Bağırsaq xərçənginə qarşı qidalanma və pəhriz - Əməl etsəz, qorunarsız
Bağırsaq, kolon, yoğun bağırsaq xərçəngindən qorunmaq üçün mütləq önləyici qidalanma seçilməlidir.
Milli.Az bu xəstəliyə qarşı effektiv pəhrizi təqdim edir.
Gündə 3 dəfə, hər dəfə 150 qr təzə meyvə, təzəvəz və ya salatları yeyilməlidir.
Tam taxıl və rafinə olunmamış un seçilməlidir. Təmiz ağ un olmaz.
Hər gün bir ovuc bunlardan birini yeyin: qoz, fındıq və ya badam.
Sərt qabıqlı quru çərəzlər daim əlinizin altında olsun.
Qırmızı ət - quzu, dana əti və texniki işlənmiş ət - sosis, kolbasa və s. azaldın və ya heç yeməyin.
Hisə verilmiş, duzlanmış, qaxac ət məhsullarında nitrat, nitritlərlə zəngin olduğu üçün kanserogendir və bağırsaqlarda polip, iltihab, şiş yaradır.
Gündə ən azı 8-9 stəkan təmiz su içməlisiz. Fiziki iş, idman, qaçışla məşğul olursuzsa, suyu artırmaq lazımdır.
Duz, duzlanmış qidalar, turşu, şoraba, zeytun azaldılmalıdır. Yeməyi əlavə duzlamağı unudun.
Yağlardan təmiz zeytun və omeqa -3 - balıq yağı potensial xərçəng riskini azaldır.
Vitamin, mineral ehtiyacınızı təzə meyvə-tərəvəzdən alın.
Amma D vitaminini həmişə yüksəkdə tutun. Ən azı analizlərdə 40-50 olmalıdır.
Kalsium üçün təzə süd yox, kəsmik, şor, qatıq, kefir yeyə bilərsiz. Süd bağırsaqlarda iltihabı artırıb, laktoz yetmezliyi varsa, ağırlaşdırır. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI
Turşunun faydaları nədir?
Leydi Qaqa üçün heykəl qoydular - FOTOLAR
69 yaşlı məşhur aktrisa ərə getdi - FOTOLAR
Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV
101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO
Serdarın səhhəti daha da pisləşdi - FOTO