Bitki çayları haqqında vacib məsləhətlər

Bitki çayları haqqında vacib məsləhətlərBitki çayları bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir, xüsusilə həzm problemlərini yüngülləşdirməkdə effektiv rol oynayır. Ancaq bu məhsuldan istifadə edərkən düzgün növləri seçilməli, uyğun şəkildə dəmlənməli və nəzarətli istehlak olunmalıdır.
Milli.Az oxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə türkiyəli qastroenteroloq və fitoterapiya üzrə mütəxəssis Bülent Yaşar xəbərdarlıq edib.
O, bitki çaylarının həm bəzi xəstəlik əlamətlərini yüngülləşdirdiyini, həm də gündəlik sağlamlıq rejiminə müsbət təsir göstərdiyini deyib.
"Həzm sistemi narahatlıqlarının müalicəsində çobanyastığı, nanə və ballınanə (melisa) çayları önə çıxır. Bu çaylarla yanaşı, adaçayı, zəncəfil, cirə və razyana kimi bitkilər də həzmin asanlaşdırılmasına töhfə verir", - deyə o bildirib.
Mütəxəssis bitki çaylarının hazırlanmasında dəmləmə və qaynatma kimi iki əsas üsulun olduğunu qeyd edib:
"Əsasən yarpaq və çiçək hissəsi istifadə olunan bitkilər qaynadıldıqdan sonra soyudulmuş suya əlavə edilərək dəmlənməlidir. Zəncəfil kimi kök bitkilər əvvəlcə su ilə birlikdə qaynadılmalı, sonra süzülərək istehlak edilməlidir".
Onun sözlərinə görə, bitki çaylarını gün ərzində 1-3 stəkan içmək idealdır.
"Daha çox istehlak bitki tərkiblərinə görə orqanizmdə yan təsirlərə səbəb ola bilər", - deyə mütəxəssis vurğulayıb.
O, xüsusilə çobanyastığı çayında diqqət edilməli fərqli növlərin olduğunu vurğulayıb:
"Xalq arasında may çobanyastığı kimi tanınan növü tövsiyə edirik. Təbiətdəki hər çobanyastığı çay kimi istehlak edilə bilməz; yanlış növ istifadəsi allergik reaksiyalara səbəb ola bilər", - deyə o bildirib.
Mütəxəssis bitki çaylarının etibarlı mənbələrdən alınmasının vacib olduğunu qeyd edib.
"İstehlakçılara bitki çaylarını əldə edərkən mənbəyinə diqqət yetirmələrini və mütəxəssis məsləhəti ilə istifadə edilməsini tövsiyə edirik", - deyə o vurğulayıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 714   Tarix: 10 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalar

Soyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə

.

Bu 8 məhsulla qırışlarınız yox olacaq

Qırışların yaranması bir çox qadını narahat edən qaçılmaz yaşlanma prosesidir. Ancaq gəncliyin sirri yalnız bahalı kosmetik vasitələrdə deyil, həm də düzgün qidalanmada gizlənir. -a istinadən xəbər verir ki,bu barədə məşhu

.

Tünd şokoladın faydası

Tünd şokoladın tərkibində olan flavonoidlərin ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırdığı və insult riskini azaltdığı sübut edilib. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə məlumat Birmingem Universitetinin alimlər

.

Bu meyvənin qabığı dərdlərə dərmandır

Bəzi meyvələrin qabıqları sağlamlığa faydaları ilə şəfa mənbəyidir və bu qabıqlardan istifadə etməmək böyük itkidir. . xəbər verir ki, tez-tez alma və bananın qabığından istifadə edilməli olduğu bildirilsə də, qabığı il

.

Bu əlamətlər varsa, orqanizm XƏSTƏDİR

Orqanizm ayrı-ayrı orqanlardan ibarət olsa da, ümumi bir sistemdir. Bu sistemin işində pozulma olarsa digər sistem və orqanlarla əlamətlərlə özünü göstərir. Elə əlamətlər var ki, bu zaman keçəcəyini gözləmək olmaq. -a istinadl

.

Astma xəstəliyinin yeni müalicə üsulu kəşf edildi - 50 il sonra

Astma üçün yeni müalicə üsulu kəşf edilib. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, İngiltərədə həkimlər "Benralizumab" adlı dərmanın klinik sınaqlarını keçiriblər. Dərmanın klinik sınaqları onun ağır xəstəliy

.

Üz kremi seçərkən nələrə diqqət etməliyik? - Mütəxəssis həyəcan təbili çaldı

Üz kremi alarkən diqqət etməli olduğunuz bir neçə əsas amil var. Bunlar cildinizin tipinə və ehtiyaclarına uyğun krem seçməyinizə kömək edəcək. Bəs üz kremi alarkən nəzərə almalı olduğunuz əsas faktorlar hansılardır? . B

.

Zoğalın 5 faydası

Zoğal qədim zamanlardan bir çox xəstəliklər zamanı müalicəvi vasitə kimi istifadə olunur. Türkəçarənin ən uğurlu qidalarından biridir. . -a istinadən xəbər verir ki, alimlər 5 faydalı xüsusiyyətini ictimaiyyətə təqdim edib: 

.

Folqaya bükülən yeməyin təhlükələri: tənəffüs əzələlərinin iflici

Bir çox insanlar qidadan qalanları alüminium folqaya bükərək saxlamağa öyrəşiblər. Lakin bu saxlama üsulu sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ-dən olan biokimyaçı və qida təhlükəsizliy

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar qadin sayti geyim seçimi kofe maskasi muslim somen beautiful asan kokteyl novruz bayramı haxışta yumurta porno şirin qoğal vətən həsrətinə aid bayatılar