Bu göyərti ürəyi və sümükləri gücləndirir

Bu göyərti ürəyi və sümükləri gücləndirirGöyərtilərin tərkibində natrium, kalium, sink, fosfor və maqnezium var. İstənilən qida ilə yaxşı gedən və natrium, kalium, sink, fosfor və maqnezium kimi vacib elementləri ehtiva edən ən sağlam göyərti növlərindən biri də cəfəridir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, cəfəri hər hansı bir yeməyə əlavə etmək üçün idealdır.
Cəfəri iki formada mövcud olan K vitamini ilə zəngindir: K1 və K2. K1 vitamini şüyüd, cəfəri kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə, K2 vitamini isə bağırsaq mikroflorasında istehsal olunur. K vitamini ürək sağlamlığı, qan damarları, qanın laxtalanması və görmə üçün vacibdir. Həmçinin qanaxmanı dayandırmağa və yaraların sağalmasını sürətləndirməyə kömək edir.
Bundan əlavə, K vitamini sümük toxumasının möhkəmlənməsində əsas rol oynayır, çünki o, sümük mineral sıxlığını saxlayan osteokalsin sintezində iştirak edir. K vitamininin daha yaxşı mənimsənilməsi üçün həkimlər cəfərini xama ilə bəzədilmiş salatlarda istehlak etməyi məsləhət görürlər.
Natrium, kalium, fosfor, maqnezium və üzvi turşuların tərkibinə görə cəfəri qaraciyər və öd kisəsinin sağlamlığına faydalı təsir göstərir, həmçinin sidikqovucu və xoleretik təsir göstərir.
Cəfərinin tərkibində olan antioksidantlar antitümör təsir göstərir, sinir və ürək-damar sistemini gücləndirir. Bundan əlavə, bu göyərtilərdə periferik və gecə görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıran üç karotenoid var.
Cəfərinin tərkibində olan efir yağları iltihab əleyhinə təsir göstərir və orqanizmin virus və yoluxucu xəstəliklərə qarşı immunitetini artırır.
Həkimlər cəfərini avokado, xiyar və kərəvizlə birləşdirməyi məsləhət görürlər ki, bütün bədən sistemlərinə müsbət təsir göstərsin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 826   Tarix: 31 iyul 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bitkisinə əl vurmaq olmur, ancaq çayı çox faydalıdır

Ağciyər xəstəlikləri və zəif immunitet problemi ilə mübarizədə təbii vasitələrə arasında gicitkən xüsusi yer tutur. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə gicitkən tərkibindəki vitamin, mineral və antioksidantlarla immu

.

"Kaldı" deyib almırıq, amma faydası çoxdur

Banan adətən sarı rəngi ilə tanınsa da, yaşıl, yəni tam yetişməmiş banan da sağlamlıq baxımından olduqca dəyərlidir. Tropik iqlimlərdə geniş istifadə olunan yaşıl banan həm mətbəxlərdə bişirilərək istehlak olunur, həm d

.

Marketlərdən sarı yumurtalar yığışdırılır - SƏBƏB

Dünyada ən çox istehlak edilən qidalardan biri olan yumurta, əsasən ağ və qəhvəyi rənglərdə satışa çıxarılır. Uzun müddətdir bu iki növ arasında hansı daha sağlamdır sualına cavab axtarılsa da, mütəxəssislər bu rəng fərqini

.

Gündə nə qədər qaynadılmış yumurta yeyə bilərsiniz? - Miqdarı açıqlandı

Bir çox insan yumurta yeməkdən çəkinir, çünki onlar qanda xolesterinin səviyyəsini yüksəltdiyinə inanırlar. xəbər verir ki, ancaq "EuroOnco" klinikasının qastroenteroloqu Vladimir Loginovun izah etdiyi kimi, ort

.

Kürən, sarışın, yoxsa qaraşın? – Xərçəngə ən çox meyilli olan rəng tipi

Dəri rəngi və saç tonunun xərçəng riski ilə əlaqəsi olub-olmaması uzun müddətdir tibb sahəsində maraq doğuran mövzulardan biridir. Dermatoloqlar bu sualı aydınlaşdırmaq üçün geniş müşahidələr aparıblar və nəticələr bir dah

.

Gecə yatarkən başlayan təhlükə - Xəstəliyin ilk siqnalı ola bilər

Nevrologiya Mütəxəssisi Dos. Doktor Aylin Yaman narahat ayaq sindromunun Parkinson xəstəliyinin xəbərçisi ola biləcəyinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, o, gecə saatlarında artan ayaq hərəkətlərinin və sancma hisslərinin yüngü

.

Yeni cinsi xəstəlik peyda olub: Yeyir bitirir

Qadınların intim bölgəsində "ət yeyən" bakteriyaya rast gəlinib. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, İngiltərədə yayımlanan tibbi hesabat nadir, lakin ölümcül olan "ət yeyən bakteriya" infeksiyasını

.

Gəncliyin və sağlamlığın təbii eliksiri olan məhsullar - Rusiyalı həkimdən tövsiyələr

Resveratrol - bitki mənşəli güclü antioksidantdır və insan sağlamlığı üçün bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Bu heyrətamiz komponent tut, zoğal, mərcangilə, qarağat, araxis, kakao paxlası, eləcə də qırmızı və ağ şərabı

.

Toyuq ətində təhlükəli bakteriyalar aşkar edildi: Antibiotiklərdən qorxmayan

Alimlər Banqladeşdən gələn toyuq ətində antibiotiklərə davamlı bakteriya aşkar ediblər. İnsan sağlamlığı üçün təhlükə ciddi hesab olunur. xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, Yaponiyadan olan tədqiqatçılar Banqladeş mağazalarınd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin sayti yemek reseptleri geyim şəkilləri 2025 yay ayaqqabilari qozlu toyuq salati blincik hazirlanma qaydasi bayatilar xinayaxdi ucun baldiza aid haxisda novruz hakisdalari əqrəb bayatılar qiz burcu