Bu qidalar həm arıqladır, həm də doyumludur - siyahı

Bu qidalar həm arıqladır, həm də doyumludur - siyahıArıqlamaq istəyənlər üçün bəzi qidalar daha sürətli və sağlam kilo verməyə kömək edə bilər.
Milli.Az musavat.com-a istinadən bildirir ki, bu qidalar həm doyurucu, həm də kalori baxımından nisbətən aşağıdır, eyni zamanda maddələr mübadiləsini sürətləndirir və yağ yandırmağa kömək edir.
Aşağıda arıqlama prosesinə kömək edə biləcək bəzi qidalar verilmişdir:
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər - Ispanaq, kahı və kələm kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər lif, vitamin və minerallarla zəngindir, az kalorilidir və mədəni tox saxlayır.
Yumurta - Yumurta protein və sağlam yağlarla zəngindir. Səhər yeməyi üçün yumurta yemək gün ərzində iştahı azalda və enerji səviyyəsini yüksəldə bilər.
Yağlı balıqlar (somon, sardina) - Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan bu balıqlar maddələr mübadiləsini sürətləndirir, ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir və uzun müddət tox saxlayır.
Qatıq - Probiotiklərlə zəngin olan qatıq mədə-bağırsaq sistemini tənzimləyir, həzmi asanlaşdırır və toxluq hissi verir.
Alma və armud - Tərkibindəki lif və su miqdarı yüksək olan bu meyvələr iştahı idarə etməyə kömək edir və şirinlik ehtiyacını qarşılayır.
Çərəzlər (xüsusilə badam və qoz) - Az miqdarda qəbul edilən badam və qoz sağlam yağlarla zəngindir və toxluq hissi yaradır. Lakin kalorili olduğuna görə ölçüyə nəzarət etmək vacibdir.
Qara düyü və qəhvəyi düyü - Bu tam taxıllar enerji verir və liflə zəngindir, daha yavaş həzm olunur, beləliklə uzun müddət toxluq yaradır.
Tünd şokolad - Şirin istəyini qarşılamaq üçün az miqdarda tünd şokolad yemək faydalıdır, çünki şəkər ehtiyacını azaldır və tox saxlayır.
Çia toxumu - Su ilə qarışdırıldıqda həcmi artan çia toxumu mədəni dolğun saxlayır, həm də liflə zəngindir.
Yaşıl çay - Maddələr mübadiləsini sürətləndirən və yağ yandırma prosesinə kömək edən katexinlərlə zəngindir.
Bu qidaları nizamlı və balanslı şəkildə qəbul edərək, sağlam və effektiv bir arıqlama prosesi keçirə bilərsiniz. 
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 890   Tarix: 07 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

toy makiyaji sekilleri gozel gorunmek aksessuarlar sümük və saç donlar sharlotka resepti yaz yay 2025 kosmetika nizami gəncəvi novruz bayramına aid maraqli hakistalar gəncə ginekoloq