Süni yollarla yetişdirilirmiş qidalardan uzaq durun ...ƏKS halda... İNANILMAZ zərərləri haqqında

Süni yollarla yetişdirilirmiş qidalardan uzaq durun ...ƏKS halda... İNANILMAZ zərərləri haqqındaHər gün istifadə etdiyiniz qidaların təbiiliyi barədə heç fikirləşmisinizmi? Bu qidalar süni yollarla yetişdirilirsə orqanizminizə nə zərər verə biləcəyi barədə bəs heç düşünmüsünüz?
Mütəxəssislər bütün meyvə və tərəvəzlərin yalnız öz mövsümündə yeyilməsini məsləhət bilir. Bundan əlavə onlar aldığınız hər meyvə-tərəvəzin satış məntəqəsinə və hətta təmiz yuyulmasına da diqqət etmənizi tövsiyə edirlər. Mütəxəssislərin fikrincə soyulabiləcək meyvə soyularsa, bir-çox xəstəliklərin əmələ gəlməsinin qarşısı alınar.
xanim.az immunitet.az-a istinadən bildirir ki, adətən bəzi yerlərdə meyvə-tərəvəzi tez yetişməsi üçün ona hormon verilir. Hormon günəş işığı almadan da meyvə-tərəvəzlərin sürətlə böyüməsinə səbəb olur. Bu səbəbdən də çox vaxt qış fəslində daima bazarlarda yay sezonunda yetişə bilən meyvə-tərəvəzlərə rast gəlinir.
Ana təbiət insanlara bəxş etdiyi bütün qida vasitələrinin istifadəsini məsləhət bilir. Amma insanın metobolizmi 4 fəsilə uyğun olaraq çalışmalıdır. Bu təbii bir haldır. Orqanizm yay fəslində bol gün şüası qəbulı etməli, payızda bol meyvə yeməli, qış fəslində isti yeməklərə üstünlük verməli və ilin bütün fəsillərində bol-bol göyərti və tərəvəzlərdən istifadə etməlidir.
Hormonlardan başqa mevə tərəvəzlərə xarab olmaması üçün onlara müxtəlif dərman maddələri (pestisid) vurulur. Bu maddələr öz mövsümündən başqa zamanda yetişdirilən məhsulları müxtəlif xəstəliklərdən və parazitlərdən qoruyur.
Bunları nəzərə alsaq belə nəticəyə gəlmək olar ki, orqnizmimiz gün ərzində bir çox kimyəvi maddələrlə qarşı-qarşıya durur.
Bütün bu kimyəvi maddələr orqanizmində aşağıdakı patologiyaların meydana gəlməsinə səbəb olur:
- immun sistem zəifləyir
- endokrin sistem korlanır
- İQ səviyyəsi aşağı düşür
- autizm meydana gəlir
- azyaşlılarda hiperaktivlik müşahidə edilir.

Xəbərlər     Baxılıb: 1785   Tarix: 09 noyabr 2016
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

turlar.az

geymler 2025 kosmetoloq makiyaj etmek qaydalari geyimler qadin dunyasi net mətbəx qaydaları dosabin xeyri kosmetika geyim klitor veten seirleri hakışdalar bürclər