Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladı

Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladıNəyə görə yeni növ koronavirusa nə qədər mümkündürsə gec və sona yaxın yoluxmaq, xəstələnmək daha yaxşıdır?
Bu barədə alimlər, həkimlər maraqlı açıqlama verib və koronavirusa tutulmağın belə demək mümkünsə, ideal vaxtını və bu üstünlüyün insan üçün səbəblərini izah edib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, insan nə qədər pandemiyanın sonuna yaxın gec xəstələnsə bir o qədər xəstəliyin yüngül formasına tutulacaq. Çünki virusun aqressivliyi kollektiv yoluxmadan sonra azalır.
Corc Meyson Universitetinin professoru Ança Baranova bildirib ki, koronavirusa görə yanaracaq immunitetin ardıyca düşmək və bunu gözləmək mənasızdır.
Çünki gec yoluxanlar və yüngül keçirənlərdə ümumiyyətlə immunitet yaranmaya bilər və ya zəif olar.
Sadəcə gec yoluxanların daha effektiv tibbi müalicə almaq şansı var. Çünki ilk başda virus yad idi, yeni öyrənilirdi, həkimlər nə edəcəklərini bilmirdilər. İndi xəstəliyin gedişi aydındır, öyrənilib. effektiv dərmanların hansı olduğu məlumdur. Əvvəldə həkimlər virusun tromv yaratmasını bilmirdilər, indi isə antirtromb müalicəyə dərhal başlanılır.
Əgər virusa nə vaxt yoluxsam yaxşıdır sualını verirsizsə, cavab yarım il sonradır. Heç olmasa 4-6 ay özünüzü yubadın.
Virus getdikcə dağınıq olur, zəifləyir, o insanla problemsiz yaşamağa alışır. Getdikcə xəstəliyi simptomsuz keçirənlərin sayı artır.
Hazırda dünyada koronavirusun ən kəskin və yoluxucu ştammı yayılır. Amma bir tərəfdən də indi koronavirus simptomsuz gedişata keçir.
Ağır xəstələr yenə olacaq, amma biz daha çox yüngül formalı xəstələr əldə edirik, bu isə kollektiv immunitetin sürətlə formalaşması deməkdir.
Qeyd edək ki. alimlər koronavirusa qarşı virus yayılmazdan öncə immuniteti olan insanlar tapıblar. Onlara paxıllıq etmək olar, həm də olmaz. Çünki onlar heç kim bu virusu bilməyəndə, müalicə zamanı əziyyətlər çəkərək, çarəsiz vəziyyətdə qalıblar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1227   Tarix: 30 may 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

.

Normal çaydan 137 qat daha güclü: İmmunitet üçün ən yaxşı içki

Qışın gəlişi ilə boğaz ağrısı, keçməyən öskürək və sonsuz yorğunluq hissi geri dönür. Lakin mütəxəssislər bununla mübarizə aparmağın ən effektiv yolunu açıqlayıblar. Soyuq havalarda bizi viruslardan qoruyan ən güclü içk

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb

Xəbər verdiyimiz kimi, Azərbaycanda asbestin istifadəsinin qadağan edilməsi nəzərdə tutulur. "Mülki dövriyyədə olmasına yol verilməyən (mülki dövriyyədən çıxarılmış) əşyaların siyahısı haqqında" qanuna dəyişikli

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

turlar.az

qadin sayti geyim necə seçməli kosmetika mehsullari zirincin faydaları ziyafət dəbi kakos yagi buga burcu 2025 kosmetika hakisda azerbaycanli is adami amerikada gullelendi novruz bayramına aid hakışta webnem tovuzlu novruz hakışdaları