Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddəti haqqında çoxumuz düşünmürük".
Milli.Az publikaaz-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri qida texnoloqu Yelena Erşova "Lenta.ru"ya bayram yeməklərinin saxlanmasının incəliklərindən danışarkən deyib.
"Soyuducuda +2...+6° temperaturda çiy tərəvəzlərdən və ya meyvələrdən, ət, toyuq əti, hisə verilmiş ət, qaynadılmış tərəvəzlərdən hazırlanan salatların əksəriyyəti 18 saatdan çox olmamaq şərti ilə təhlükəsiz şəkildə saxlanıla bilər. Ancaq konservləşdirilmiş tərəvəz və ya qaynadılmış yumurta əlavə edilən salatlar yalnız altı saat, dəniz məhsulları ilə salatlar qarışdırılmadan - 12 saata qədər, turşu, duzlu, turşu tərəvəzli salatlar - 36 saata qədər saxlanıla bilər. Mayonez və ümumiyyətlə, müxtəlif souslar salatların saxlama müddətini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır, çünki hər hansı bir sous mikroorqanizmlərin inkişafını sürətləndirir. Ümumiyyətlə, yeni il salatlarını böyük miqdarda hazırlamamaq doğru deyil və bayram zamanı yeyilməyənləri yalnız xüsusi qida qablarında saxlamaq lazımdır ki, bu da onlara havanın daxil olmasını minimuma endirir və oksidləşdirici proseslərin sürətlə başlamasının qarşısını alır", - ekspert bildirib.
Erşova meyvə salatlarının saxlama müddətini uzatmaq üçün yalnız yuyulmuş və yaxşıca qurudulmuş meyvələrdən istifadə etməyi məsləhət görüb. Xama və ya qatıqla bəzədilmiş salatlar ümumiyyətlə saxlanmaq üçün nəzərdə tutulmur, çünki sousların turşuma prosesi isti otaqda yarım saatdan sonra başlayır.
"Eyni zamanda bəzi salatlar hətta dondurula bilər: məsələn, yunan salatı donmağa yaxşı dözür və dondurucuda bir neçə aya qədər saxlanıla bilər. Kələmdən hazırlanmış salatları da dondura bilərsiniz: ağ kələm, Çin kələmi, gül kələm. Mayonez sousları ilə hazırlanan salatlar dondurulmamalıdır, çünki onlar əridildikdən sonra formasını və dadını itirirlər. Yağlı yeməklər isə donmağa yaxşı dözür və əridikdən sonra dadını itirmir", - texnoloq yekunda vurğulayıb. 
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 710   Tarix: 14 aprel 2024
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu pomidorları almayın - RİSKLİDİR

Pomidor səhər süfrələrinin əvəzolunmaz qidasıdır. Demək olar ki, hər kəsin həvəslə istehlak etdiyi pomidor, sağlam quruluşu ilə xəstəliklərdən qorunmağa kömək edən bir qidadır. -a istinadən xəbər verir ki, verdiyi faydalarda

.

Telefonsuz qalmaq qorxusu

Hər gün, hər saat smartfondan istifadə insan psixikasında dərin iz qoyur və asılılıq yaradır. -a istinadən xəbər verir ki, psixiatr Viktor Rudov telefon asılılığının xəstəliyə çevrildiyini bildirib. "Nomofobiya - telefonunda

.

Pilləkənlər ömrü necə uzadır?

Şərqi İngiltərə və Norfolk Universitetindən olan Britaniya alimləri müəyyən ediblər ki, mütəmadi olaraq pilləkənlərlə qalxmaq ömrü əhəmiyyətli dərəcədə uzada bilər. Ölkə.Az xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Avropa Kardioloqla

.

Göz ətrafı dəriyə necə qulluq göstərməliyik?

Göz ətrafı nahiyə üzdə ən həssas zonadır və ətraf mühitin neqativ təsirlərindən qorumaq üçün gündəlik düzgün qulluq seçilməlidir. Bu nahiyənin dərisində piy vəziləri olmadığı və derma qatı nazik olduğu üçün mimiki hərəkətlərdən

.

8 stəkan su nələri dəyişə bilər?

Sara Smit adlı qadın sosial şəbəkədə etdiyi " əvvəl və sonra" foto nümunəsi ilə içməli suyun nə qədər faydalı olduğunu nümayiş etdirib. .   -a istinadən xəbər verir ki, 42 yaşlı Sara Smit uzun müddətdir baş ağrıs

.

Hamının süfrəsində olan bu meyvənin tumu xərçəng hüceyrələrini məhv edir

Hər kəsin evində olan almanın tərkibində xərçəng hüceyrələrini belə məhv edə biləcək vitaminlər var. -a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə də almanın tumu möcüzəvi təsirlərə malikdir. Alma tumu kemoterapiya və radiasiya terapiyas

.

Həm xərçəngdən qoruyur, həm də arıqladır

Kətan toxumunun faydaları saymaqla bitmir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, üyüdülmüş və ya toxum şəklində istifadə edilən bu ərzaq vitamin və mineral mənbəyi olmaqla yanaşı, proteyin, lif və omega-3 ilə zəngindir. Əgə

.

Hər gün sarımsaqlı su içsək, orqanizmdə nə baş verər?

Su balansı bədənin normal fəaliyyətini təmin etməyə kömək edir. .   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər sarımsaq suyu içməyi məsləhət görürlər. Limonlu suyu belə içmək olmaz- 4 mənfi təsiri . Ürək xəstəliyi riskiniz

.

Toyuğun bu hissələrini yeməyin: Xərçəng riskini artırır

Toyuq əti qiymətli kalium, flüor, kalsium, maqnezium, natrium, yod, dəmir, həmçinin bir çox vitamin, mikro və makroelementlər mənbəyidir. .   -a istinadən bildirir ki, həkimlər bu quşun bəzi hissələrinin insan sağlamlığ

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi reseptler makiyaj etmek qaydalari dirnaqlar ucun maska ulduzlar doğuşa hazırlıq varikosel kosmetika oxu az video burclerin uygunlugu qizlar qizliq perdesi