Bayramdan sonra staliçni salatı neçə gün saxlamaq olar?

Bayramdan sonra staliçni salatı neçə gün saxlamaq olar?Bayramdan sonra hazırlanan "Staliçni" salatı (və ya rusiya salatı) soyuducuda saxlanıldıqda, düzgün şəkildə saxlanıldığı təqdirdə təxminən 3-4 gün ərzində təravətini qoruyub saxlayır.
Milli.Az-ın təqdim etdiyi yazıda bununla yanaşı, aşağıdakı məsləhətlərə diqqət yetirmək vacibdir:
Salat, ən yaxşı nəticəni əldə etmək üçün soyuducuda saxlanmalıdır. Çünki isti temperaturda qida tez xarab ola bilər. Örtülü və ya hava keçirməyən bir qabda saxlayın ki, onun təzəliyi daha uzun müddət davam etsin. Bu, həmçinin digər qidaların qoxusunun salata keçməsini də qarşısını alır. Əgər salat çox mayeli (məsələn, mayonezlə çox qarışdırılmışsa) olubsa, o daha tez xarab ola bilər. Bu səbəbdən, mayonez və ya sousu azaldaraq saxlanması salatın daha uzun müddət təravətli qalmasına kömək edir. Əgər salatın üzərində dəyişikliklər (məsələn, rəngin dəyişməsi və ya xoşagəlməz qoxu) varsa, onu istehlak etməmək məsləhətdir.
Nəticə olaraq, "Staliçni" salatını 3-4 gün ərzində yemək məsləhət görülür, lakin daha uzun müddət saxlanılması tövsiyə edilmir.
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 920   Tarix: 02 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil

Son araşdırmalar südlərin qida dəyərini müqayisə edərək ən faydalı növü müəyyən edib. Mütəxəssislərin açıqlamasına görə, ən yüksək qida dəyərinə malik süd keçi südü hesab olunur. xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

.

Şizofrenlərin ən çox istifadə etdiyi söz açıqlandı

"Mən" sözündən daha çox istifadə edənlər əsasən şizofrenlərdir. xəbər verir ki, bunu psixiatr Vladimir Skavış açıqlayıb. Onun dediyinə görə şizofreniyası olan insanlar danışanda "mən" sözündən sağlam adamlar

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

turlar.az

kosmetoloq aksessuarlar maskalar kişi dünyası yataqda sevişmə oyunlari hamilə qadın nə yeməli peçenyelər kosmetika veten haqqinda atalar sozu sekisler irem derici seksler muellim seiri