Bu ölkədə ət yeyən bakteriyalar insanları iki gündə öldürür

Bu ölkədə ət yeyən bakteriyalar insanları iki gündə öldürürYaponiya Milli Yoluxucu Xəstəliklər İnstitutunun məlumatına görə, ölkədə son iki ayda streptokok zəhərli şok sindromu (TSS) hallarının artması müşahidə olunub.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, rəqəmlər məyusedicidir: 977 xəstəlik halı qeydə alınıb ki, bu da bütün əvvəlki illə müqayisədə 36 nəfər çoxdur.
Professor Ken Kikuçi xəbərdarlıq edib ki, nadir "ət yeyən bakteriya"nın yaratdığı streptokok zəhərli şoku dərhal həyat üçün təhlükə yaradır.
Bildirilir ki, A qrupu streptokok bakteriyası bir insanı iki gün ərzində yeyə bilər. Streptokok infeksiyası boğazda şiş və ağrı, ətrafların şişməsi, qızdırma, tənəffüs problemləri və hətta ölüm kimi ciddi ağırlaşmalara səbəb olur.
Professor qeyd edib ki, xəstəliyin ilk əlamətləri çox vaxt şişkinliklə başlayır. Bu infeksiyaya şübhə olduqda dərhal həkimə müraciət etmək vacibdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1075   Tarix: 17 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Nadir hallarda qadınların başına gəlir, amma səbəb eynidir

Qadınlarda saç tökülməsi kişilərlə müqayisədə daha nadir hallarda müşahidə olunur və halların 15 faizindən çoxunu təşkil etmir. Buna baxmayaraq, alopesiyanın əsas səbəbləri kişilərdə olduğu kimi oxşardır. Bu barədə Maarifləndirm

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

yaz geyimleri 2025 maskalar sade makiyaj sekilleri dogusdan sonra matkanin yigilmasi aroma və fitoterapiya yumurtlama dovru üzdə sızanaqlar kosmetika hakiwda gozde olar cinsi hakista sozler novruz bayramına aid hakıştalar