Bu ərzaqları kəsildikdən sonra soyuducuya qoymayın: ZƏHƏRLƏYƏ BİLƏR
Bu ölümcül ola bilər! Kəsdikdən sonra soyuducuya qoyulmaması lazım olan qidalar!
Sağlamlığa faydalı olsa belə, bəzi meyvə və tərəvəzlərin yanlış saxlanması orqanizmə zərərli ola bilər.
Qida mütəxəssisləri dəfələrlə qidaların düzgün saxlanması üçün xəbərdarlıq edirlər. Aşağıdakı qidaların kəsildikdən sonra soyuducuya qoyulmaması ilə bağlı mütəxəxssislər çağırış ediblər.
Turp
Turp kəsildikdən sonra saxlanılmamalıdır. çünki içindəki şirə qaz sıxılmasına və daha da artmasına səbəb ola bilər.
Soğan
Soğan kəsildikdən sonra turşulaşmağa başlayır və yüksək turşu miqdarı artır. Bu turşulaşma əvvəlcə hiss olunmaya bilər, lakin istehlak edildikdə mədə və həzm sisteminə zərər verə bilər.
Kartof
Kartof kəsildikdən sonra soyudulmamalı və hətta kəsildikdən sonra istehlak edilməməlidir. Bu tərəvəz hava ilə təmasda olduqda bəzi mikroorqanizmlərin inkişafına səbəb ola bilər və güclü zəhərə çevrilə bilər.
Limon
Limon kəsildikdən sonra tərkibindəki turşu hava ilə təmas etdikdən qısa müddət sonra yox olur və maye quruyur.
Bu qidaları istehlak etməzdən əvvəl diqqətli olmalı və kəsildikdən dərhal sonra istehlak etməli və ya düzgün şəkildə saxlamalısınız.
Sevinc Hüseynova
Saglamolun.Az