Açıq satılan qidalar zəhərləyir
Açıq şəkildə bir çox qidalar satılır. Bunların sırasında ən çox peraşki, bulkular, simitlər yer alır.
Açıq havada bir çox mikrob vardır. Bunlar da tozla birləşərək asanlıqla yayıla bilir. Xüsusilə də havaların istiləşdiyi zamanlarda belə qidalardan istifadə xüsusilə təhlükəlidir.
Açıqda satılan yeyəcəklər sadəcə mikrob və bakteriya ilə deyil, quşlar, ağcaqanadlar, pişik, itlər vasitəsilə mikroblar daha sürətlə yayılır. Belə qidalarla qidalanmaq, qusma, qarın ağrısı, ishal, bulantı kimi xəstəliklərə rahatlıqla yoluxa bilərlər.
Mütəxəssislər belə yeyəcəklərin hətta zəhərlənməyə səbəb ola biləcəyini vurğulayırlar.
Bu qidaların ləğvi barədə xüsusi qanun qəbul edilməsə də tövsiyə də edilmir.
Qapalı məkanlarda isə işləyən işçilərin əlcəkli olub-olmadığına diqqət yetirmək vacibdir. Belə ki, natəmiz əllərlə qida hazırlamaq ikiqat xəstəliyə səbəb yaradır. Mədə-bağırsaq sistemi pozularaq yüksək qızdırmaya, ağrılara yol aça bilər.
Nəzərinizə çatdıraq ki belə hallarda uzunmüddətli müalicəyə ehtiyac olur.
Milli.Az /news.milli.az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün
Dedilər onlar bakılıdır, biz kəndli, Tamillanı alma' - Xalq artisti
Ürək problemləri bu yaşdan başlayır - Həmin vaxt nə yemisinizsə, qocaldıqca
Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir
Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi
İbn Sinanın şəfa sirri: Qaraciyəri təmizləyir, sümükləri "daş" kimi edir
Aktrisa 100 yaşında vəfat etdi
Kirkorov məhkəməyə verildi
Tez sağalmaq üçün bu supu için
Həyatla mübarizəm hər zaman səssiz olub, içimdə çəkmişəm' - İradədən etiraf