sebet.az onlayn maqazin

Bu qidaları əsla SOYUDUCUDA SAXLAMAYIN - Əks halda...

Bu qidaları əsla SOYUDUCUDA SAXLAMAYIN - Əks halda...Hər dəfə bazarlıq paketləri ilə birgə mətbəxə girərkən ərzaqları yerbəyer edirik. Bəhs edəcəyimiz məhsulları bilmədən eyni qaydada soyuducunun alışdığımız köşəsinə qoyuruq. Bu isə onların vaxtından tez xarab olmasına, dadını itirməsinə gətirib çıxarır. Ən çox zərər çəkən isə həm büdcəmiz, həm də damaq dadımız olur.
Milli.Az soyuducuya qoyulması qadağan olunan ərzaqların siyahısını təqdim edir.
Yerkökü və kartof
Bu tərəvəzlər soyuq və rütubəti sevmir. Soyuducuda saxlasanız daha tez yumşalıb, sərtliyini itirə bilər. Odur ki, onları sərin və qaranlıq yerdə saxlamaq daha məqsədəuyğundur.
Soğan
Soğanı soyuducuya qoyanların sayı az olsa da, var. Unutmayaq ki, rütubət soğanın birinci və ən böyük düşmənidir. Tərəvəzi qaranlıqda saxlasanız tərkibini daha gec itirər. Çünki işıq onun dadına mənfi təsir edir. Hətta soyuducudan kənarda kartofla soğanı birgə saxlamayın. Kartof öz ətrafında rütubət yaradır ki, bu da soğanın daha tez yumşalmasına səbəb olur.
Sarımsaq
Soyuqdan ən çox qorxan tərəvəz sarımsaqdır. Onu quru və tez-tez havalandırılan yerdə saxlamaq gərəkdir.
Pomidor
Bu tərəvəz istisevəndir. 0-a yaxın temperaturda onlar öz ətrini itirir. Nişastalı tərkib alıb, kəsilmiş kartofu xatırladır. Onu otaq temperaturundan bir az aşağı dərəcədə saxlamaq lazımdır. Bu, otağın hava axını daha çox gələn nöqtəsi ola bilər.
Badımcan
Badımcan və pomidorun tərkibi bənzər olduğundan, o da soyuducunu sevmir. Badımcan soyuducuda daha tez yumşalır və üzərində qara ləkələr yaranır.
Ekzotik meyvələr
Tropik meyvələri otaq temperaturunda, kağıza bükülmüş şəkildə saxlamaq daha məqsədəuyğundur. Soyuq temperaturda onlar, digər ərzaqlar üçün zərərli olan qaz ifraz etməyə başlayırlar.
Banan
Bu meyvənin qabığı soyuducuda daha tez qaralır. Dadında isə dəyişiklik baş vermir.
Alma və armud
Bu meyvələr açıq və bir az da sərin məkanı sevir. Almaları payız fəslində eyvanda qutulara qoyub, saxlaya bilərsiniz ki, ətrafında hava dövr etsin. Soyuqlar başlayan kimi, qutuları evə daşıyın.
Zeytun yağı
Bu yağ soyuducuda daha tez durulaşır və dibində ağ çöküntü yaranır. Bu səbəbdən də, yağın faydalı xüsusiyyətləri azalır. Odur ki, ona da mətbəxin bir rəfində yer ayırın.
Bal
Bal soyuq temperaturda öz müalicəvi xassələrini, həmçinin əsl dadını itirir. Balı otaq temperaturunda saxlamaq lazımdır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 679   Tarix: 30 mart 2020
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

İbn Sinadan sağlamlıq haqqında qiymətli TÖVSİYƏLƏR

Buxara əmiri İbn Sinanı 16 yaşında onu müalicə etməyə dəvət edir. Və o vaxtdan bəri İbn Sina bir çox Şərq hökmdarlarının şəxsi həkimi olub. Təəccüblü deyil ki, müasirləri onu "həkimlərin şahzadəsi" adlandırır. İb

Günorta yuxusu sizi infarkt riskindən QORUYUR

Günorta yuxusunun faydalarına çoxumuz inanırıq, amma əvvəllər bəzi araşdırmalarda bildirilirdi ki, günorta mürgüləmək vərdişiylə ciddi ürək-damar xəstəlikləri və hətta ikinci tip şəkər xəstəliyi arasında əlaqə ola bilər

Arıqlamaq istəyənlərə ŞAD XƏBƏR

ABŞ-dakı İllinoys Universitetinin tədqiqatçıları kofeinin bədənin qan və yağ hüceyrələrində həddindən artıq yağ istehsalını dayandırdığını göstərib. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələrinə əsasən, gündə 4 stəkan şəkərsi

Susuzluğun yaratdığı XƏSTƏLİKLƏR

Su içmək insan sağlamlığı çox vacibdir. Bədəndə maye itkisi yaranarsa, bu çox ciddi fəsadlar törədə bilər. Yorğunluq, halsızlıq, iştahasızlıq kimi adi görülən problemlərin səbəbi məhz kifayət qədər su içməməklə əlaqəli ol

Virtual detoks nədir?

Sosial şəbəkələrdə insanların diqqətini cəlb etmək aludəçiliyə səbəb olur. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər virtual həyatın insan sağlamlığı üçün olduqca təhlükəli olduğunu bildirirlər. Belə ki, sosial şəbəkədən istifad

Qarın piylərindən azad olmaq istəyirsinizsə, bu məhsullardan istifadə edin

Qarın piylərindən xilas olmaq üçün düzgün seçilmiş diet kömək edə bilər. bildirir ki, bu barədə "Focus" nəşri amerikalı endokrinoloq Elizabet Loudenə istinadən xəbər yayıb. Həkim adekvat qidalanma üsulunu orqanizmi

"Niyə tez-tez acıram" sualının CAVABI

Aclıq hissi pəhrizin bütün qaydalarına dəqiqliklə əməl etməyi çətinləşdirir. xəbər verir ki, türkiyəli dietoloq Kübra Çıtlak Dəmir "Niyə tez-tez acıram" suallarına cavab verib. Mütəxəssis bildirib ki, yeməkdən qıs

Bənzədiyi orqana xeyirli olan qidalar - SİYAHI

Gündəlik həyatımızda istifadə etdiyimiz qidalara baxdıqda bir çoxunun orqanlarımıza oxşadığını demək mümkündür. Onların bənzədikləri orqanlara xeyirli olduğu da deyilir. həmin qidaların siyahısını təqdim edir. 1) Pomido

Hər gün acqarına sarımsaq yesək, ORQANİZMDƏ NƏ BAŞ VERƏR?

Sarımsaq infeksiya və xəstəliklərə qarşı mübarizə aparan antioksidan kimi güclü antibiotikdir. xəbər verir ki, araşdırmalara əsasən, daxili xəstəliklər və dəri üçün faydalı olan sarımsaq xüsusilə səhər saatlarında yeyildikd




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az həkim məsləhəti geyim seçimi kosmetoloq cinsi heyat boyun osteoxondrozu gelinlikler elme aid atalar sozu kosmetika ekizler ve xerceng qadinin agiza almasi sik