Ölümün ƏLAMƏTLƏRİ

Ölümün ƏLAMƏTLƏRİDünyanın məşhur elm jurnalı "New Scientist" Şotlandiyadakı Caledonian Universitetində psixoloq Kaynsia McVeyinin ölümdən son anda dönənlərlə görüşərək apardığı araşdırmaları nəşr edib.

Xanim.az Milli.Az-a istinadən xəbər verir ki, araşdırmaya görə ölüm anlarında bu əlamətlər özünü biruzə verir:

Boğulma: Adam, ilk öncə, böyük çaxnaşma yaşayır. Nəfəsini saxlayır. Ardınca su ciyərlərinə dolduqca yanma hissi duymağa başlayır. Son olaraq hiss etdiyi şey isə sakitlik və dinclik olur. Oksigen ala bilmədiyi üçün beyni bağlanır və ölür.

Yanma: Yanıqlar, çox şiddətli ağrıya gətirib çıxarır. Sinir uclarının yanması isə bu ağrı hissini bir müddət sonra aradan qaldırır. Adam bir az hissiyatını itirir. Yanaraq ölən şəxslərin əsl ölüm səbəbi əksər hallarda zəhərli qazların tənəffüs edilməsi və nəfəssizlik olur.

Başın qoparılması: Mütəxəssislərə görə başın bədəndən ayrılması sonrası bir neçə saniyə öz funksiyasını davam etdirir. Fransadakı hesabatlara görə 18-ci əsrdə baş kəsmək edamlarında qopan başda 30 saniyəyə qədər üz mimikaları əksini tapır.

Yüksəkdən düşmə: ABŞ-dakı Golden Gate körpüsündən tullanan 100 "qurbanın" ağciyərinin sıradan çıxması, ürəyin partlaması və qırıq qabırğaların daxili orqanlara zərər verməsi nəticəsində öldüyü ortaya çıxıb.

Elektrik cərayını vurarsa: Elektrik cərəyanı vurarsa, ürək dayanır. 10 saniyə sonra isə şüur fəaliyyətini dayandırır. Ancaq elektrik qoşulmuş masada edam edilən məhkumların ölüm səbəbi, beyinin həddindən artıq qızması, ya da boğulma olur.

Qan itkisi: 1.5 litr qan itirən adam özünü halsız, susamış hiss edir. İki litr qan itirildiyində baş gicəllənməsi və şüur ​​itkisi baş verir.

İnfarkt: Ürəyin normal ritminin pozulması, ürək atışlarını dayandırır. Beyin fəaliyyətini dayandırır və ölüm reallaşır.

Asılma: Yağlı kəndirlə asılaraq boğulma zamanı şəxs 10 saniyə içində şüurunu itirir.

Zəhərli iynə: ABŞ-da edamlarda istifadə edilən bu üsul birbaşa ürəyi dayandırır. Araşdırmalar, məhkumların böyük ağrı hiss etdiklərini göstərir.

Xəbərlər     Baxılıb: 2130   Tarix: 01 mart 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecələr güclü xorultu yalnız yuxu pozuntusu deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, xoruldama bəzən obstruktiv yuxu apnesi il

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

.

İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq

Son dövrlər ideal bədən silueti trendi ilə korsetlər, bədən formalaşdıran bodilər və sıxıcı kolqotlar gündəlik geyimə daxil olub. Lakin, onlar sağlamlıq üçün zərərlidir. xəbər verir ki, Perm Politexnik Universitetinin "HimBio"

.

Xolestrini azaldan meyvə - Kilosu 1 manat 50 qəpikdir

Alma yemək xolesterinin səviyyəsini 5-8% qədər azalda bilər. xəbər verir ki, bunu həkim-kardioloq, tibb elmləri namizədi Elena Reznik deyib. Onun sözlərinə görə bu xüsusilə orta səviyyəli xolesterin və ya profilaktik məqsə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

turlar.az

donlar 2025 toy gecesi gozel gorunmek displaziya firni hazirlanmasi sonsuzluq və onun müalicəsi gündəlik bürclər kosmetika xərçəng bürcü sanama novruz hakistalari bürclər salatlar