Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladı

Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladıNəyə görə yeni növ koronavirusa nə qədər mümkündürsə gec və sona yaxın yoluxmaq, xəstələnmək daha yaxşıdır?
Bu barədə alimlər, həkimlər maraqlı açıqlama verib və koronavirusa tutulmağın belə demək mümkünsə, ideal vaxtını və bu üstünlüyün insan üçün səbəblərini izah edib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, insan nə qədər pandemiyanın sonuna yaxın gec xəstələnsə bir o qədər xəstəliyin yüngül formasına tutulacaq. Çünki virusun aqressivliyi kollektiv yoluxmadan sonra azalır.
Corc Meyson Universitetinin professoru Ança Baranova bildirib ki, koronavirusa görə yanaracaq immunitetin ardıyca düşmək və bunu gözləmək mənasızdır.
Çünki gec yoluxanlar və yüngül keçirənlərdə ümumiyyətlə immunitet yaranmaya bilər və ya zəif olar.
Sadəcə gec yoluxanların daha effektiv tibbi müalicə almaq şansı var. Çünki ilk başda virus yad idi, yeni öyrənilirdi, həkimlər nə edəcəklərini bilmirdilər. İndi xəstəliyin gedişi aydındır, öyrənilib. effektiv dərmanların hansı olduğu məlumdur. Əvvəldə həkimlər virusun tromv yaratmasını bilmirdilər, indi isə antirtromb müalicəyə dərhal başlanılır.
Əgər virusa nə vaxt yoluxsam yaxşıdır sualını verirsizsə, cavab yarım il sonradır. Heç olmasa 4-6 ay özünüzü yubadın.
Virus getdikcə dağınıq olur, zəifləyir, o insanla problemsiz yaşamağa alışır. Getdikcə xəstəliyi simptomsuz keçirənlərin sayı artır.
Hazırda dünyada koronavirusun ən kəskin və yoluxucu ştammı yayılır. Amma bir tərəfdən də indi koronavirus simptomsuz gedişata keçir.
Ağır xəstələr yenə olacaq, amma biz daha çox yüngül formalı xəstələr əldə edirik, bu isə kollektiv immunitetin sürətlə formalaşması deməkdir.
Qeyd edək ki. alimlər koronavirusa qarşı virus yayılmazdan öncə immuniteti olan insanlar tapıblar. Onlara paxıllıq etmək olar, həm də olmaz. Çünki onlar heç kim bu virusu bilməyəndə, müalicə zamanı əziyyətlər çəkərək, çarəsiz vəziyyətdə qalıblar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1101   Tarix: 30 may 2020
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Dünya əhalisi ilə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ: 2050-ci ilə qədər

Dünyada doğum nisbətləri azalmağa davam edir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə beynəlxalq alimlər qrupunun "MedicalXpress"də dərc olunan araşdırmalarında bildirilir. Məlumatda deyilir ki, dünya ölkələrinin yarısınd

.

Dişlərin saralmasının əsas 9 səbəbi

Dişlərin təbii rəngi diş minasının sıxlığı, diş toxumasının keyfiyyəti (dentin) və dişlərin mikrorelyefi ilə müəyyən edilir. Bu amillər də öz növbəsində genetikadan asılıdır. Bundan əlavə, sağlamlıq vəziyyəti və ya xaric

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

Seksoloq Ləman Telmanqızıdan qadınlar və kişilərə məsləhət - Cinsi istək bitibsə

"Cinsi arzunun itirilməsi həm kişilərdə, həm də qadınlarda cinsi istəyin azalması kimi müəyyən edilir. Fiziki və psixoloji yorğunluq, həyat keyfiyyətindəki dəyişikliklər də cinsi istəyin dəyişməsinə səbəb ola bilər"

.

Yaranı necə tez sağaltmaq olar?

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir. Bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Elektron siqaret çəkənlərə ciddi XƏBƏRDARLIQ

25 yaşlı Cozef Lourens illərlə siqaret çəkməyin sağlamlığa ciddi fəsadları haqqında öz hekayəsini paylaşıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Mirror" portalı məlumat yayıb. . Məlum olub ki, uzun müddət elektro

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

turlar.az

sonxeber.az gelinlikler geyim necə seçməli makiyaj etmek qaydalari əl işlərinin hazırlanması parfümeriya qadinin arxadan olmasi hekayələr sevgi kosmetika baliq xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır qız bürcü tanisliq burclər