daha çox ultraişlənmiş qidalardan (  tərkibində çoxlu şəkər, duz

.

Evdə allergiyanı 30 dəqiqəyə azaldan texnologiya

Allergiya problemi ilə üz-üzə qalan insanların sayı artdıqca, ev şəraitində qısa müddətdə təsirli nəticə verən texnologiyalara maraq yüksəlir. Mütəxəssislərin fikrincə, yeni nəsil HEPA filtrləri ilə təchiz edilmiş hava təmizləyicilər

.

Balqabaq və portağal şirəsi RESEPTİ

Balqabaq şirəsini hazırlamaq çox asandır. Balqabaq təkcə şorba və ya şirin xəmirlərin hazırlanması üçün yaxşı inqrediyent deyil. Ondan dadlı və qidalı içki də alınır. Balqabaq şirəsi sitrus meyvələri ilə birləşdikdə həm böyüklərə

.

Təbii şərbət: Bu çay öskürəyi, bəlğəmi və boğazdakı mikrobları sürətlə aradan qaldırır

Fəsil dəyişiklikləri zamanı öskürək, xırıltı, bəlğəm və boğaz iltihabları bir çox insanda narahatlığa səbəb olur. Soyuqdəymə və qrip dövründə təbii bitki çayları həm əlamətləri yüngülləşdirməkdə, həm də immuniteti gücləndirməkd

.

Yuxusuzluğun Əsl Səbəbi Stres Deyil – Gecələr Kortizolu Artıran Gizli Amil

Gecələr yata bilmirsiniz və bunun səbəbini yalnız stress hesab edirsinizsə, bəlkə də məsələ başqadır. İngiltərədə aparılan yeni bir araşdırma göstərib ki, gündə kifayət qədər su içməmək, bədəndə stres hormonunun - kortizolu

.

Limon və sirkədən 10 dəfə daha təsirli çıxdı - İltihabı azaldır, təzyiqi tənzimləyir

Limon və sirkə çox vaxt təbii şəfa vasitəsi kimi istifadə olunur. Amma son araşdırmalar göstərib ki, sarımsaq həm iltihabla mübarizədə, həm də qan təzyiqini tənzimləməkdə bu iki məhsulu kölgədə qoyur. Üstəlik bu təsiri, sadəc

.

Yuxusuzluğa səbəb olan qidalar açıqlandı

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, bəzi qida və içkilər insanın yuxu keyfiyyətinə mənfi təsir göstərir və gecə rahat yatmağa mane olur. xəbər verir ki, gec saatlarda qəhvə, kola və enerji içkiləri kimi kofein tərkibli məhsulları

turlar.az

qis geyimləri 2025 yemek reseptleri geyim və ayaqqabılar balın faydaları balıqqulağı burcler 2025 edebi janrlar kosmetika novruz hakıştası xanım az cinsi masturbasiya vətənə aid bayatılar