Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladı

Nəyə görə koronavirusa gec və ən sonda yoluxmaq yaxşıdır? - Həkim səbəbi açıqladıNəyə görə yeni növ koronavirusa nə qədər mümkündürsə gec və sona yaxın yoluxmaq, xəstələnmək daha yaxşıdır?
Bu barədə alimlər, həkimlər maraqlı açıqlama verib və koronavirusa tutulmağın belə demək mümkünsə, ideal vaxtını və bu üstünlüyün insan üçün səbəblərini izah edib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, insan nə qədər pandemiyanın sonuna yaxın gec xəstələnsə bir o qədər xəstəliyin yüngül formasına tutulacaq. Çünki virusun aqressivliyi kollektiv yoluxmadan sonra azalır.
Corc Meyson Universitetinin professoru Ança Baranova bildirib ki, koronavirusa görə yanaracaq immunitetin ardıyca düşmək və bunu gözləmək mənasızdır.
Çünki gec yoluxanlar və yüngül keçirənlərdə ümumiyyətlə immunitet yaranmaya bilər və ya zəif olar.
Sadəcə gec yoluxanların daha effektiv tibbi müalicə almaq şansı var. Çünki ilk başda virus yad idi, yeni öyrənilirdi, həkimlər nə edəcəklərini bilmirdilər. İndi xəstəliyin gedişi aydındır, öyrənilib. effektiv dərmanların hansı olduğu məlumdur. Əvvəldə həkimlər virusun tromv yaratmasını bilmirdilər, indi isə antirtromb müalicəyə dərhal başlanılır.
Əgər virusa nə vaxt yoluxsam yaxşıdır sualını verirsizsə, cavab yarım il sonradır. Heç olmasa 4-6 ay özünüzü yubadın.
Virus getdikcə dağınıq olur, zəifləyir, o insanla problemsiz yaşamağa alışır. Getdikcə xəstəliyi simptomsuz keçirənlərin sayı artır.
Hazırda dünyada koronavirusun ən kəskin və yoluxucu ştammı yayılır. Amma bir tərəfdən də indi koronavirus simptomsuz gedişata keçir.
Ağır xəstələr yenə olacaq, amma biz daha çox yüngül formalı xəstələr əldə edirik, bu isə kollektiv immunitetin sürətlə formalaşması deməkdir.
Qeyd edək ki. alimlər koronavirusa qarşı virus yayılmazdan öncə immuniteti olan insanlar tapıblar. Onlara paxıllıq etmək olar, həm də olmaz. Çünki onlar heç kim bu virusu bilməyəndə, müalicə zamanı əziyyətlər çəkərək, çarəsiz vəziyyətdə qalıblar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1208   Tarix: 30 may 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Boğazınız ağrıyanda bahalı dərmanlara pul verməyin - 2 qəpiklik çarə

Britaniyalı otolarinqoloq Nirmal Kumar boğaz ağrısını azaltmağa kömək edən sadə və gözlənilməz üsullar barədə danışıb. xəbər verir ki, onun tövsiyələri "Daily Mirror" nəşri tərəfindən yayımlanıb. Həkimin sözlərin

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq

Yumurtanı soyuducuda saxlama forması onun təravətinə təsir edir. xəbər verir ki, yumurtanın soyuducuda necə yerləşdirilməsinin onun keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Araşdırmalara görə yumurtaların sivri ucu aşağı, enlənmi

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Xolestrini azaldan meyvə - Kilosu 1 manat 50 qəpikdir

Alma yemək xolesterinin səviyyəsini 5-8% qədər azalda bilər. xəbər verir ki, bunu həkim-kardioloq, tibb elmləri namizədi Elena Reznik deyib. Onun sözlərinə görə bu xüsusilə orta səviyyəli xolesterin və ya profilaktik məqsə

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

turlar.az

həkim məsləhəti kosmetika mehsullari qadin sayti hamiləlik hesablama bizim məşhurlar gəlin qaynana qonaq otağı üçün pərdələr kosmetika ana haqqinda bayati opusme novruza aid hakistalar hakiwda xanım az