Balqabaq toxumlarının unikal xüsusiyyətləri aşkar edilib
Qəlyanaltılar qidalı olmalıdır və bol vitamin və mineral ehtiva etməlidir.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, buna görə də belə yeməklər üçün ən faydalı qidaları seçməyə dəyər.
Dietoloq Daria Rusakovanın fikrincə, qəlyanaltı üçün ən uyğun qida balqabaq toxumudur. Onların tərkibində çoxlu faydalı maddələr var. Təkcə vitaminlər və minerallar deyil, həm də antioksidantlarla zəngindir.
Bundan əlavə, balqabaq toxumları sağlam yağlar, maqnezium və sinkin əla mənbəyidir. Bütün bu qida elementləri iştahı idarə etməyə, immunitet sistemini gücləndirməyə, ürəyin işini yaxşılaşdırmağa və mədə-bağırsaq traktının sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir.
Eyni zamanda balqabaq tumlarının miqdarına nəzarət etmək çox vacibdir. Çünki bəzi bağırsaq xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
Milli.Az









Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı
Şəbnəm Tacirin oğlunun nişanına getmədi
Ziyansız kimi görünüb, zəhər saçan içkilər açıqlandı
Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir
Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik
Boğazınız ağrıyanda bahalı dərmanlara pul verməyin - 2 qəpiklik çarə
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Oksana bu teatrda çalışacaq
Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu