Ac qalmaq xərçəngin inkişafını ləngidə bilər?

Ac qalmaq xərçəngin inkişafını ləngidə bilər?ABŞ-nin Memorial Sloan Kettering Xərçəng Mərkəzində (MSK) aparılan araşdırma nəticəsində ac qalmağın təbii killer-hüceyrələrin (NK) xərçənglə mübarizə qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artıra biləcəyini müəyyən edilib.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, periodik olaraq ac qalmaq NK hüceyrələrini sərt şiş mühitində daha effektiv şəkildə yaşamaq və xərçənglə mübarizə aparmaq üçün yenidən proqramlaşdırır.
"Immunity" jurnalında dərc edilən araşdırma, aclığın NK hüceyrələrinin şişlərdə sağ qalmaları və funksionallığını qorumaları üçün kritik əhəmiyyətə malik olan lipidləri alternativ enerji mənbəyi kimi istifadə edərək adaptasiyasına səbəb olduğu vurğulanıb.
Tədqiqatçılar ac qalmağın NK hüceyrələrinin sümük iliyinə və dalağa köçməsinə səbəb olduğunu və burada onların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərini artırmaq üçün daha da proqramlaşdırıldığını müşahidə ediblər. Bu kəşf immunoterapiyanın effektivliyini potensial olaraq artıra bilər.
Nəticələr ümidverici olsa da, aclığın xərçəng xəstələrinə təsirini müəyyən etmək üçün əlavə tədqiqatlara ehtiyac var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 909   Tarix: 16 iyun 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

turlar.az

toy makiyajlari reseptler sac duzumleri gəlin qaynana seks hekayələri müxtəlif şirniyyat kosmetika novruz bayramina aid hakistalar novruz bayramina aid hakista klitor rus dilin nece orenek meseller