Xoşbəxt olmaq istəyənlər bu qidaları yesin – DEPRESSİYAYA DÜŞMƏZSİNİZ

Xoşbəxt olmaq istəyənlər bu qidaları yesin – DEPRESSİYAYA DÜŞMƏZSİNİZSerotonin tərkibli qidalar "xoşbəxtlik gətirən" qidalardır. Ailem.az ruh halınızı yaxşılaşdıran faydalı qidaları diqqətinizə çatdırır.

Brokoli

Brokolidə önəmli miqdarda olan xrom bədən üçün ekstra enerji təmin edir. Xrom serotonin hormonu istehsalını dəstəklədiyi üçün ruh halınız üzərində də sakitləşdirici bir təsir yaradır. Həddindən çox yuxu və çox yemək kimi atipik depressiya simtomplarını azaltdığı sübut olunub. Xrom üzüm suyu və kartofun da tərkibində var.

Fıstıq

Zəngin bir sink qaynağına malik olan fıstıq enerji verən sağlıqlı bir çərəzdir. İmmunitet sistemini gücləndirərək, bədən müqavimətini artırır. Digər zəngin sink qaynağı isə qovrulmuş balqabaq çəyirdəyidir.

Qızıl balıq

Yayda bir müddət günəşlənmək ruh halımızı tənzimləyən vitaminləri almağımıza kömək edir. Bəs qışda həmin vitaminləri necə təmin edək? Təbii ki, qızıl balıq ilə. Bu balıq "günəş işığı vitamini" olaraq bilinən D vitamini ilə də zəngindir. Süd və yumurta sarısı da D vitamini baxımından faydalı qaynaqlardır.

İspanaq

Maqnezium serotonin inkişafında önəmli rol oynayan bir mineraldır və ispanaqda bolluca var. Bədəndə maqnezium çatışmadıqda yuxusuzluq və yorğunluq kimi depressiya əlamətləri ortaya çıxır. Badam maqnezium baxımından zəngin olan başqa bir qidadır.

Noxud

Noxudda olan B6 vitami ruh halımıza təsir edən serotonin və norepinefrinin bədəndə istehsalını təmin edir. Orqanizmdə B6-nın çatışmazlığı əsəbiliyə, zehin bulanıqlığına, əzələləri hərəkət etdirməkdə çətinliyə səbəb olur. B6 ilə zəngin digər qaynaqlar arasında lobya, banan və ala balıq var.

Xəbərlər     Baxılıb: 1527   Tarix: 23 mart 2018
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Uzunömürlülüyün sirri: hər dərdin çarəsi

Yaponların suşidən tutmuş salatlara qədər demək olar ki, hər reseptdə istifadə etdiyi küncüt qida dəyəri yüksək olan toxumdur. Tərkibindəki vitaminlər, minerallar, antioksidanlar və yağ turşuları sayəsində bir çox sağlamlı

.

"Zelyonka" və yod ləkələrindən qurtulmağın sadə yolları

Dəridəki yod və "zelyonka" ləkələrindən xilas olmaq sadə, eləcə də təsirli proses ola bilər. Bu antiseptiklərdən olan ləkələr adətən 24 saat ərzində öz-özünə yox olur. Lakin onları çıxarmaq üçün səbirsizsinizsə

.

Sarımsağın ziyanları

Sarımsaq həm qida, həm də dərmandır. Amma onun da çox yeyilməsinin bir çox orqanlara mənfi təsiri var. Xüsusən ac mədəyə və gün ərzində çox miqdarda çiy sarımsaq yemək fəsadlar törədə bilər. axşam.az-a istinadən sarımsağı

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Yaranın üzərinə bir az tökün, MÖCÜZƏNİ GÖRÜN

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir.   -a istinadən bildirir ki, bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. Mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Təbii üsulla göz xəstəliklərini necə müalicə etmək olar?

Bütün xəstəliklərin dərmanı təbiətdə gizlidir. Məsələn, aloe bitkisi faydalı xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin, o cümlədən göz zəifliyinin dərmanıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, hər gün kompüterdən v

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Ən təhlükəli xərçəng növlərindən birinin ilk əlamətləri

Britaniyalı həkimlər dörd narahatedici əlamət açıqlayıblar. Bəzi xərçəng növləri əlamətlərinə görə erkən mərhələdə tanınır. .   -a istinadən bildirir ki, bu barədə Böyük Britaniya Milli Səhiyyə Xidmətinin ekspertləri bildiriblər

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari gelinlikler geyim şəkilləri virtual dərslər seks hekayələri 2024 buruq saclara qulluq qulliverin səyahəti kosmetika arıqla bayatılar hakistalar usaq seirleri sağlamlığın sirleri