Bu ölkədə ət yeyən bakteriyalar insanları iki gündə öldürür

Bu ölkədə ət yeyən bakteriyalar insanları iki gündə öldürürYaponiya Milli Yoluxucu Xəstəliklər İnstitutunun məlumatına görə, ölkədə son iki ayda streptokok zəhərli şok sindromu (TSS) hallarının artması müşahidə olunub.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, rəqəmlər məyusedicidir: 977 xəstəlik halı qeydə alınıb ki, bu da bütün əvvəlki illə müqayisədə 36 nəfər çoxdur.
Professor Ken Kikuçi xəbərdarlıq edib ki, nadir "ət yeyən bakteriya"nın yaratdığı streptokok zəhərli şoku dərhal həyat üçün təhlükə yaradır.
Bildirilir ki, A qrupu streptokok bakteriyası bir insanı iki gün ərzində yeyə bilər. Streptokok infeksiyası boğazda şiş və ağrı, ətrafların şişməsi, qızdırma, tənəffüs problemləri və hətta ölüm kimi ciddi ağırlaşmalara səbəb olur.
Professor qeyd edib ki, xəstəliyin ilk əlamətləri çox vaxt şişkinliklə başlayır. Bu infeksiyaya şübhə olduqda dərhal həkimə müraciət etmək vacibdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1058   Tarix: 17 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər

Nevroloq ayağı masa altında tərpətmək vərdişinin səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, əksər hallarda bu tamamilə normal və hətta faydalıdır. Lakin bəzən sağlamlıqla bağlı müəyyə

turlar.az

kosmetoloq qis geyimləri 2025 yaz geyimleri 2025 kakoslu paxlava hazirlanmasi kakos yagi plastik əməliyyat xinayaxdi hakista kosmetika hekaye janri oğlan evine aid hakisda saglam qidalanma vətənə aid bayatılar veten seirleri