Arıqlama zamanı kalori saymağın fəsadları

Arıqlama zamanı kalori saymağın fəsadları"Arıqlamaq istəyərkən kalori saymaq çox vaxt nevrozlara və daimi olaraq pəhrizin pozulmasına gətirib çıxarıb".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq və diyetoloq Nuriya Dianova deyib.
Mütəxəssis bildirib ki, düzgün və sağlam arıqlama məhsulların seçimində seçiciliyə və onların qida rasionunda düzgün kombinasiyasına əsaslanmalıdır. Diyetoloq qeyd edib ki, kalori hesablanmasına əsaslanaraq normanı saxlamağa çalışaraq, insan istədiyi hər şeyi yeyir. Həkimin fikrincə, bu yanaşma pozulmalara, psixoloji problemlərə və "yo-yo" effektinin (gedib-gələn) yaranmasına gətirib çıxarır - gün ərzində insan demək olar ki, heç nə yemir və axşam aclığını yatırmaq üçün çoxlu yeyir.
Həkim qeyd edib ki, lazımi maddələrin çatışmazlığı və məhdudiyyətlər səbəbindən diyet pozulur. Onun sözlərinə görə, gündəlik kalori normasını tamamlamaq üçün bir çox insan rasionunu yanlış təşkil edir.
"Məsələn, insan səhər yeməyində çoxlu yağlar, şirniyyatlar və sürətli karbohidratlar yeyir və günün qalan hissəsinə 300 kalori qalır. Gün ərzində o, yalnız tərəvəz yeyir və su içir - gec-tez bu, pozulmaya səbəb olacaq", - "RIA Novosti" mütəxəssisdən sitat gətirib.
Dianova qida rasionunu təşkil edərkən "boşqab qaydasından" istifadə etməyi məsləhət görüb. Bu üsula görə, boşqabın yarısı tərəvəzlərdən, dörddə biri - zülallı qidalarından və eyni miqdarda - kompleks karbohidratlardan ibarətdir. Həmçinin o qeyd edib ki, boşqabın kiçik bir hissəsi meyvə və giləmeyvələrə ayrılmalıdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 941   Tarix: 31 iyul 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Nadir hallarda qadınların başına gəlir, amma səbəb eynidir

Qadınlarda saç tökülməsi kişilərlə müqayisədə daha nadir hallarda müşahidə olunur və halların 15 faizindən çoxunu təşkil etmir. Buna baxmayaraq, alopesiyanın əsas səbəbləri kişilərdə olduğu kimi oxşardır. Bu barədə Maarifləndirm

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

hamiləlik yay geyimləri 2025 adlarin menasi quru deri ucun maska noxud sorbasi cadudan qorunma fitrə kimlərə verilir kosmetika haqisda narin faydasi irem derici hakışda heyati