Bu meyvə və tərəvəzlər suyu əvəz edə bilər

Bu meyvə və tərəvəzlər suyu əvəz edə bilərHər gün təxminən 8 stəkan su içmək lazımdır. Həkimlərin sözlərinə görə, su həyat tərzimizə və sağlamlığımıza çox faydalıdır. Beynəlxalq Tibb İnstitutunun araşdırmasına görə, qadınların 2,2, kişilərin isə 3 litr su içməsi onların daha cavan qalmasına kömək edir. Bəzi meyvə və tərəvəzlər də var ki, onlar suyu əvəz edə bilər.
Milli.Az axar.az-a istinadən həmin meyvə tərəvəzlərin siyahısını təqdim edir.
Xiyar. Xiyar tərkibində ən çox su olan tərəvəzdir. Həmçinin, tərkibində C, D və B vitaminləri var. Gün ərzində 3-4 xiyar yeyərək, təbii suya olan tələbatınızı ödəyə bilərsiniz.
Pomidor. Pomidor gündəlik istifadə olunan tərəvəzlər siyahısında ön sıradadır. Tərkibi 94 faiz su olduğu üçün suya olan tələbatı rahatlıqla ödəyə bilir. Həmçinin, tərkibində olan C və E vitaminləri orqanizmə çox faydalıdır.
Ananas. Ananas şirin və dadlı olması ilə yanaşı, suya tələbatı ödəmək üçün möhtəşəm bir meyvədir. Həmçinin, xərçəngə qarşı da çox xeyirlidir.
Cəfəri. Cəfərinin faydalarını saymaqla bitməz. Bu faydalarla yanaşı cəfəri həm də suya tələbatı ödəməkdə çox mükəmməl vasitədir.
Çiyələk. Çiyələk suyu əvəzləmək baxımından ən yaxşı qidalardan biridir. Tərkibində təxminən 92 faiz su var. Həmçinin, antioksidanlar, vitaminlər və minerallarla zəngindir. Bundan əlavə immunitet sistemini gücləndirir və xəstəliklərə qarşı müqavimət göstərir.
Kələm. İstər yaşıl, istərsə də qırmızı kələm insan orqanizminə çox faydalıdır. Yaşıl kələmdə 93 faiz, qırmızı kələmin tərkibində isə 92 faiz su var. Həmçinin, kələm C, D, B vitaminləri, fol turşusu, manqan, maqnezium, fosfor, kalium, dəmir, kalsiumla da zəngindir.
Yemiş. Yemiş vücudunuzda itirilən suyu və immun sisteminizi bərpa etməyə kömək edir. Tərkibində 90 faiz su olduğundan, xüsusilə isti yay aylarında susuzluğunuzu aradan qaldıracaq. Bundan əlavə orqanizminizi A və C vitaminləri ilə təmin edəcək.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1251   Tarix: 30 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Unutqanlığın əsas simptomları: Beynimiz qocalır?

Yəqin ki, çoxumuz "görəsən, nə edəcəkdim, "mətbəxə nə üçün gəlmişdim, "açarlarımı haraya qoymuşam?" kimi sualları tez-tez eşidir, hətta çox zaman özümüz də veririk. Bəzən hətta hansısa bir əşya əlimizd

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. -a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, xroniki başgicəllənmə hallarının 65-70%-i qulaq xəstəliklər

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? .   -a istinadən xəbər verir ki

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim dəbləri geyim şəkilləri meyvələr boyurtken kompotu məmməd ismayıl bürclər iyun 2024 kosmetika salam muellim seiri efsaneler narin faydasi qızlıq pərdəsi