Açıq satılan qidalar zəhərləyir

Açıq satılan qidalar zəhərləyirAçıq şəkildə bir çox qidalar satılır. Bunların sırasında ən çox peraşki, bulkular, simitlər yer alır.
Açıq havada bir çox mikrob vardır. Bunlar da tozla birləşərək asanlıqla yayıla bilir. Xüsusilə də havaların istiləşdiyi zamanlarda belə qidalardan istifadə xüsusilə təhlükəlidir.
Açıqda satılan yeyəcəklər sadəcə mikrob və bakteriya ilə deyil, quşlar, ağcaqanadlar, pişik, itlər vasitəsilə mikroblar daha sürətlə yayılır. Belə qidalarla qidalanmaq, qusma, qarın ağrısı, ishal, bulantı kimi xəstəliklərə rahatlıqla yoluxa bilərlər.
Mütəxəssislər belə yeyəcəklərin hətta zəhərlənməyə səbəb ola biləcəyini vurğulayırlar.
Bu qidaların ləğvi barədə xüsusi qanun qəbul edilməsə də tövsiyə də edilmir.
Qapalı məkanlarda isə işləyən işçilərin əlcəkli olub-olmadığına diqqət yetirmək vacibdir. Belə ki, natəmiz əllərlə qida hazırlamaq ikiqat xəstəliyə səbəb yaradır. Mədə-bağırsaq sistemi pozularaq yüksək qızdırmaya, ağrılara yol aça bilər.
Nəzərinizə çatdıraq ki belə hallarda uzunmüddətli müalicəyə ehtiyac olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1262   Tarix: 26 mart 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı

"Elektron siqaretlərin Azərbaycanda idxalı, istehsalı, satışı və istifadəsinin qadağan olunması ilə bağlı qanunvericiliyə təklif olunan dəyişikliklər ictimai sağlamlıq baxımından əsaslandırılmış və vaxtında atılan addımdır"

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

gelinlikler adlarin menasi yay geyimləri 2025 islamda hicab kicik biznes qurmagin yollari sirniyyatlar zeytunun hazirlanmasi kosmetika geyim aybawi vətən həsrəti olumu tanisliq