Göbələkli badımcan

Göbələkli badımcanTərkibi:

• Badımcan 3 ədəd
• Göbələk (istənilən növü) – 400 qr
• Baş soğan – 2 ədəd
• Bolqar bibəri – 2 ədəd
• Pomidor – 3 ədəd
• Sarımsaq – 3 diş
• Bərk pendir – 100 qr
• Bitki yağı – 1 xörək qaşığı
• Şüyüd – dəstənin yarısı

Hazırlanması:

Göbələklər yaxşıca yuyulub təmizlənir, qaynamış suda 20 dəqiqə bişirilir. Sonra yağda qızardılır. Badımcanlar yuylur, ortadan uzununa istiqamətdə kəsilir. İçi çıxarılır. Sonra duzlanılıb 20 dəqiqə saxlanılır ki, acılığı çıxsın. Sonra badımcanlar yuyulur, qurudulur və üzərinə bitki yağı sürtülür.Tavaya qoyulur və 15 dəqiqə 220 dərəcədə sobabada saxlanılır. Bu müddət ərzində tavada xırda doğranmış soğanı və kub şəklində doğradığınız bibəri qızardın. Tomat əlavə edib 5 dəqiqə də qızartmağa davam edin. Sonda xırda doğranmış sarımsağı əlavə edib, bir neçə dəqiqədən sonra tavanı qazın üstündən götürün. Hazır tərəvəzlərə göbələyi də əlavə edib, qayıq formalı badımcanların içərisini doldurun, yuxarısına sürtkəcdən keçirilmiş pendir səpin. Sonra sobada 12 dəqiqə müddətində bişirin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4504   Tarix: 08 may 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları qadin sayti hamiləlik süfrə bəzədilməsi uşaqlar və tərbiyə ata ve qiz kişilərə təsir etmək kosmetika tut ağacı tutdudu sanamalar gözellik sevgi dolça